Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Volt már abból hátrányod,...

Volt már abból hátrányod, hogy nem volt Facebook profilod?

Figyelt kérdés

Én nem is gondoltam arra, hogy a munkáltatóknál elvárás, hogy facebookon a magánéletedet tedd közzé, amiből ők vígan mazsolázgathatnak, szemezgetve, hogy számukra mik a rossz dolgok, ami egyébként nem az egy normális értékrendű világban.

Barátom, aki közgazdasági érettségivel elég magas pozíciókba tudott elhelyezkedni a tudásával, pl call centesers Supervisor is volt. Most hitelelbírálóként szeretett volna elhelyezkedni, ami szintén volt. Most mégsem sikerült felvételt nyernie. Csodálkozással kérdezte mi lehet az oka, hiszen van ez irányú munkatapasztalata. Neki elmondták, amit nem szoktak, miszerint nem tartják "csapatjátékosnak". Azt mondták neki, hogy még facebook profilja sincsen :(

Mondjuk nekem pont azért nincsen facebook profilom, mert egy átlagemberhez képest túl elvont gondolkozásom van. Kedvelem a mély tudományos, filozófiai kérdéseket, melyekből egy cég szintén azt szűrné le, hogy magányos ember vagyok és túl intellektuális, ahhoz hogy átlássam a rendszert. Találkoztál már te is ilyennel ? Neked van ilyen "kirakat" facebook profilod, amit azért hoztál létre, hogy ne nézzenek ki ?

2015. jún. 1. 19:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Most nem találtam meg sajnos azt a cikket, melyben benne van, hogy RENGETEG munkáltató figyelteti a dolgozói facebook profilját. De találtam helyette ezt [link]

Az megmutatja, hogy már a buszos cég dolgozóit is figyelik, mennyire szokásos dolog ez itthon is [link]

2015. jún. 1. 21:29
 12/17 A kérdező kommentje:
2015. jún. 1. 21:31
 13/17 A kérdező kommentje:
2015. jún. 1. 21:39
 14/17 anonim ***** válasza:
13%
Magunk közt legyen mondva én még az olyan munkáltatót is el szoktam hajtani a p.csába aki önéletrajzot kér. Ha nem tudja élő szóban megjegyezni vagy megérteni amit elmondok neki akkor az ilyen menjen a fenébe.
2015. jún. 1. 21:47
 15/17 anonim ***** válasza:

Na elkéstem. Pont a #14 választ akartam írni, talán kissé visszafogottabban. Olyan munkáltatóhoz, amely csak FB profilból képes a tulajdonságaimról tájékozódni? Na ne! Miféle munka folyhat ott? Ilyen vezetőkkel?

Vettem fel már néhány embert. Ha ilyen stílusban tettem volna, és az kiderül, úgy a második után páros lábbal rugtak volna ki. Én is magamat.

2015. jún. 2. 10:53
 16/17 anonim ***** válasza:
vissza a myvip-et!
2015. jún. 2. 12:25
 17/17 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ma már csak ilyenek vannak. Akkor nem fogsz dolgozni, sosem sehol?
2015. jún. 2. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!