Miért hiszik el az emberek húsz év demokrácia után még mindíg a pártok igéreteit?
A gondolataimból beszéltek kedves barátaim!
Én nem is megyek el szavazni.
A diktatúrán már gondolkodtam, de nekem elég nehéz lenne megvalósítani. :-(
Akkor csak a Jobbikra kell szavaznod. Vona Gábor jó diktátor lenne. Amikor a Napkeltében van, vagy mi a fenének hívják azt most, ott sem mosolyog meg jópofizik a selejtes kérdezőkkel. Mogorva arccal, ha kell kiosztja őket. Igazi férfi.
Nekem kicsit Orbánhoz hasonlít, régebben ő is ilyesmi volt, de azért nem volt ennyire kemény, határozott férfi.
Esetleg még Putyinhoz hasonlíthat. Belőle is sugárzik a határozottság és a tekintély. Mondjuk eléggé diktatórikusak a törekvései is.
A Jobbik sem hiszem, hogy csinálna bármit is!
Most eljátszák a szerepüket, kiszolgálva a divatot, és talán hatalomra is jutnak, de komoly intézkedéseket úgy sem hoznak.
Azért mert sikeresen félrevezették az egész társadalmat.
Azt hirdetik hogy demokrácia van!
Közben meg pártokrácia alakult ki, aminek a lényege hogy ígéretekkel jogot szerezzek a meggazdagodásra.
Nagy a szabadság! " lehet Bécsbe cukrászdád "
Csak épp a materiális megvalósulástól vagyunk messzebb mint a rendszervarázsláskor álltunk.
Kapitalizmusban élünk!
Csak épp minden törvény és munkaadói jog, a tőke érdekeinek teljes kiszolgálása, a sovinizmust idézi.
Piacgazdaságban élünk!
Csak épp minden monopol már lassan, ami hasznot hoz vagy szabályozatlan kihasználható, a privatizál, ami meg veszteséges az marad állami.
Liberális felfogás!
A holotörvény, ami egy kisebbség jogait és érdekérvényesítését védi, a többségi " kommunizmus áldozatai" meg nem számítanak " mintha itt nem az lett volna a jellemző".
Oktatás!
Megnyílnak az Eu kapui a magyar diákok számára " a magyar milliomos diákok" és a végén már annyi külföldi van itt hogy a magyarok számát kell korlátozni, és ahelyett hogy a proffjaink kutatnának és fejlesztenének, a külföldi diák agyakat tömik aprópénzért!
Jöjjenek a multik mert elhozzák a kánaánt!
Aztán kiderül hogy több állást szüntetnek meg mint amit létrehoznak, hogy csak az adókedvezmények és támogatások amiket a kkv k adójából fizetnek, és pontosan őket lehetetlenítik el jelentik a megoldást, amibe már már beledöglünk.
De 1000 példa lehetne, és mindenben ott van a politikai elit haszna, ami szembemegy a társadalom igényeivel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!