Miért van az, hogy Magyarországon az európai átlagnál sokkal magasabb az antiszemitizmus aránya?
2012-ben: "Az adatok szerint 63% volt azon emberek aránya, akik „valószínűleg igaznak” minősítettek 4-ből legalább 3 antiszemita sztereotípiát."
Kérdező, én a Szerb témában néztem egy kisfilmet, a helyiek elmondása szerint a Vajdaságban nem akkora mértékű az idegengyűlölet, dél Szerbiában jelentősebb ( https://www.youtube.com/watch?v=-y7wYINHT64). De pl. Szabadkába folyamatosan lehet hallani az ellentéteket.
Amúgy én még Budapesten olyannal mint te nem találkoztam, pedig voltam eleget a városban, hülyéket mindenütt kilehet fogni, de az indexen volt még régebb egy cikk, tudom hogy enm egy kategória, de Budapest utcáin elindult kézen fogva két férfi, a város különböző részein járkáltak, egy napon át. És semmilyen nagyobb összetűzésbe nem kerültek senkivel, a legtöbb ember félre nézett, de azt lehet mondani, senki beléjük nem kötött.
De pl. mi van a négerekkel Amerikában? Elég rég óta ott élnek, mégis hallani lehet mennyi megkülönböztetés éri őket.
- Sajnos történelmi hagyományai vannak
-Manapság trend/divat/"menő a zs.dózás
-Bűnbakkeresés
-Műveletlenség ( Ha ismernék a gyülőlködők a magyar izrealita nemzettársaink tudományos, gazdasági, az ország felvirágoztatásért tett eredményeket akkor jóval kisebb lenne az antiszemitizmus)
-irigység, lustaság, mások hibáztatása az egyéni hibákért
A felmérésben szereplő kérdések alapján elég merész dolog lenne az antiszemitizmus mértékét megítélni. A rossz módszertan alapján hibás következtetéseket pedig nagy hiba tényként kezelni.
Pl. ha szerintem Pistike túl sokat beszél arról, hogy a Józsika megverte, akkor ez alapján állítható-e, hogy gyűlölöm Pistikét? Vagy ha azt mondom, hogy szerintem Pistike túlságosan nagy szerepet kapott az osztálypénz kezelésében, ezt azért mondom-e, mert gyűlölöm pistikét? Vagy ha azt mondom, hogy Pistike inkább a szomszéd falu focicsapatának bajnoki címért szurkol, akkor gyűlölöm őt? Vagy ha a fentiek alapján nem is gyűlölöm, akkor ellene vagyok? Esetleg csak nem értek vele egyet valamiben? Ezen kellene inkább elgondolkodni.
Természetesen azt meg kell említeni, hogy a megkérdezettek 30%-a gondolja, nálunk meg ugye ezer ember véleménye is elég egy reprezentatívnak számító közvélemény kutatáshoz.
25#! Szerintem a kérdésekkel nincs baj, mert ha valaki egyáltalán nem antiszemita, az nem fogja azt válaszolni, hogy teljesen egyetért azzal, hogy "A legjobb az lenne, ha a zsidók elhagynák az országot". Ugyanis ha valaki erre ezt válaszolja, azt nem lehet másként értelmezni, mint hogy a zsidóság ellen van. Tehát antiszemita.
24#! A Fideszt jelenleg a szavazók kb 27, a Jobbik pedig 20%a támogatja, én még is nagyon keveset ismerek mindkettőből, pedig ha úgy vesszük a két tábor összesen a magyar választópolgárok 47 százalékát teszi ki.
>Szerintem a kérdésekkel nincs baj, mert ha valaki egyáltalán nem antiszemita, az nem fogja azt válaszolni, hogy teljesen egyetért azzal, hogy "A legjobb az lenne, ha a zsidók elhagynák az országot". Ugyanis ha valaki erre ezt válaszolja, azt nem lehet másként értelmezni, mint hogy a zsidóság ellen van. Tehát antiszemita.
A III. Birodalom területéről is elvándoroltak, sőt volt aki segített nekik ebben, mert "antiszemita" volt.
,,24#! A Fideszt jelenleg a szavazók kb 27, a Jobbik pedig 20%a támogatja, én még is nagyon keveset ismerek mindkettőből, pedig ha úgy vesszük a két tábor összesen a magyar választópolgárok 47 százalékát teszi ki.''
Kérdező, azért az adatokat ne torzítsd el. Ha tetszik ha nem, a választó polgárok körében a Fidesz 39% míg a Jobbik 25-30% között mozog jelenleg. Le lehet pontozni, de azért joggal kérhetem hogy rossz adatokat ne írjon ki.
Azok teljes népességi adatok, és nem a szavazók, bár elég érdekes a kutatás, hogy 12%-nyi nem szavazót talált, amikor választások idején 40% körül vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!