Nekem lökheted itt az ócska tagadó dumádat, de attól a fülemet még nem tudom átverni. Gyere ide szépen Debrecenbe, és beszéld meg azokkal akikkel én is, hogy igazából engem informáltak félre. Az egy dolog, hogy te csak azt akarod látni, hogy nyugat felé mennek, de inkább aludd ki szépen magad, és ne beszélj csacsiságokat. Egyébként sem szeretem az ilyen fantasztikus tévképzeteket, kinőttem már a mesékből.
2015. máj. 17. 18:13
12/20 anonim válasza:
Mi az, hogy azt akarom látni? hát ellenben veled én nyitva is tartom a szemem sőt fel is tudom fogni amit látok, és most jelenleg az a trend, hogy tranzitország vagyunk és nem célország...ha pedig úgy van, ahogy írod, hogy azok a bevándorlók itt akarnak maradni, akkor vagy ennyire Magyarország szeretők vagy segg hülyék már ha anyagilag és ellátásilag nézzük. Az utolsó 1-2 mondatott próbáltam értelmezni, de igazából totál a semmiről sikerült írnod.
2015. máj. 18. 02:40
13/20 anonim válasza:
Akkor ennyi erővel a magyarok is mind segghülyék, hogy itthon dolgoznak, a nyugati 2-3-4x bér helyett igaz? Akikkel én beszéltem, nem akarnak továbbállni, de ha jobban megnézed, a média sem azt harsogja, hogy mindegyik nyugatra akar távozni, hanem csak egy részük.
2015. máj. 18. 07:55
14/20 anonim válasza:
Ne hasonlítsd össze az itt élő, hazaszerető és mindenük ittlévő embereket a jó pár száz vagy ezer km-ről menekülő emberekkel, azt mondtam, hogy a mi ellátórendszerünk jóval kevesebb egy osztrák egy német, francia ellátáshoz jóval többet kapnának és bolond az a menekült, aki itt marad és nem egy köpésre lévő jobb szoc. ellátásért szomszédba.
A médiában pont, hogy azt hallod, hogy railjet, taxikkal, kamionokkal, próbálnak menni, de ha megnézed a 2014-2013 statiszikát, akkor a menekültek kb 95% tervez tovább menni.
2015. máj. 18. 12:36
15/20 anonim válasza:
Ez a statisztika is olyan dolog, hogy fogom magam, és addig kérdezgetem a menekülteket, ameddig csupa olyannal nem beszélek, aki tovább akar állni. Bumm, van egy statisztikám. Egyébként már így is sok nyugati állam hőbörög, hogy rengeteg menekült rohanja meg őket. Ha ők nem fogadják be őket, akkor kik is fogják?
2015. máj. 18. 16:06
16/20 anonim válasza:
Ez így van, hát ez jó kérdés 2013-tól egészen napjainkig Európa 2. legnagyobb problémája lett a gazdaság után.
Hogy, hogy kellene kezelni a menekült áradatot?
Én véleményem az, hogy azok a menekültek, ahol diktatúra vagy háború folyik, azokat befogadni és szétosztani a tagállamok között és integrálni, akik meg a megélhetésért jön békés országból azokat pedig a tagállamok maguk döntsék el ki, hogy befogadja-e őket vagy sem.
Viszont az nem megoldás, hogy több hónapra börtön hangulatú helyekre zárják és majd lesz velük valami.
2015. máj. 18. 16:45
17/20 anonim válasza:
Szép és jó elmélet az integráció, de erről már beszéltem, hogy ez nyugaton sem megy (példa erre Marseille). Akkor mi majd csodát teszünk?
2015. máj. 20. 08:37
18/20 anonim válasza:
Marseille, de van ellen példa, ott van Németország törökök 70-80-990-es években sikerült integrálódniuk.
2015. máj. 20. 12:21
19/20 anonim válasza:
Én nem mondanám sikeresnek, elég ha rápillantunk Berlin két kerületére: Neukölln és Kreuzberg. Ezekben a törökök és az arabok (egészen fiatalok)bandákba verődve követnek el erőszakos cselekményeket. Nyílt drogárusítás folyok ezen kerületek utcáiban, az oktatás pedig hihetetlen mértékben lesüllyedt. A török fiatalok terrorizálják a tanárokat és a német diákokat is. Arról nem is beszélve, hogy a muszlim fiatalok nagyobb hányada nem is szeretne tanulni, a többségi társadalom normáit pedig pláne nem szeretné elfogadni. Ha ilyen a török fiatalság Németországban, akkor joggal feltételezhető, hogy felnőttként sem fog menni a beilleszkedésük a saját hibájuk és szemléletük miatt. Nem integrálódnak, csak elenyésző hányaduk.
2015. máj. 21. 07:13
20/20 anonim válasza:
Akik Németországba vándoroltak Törökországból, azoknak a többsége kurd.
A kurdokkal Törökországban is bőven van probléma.Hát, olyan könnyelmű, szabadelvű országban, mint Németország.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!