Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Észak-Korea a szövetségesünk?...

Észak-Korea a szövetségesünk? Hallottam, hogy nagyon szeretik a magyarokat.

Figyelt kérdés

2015. máj. 13. 18:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
14%
Attól hogy te nem tudsz róla Korea még vér szerint testvérünk. Egy vérből származunk.
2015. máj. 13. 20:30
 12/19 anonim ***** válasza:
41%

"Az Euban idegenek vagyunk, lenéznek minket."

Nem csak lenéznek, ki is zsákmányolnak. Csak rabszolgaként tekintenek ránk.

2015. máj. 13. 20:33
 13/19 anonim ***** válasza:
46%
Az Eut már rég ki kellett volna takarítani az országból.
2015. máj. 13. 20:41
 14/19 anonim ***** válasza:
5-ös, 11-13-as válaszolók, titeket fizetnek az efféle orbitális marhaságokért?
2015. máj. 13. 21:07
 15/19 anonim ***** válasza:

"Az észak-koreaiak még mindig azt hiszik, hogy Magyarországon kommunizmus van. Viccen kívül. Valamikor láttam erről egy filmet, talán az M1-en."

A poén, hogy unokatesómék voltak 2 éve Tunéziában és amikor meghallották a helyiek, hogy magyarok, akkor mindenki arról áradozott, hogy Magyarország milyen jó hely, mert mi szocializmusban élünk, náluk meg kizsákmányolás van. :D

2015. máj. 13. 21:21
 16/19 anonim ***** válasza:

Én nem értek itt egyeseket. Utána olvastatok valaha Észak-Koreának? Esetleg olyan emberek beszámolóinak, akik már jártak ott, vagy akik elmenekültek onnan? Hát ne tudjátok meg, miket mesélnek. Akárki turistaként volt ott, azt mondta ennél keményebb diktatúrát még nem látott. Magyarok is, pedig ők azért életük első részében mégis csak egy diktatúrában nőttek fel, illetve éltek. Sőt, olyan ember állította ezt, aki több diktatúrát is végigjárt. Volt olyan észak-koreai menekült, aki beszámolt róla, hogy ott még mindig működnek munkatáborok. A családját egy ilyen táborban vesztette el, és óriási szerencséje volt, hogy ő egyáltalán meg tudott menekülni.

Észak-Korea a világ legbrutálisabb diktatúrája, kicsit utána kéne olvasni... Olyan helyzet van ott, amit itt mi elképzelni sem tudunk. Ha valakit érdekel, küldök neki forrásokat, és nézegetheti mi folyik ott.

Kérdező kérdésére válaszolva: Észak-Koreának alig van szövetségese. Én Kínáról tudok, aki támogatja őket, meg talán van még egy, ebben már nem vagyok biztos. De egyetlen demokratikus állam sem tartja vele a kapcsolatot, és még diktatúrákból is kevés.

2015. máj. 13. 22:11
 17/19 anonim ***** válasza:
Valamelyik magyar "celeb" a múltkor járt ott. Megkérdezte az idegenvezetőt,hogy az észak-kóreai emberek nem vágynak Európába ? A kóreai idegenvezető pedig rögtön hadonászott a kezével,hogy Európában kosz van,nem takarítanak,stb... Nos ezek után bármit el tudok hinni arról,hogy mit tudnak rólunk...
2015. máj. 13. 22:41
 18/19 anonim ***** válasza:

Eszak Korea a vilag legelzartabb orszaga, amelyik pl. nincs rakotve az internetre sem. kizarolag ottani internet es radio tv adas letezik. es nem utolso sorban az egyeduli olyan orszag ahol meg leteznek Gulagok. el kellene olvasni nehanyotoknak az onnet kimenekult emberek konyveit, naploit. bar nem tudom magyarul elerhetoek e angolul igen. en olvastam oket, felelmetes irasok voltak.

azert engem valahol elszomorit hogy Mo on meg a rendszervaltas utan huszonot evvel ilyen gondolkozasu emb erek vannak mint itt nehanyan. Igy nem fogtok igazan az unioba tartozni soha.

2015. máj. 14. 09:40
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha odautazol, idegenvezető nélkül egy tapodtat sem tehetsz, származzál bárhonnan. Csak oda mehetsz ahova ők visznek. Szóba nem állhat veled hétköznapi közember. A szállodai szobák be vannak poloskázva. És kötelező meglátogatnod főhajtás mellett az elhunyt diktátoruk hatalmas szobrát. Akiről tudják, hogy vallásgyakorló keresztény, az nem hiszem, hogy beteheti a lábát az országba.

Saját lakosaik közül akiről megtudják, hogy keresztény, jobb esetben munkatáborban köt ki, rosszabb esetben nyilvánosan kivégzik, méghozzá látványosan brutális módon.

Amikor hétköznap Koreáról beszélünk, akkor Dél-Koreát értjünk alatta. Dél-Koreával tényleg törekszünk a kölcsönös jó kapcsolatokra, de ezek leginkább kereskedelmi természetűek, ezen kívül bizonyos kutatásokban dolgozunk együtt, ill. kulturális kapcsolataink is vannak.

2015. máj. 23. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!