Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Rendszerváltás előtt született...

Rendszerváltás előtt születettek! Nektek nem tűnik furcsának, hogy a mai magyar kultúra ennyire modern, liberális és Nyugati trendeket követő?

Figyelt kérdés

Pl. leadnak valami filmet az amerikai vagy Nyugati mozikban, akkor pár hónap és nálunk is adják, a rádiók az amerikai slágereket nyomatják, illetve magyar filmek is zenék is kezdenek ehhez hasonulni pl. nemrég az a Coming Out homoszexuálisokkal foglalkozó film. Ha elkezdenek Nyugaton árulni valami újfajta tévét, videójáték-gépet vagy ilyesmit akkor rögtön nálunk is megjelenik.

Én a rendszerváltás után születtem, mégis mindig ledöbbent amikor ezzel szembesülök. Én ha kimondom magamnak, hogy Magyarország, egy konzervatív, maga útját járó, keleties ország jut eszembe, ahol a kultúra nem a liberális Nyugat másolásán, hanem őseink tiszteletén, a vidéki élet szépségén, a hazafiasságon és a militarizmuson alapul.

Ha meglátok valami ilyen "modern" dolgot, egy pillanatra idegennek érzem magam a saját hazámban, és arra gondolok, lenne mit tanulnunk Oroszországtól, Törökországtól, Irántól, talán még Észak-Koreától is.

Ti hogyan látjátok ezt? Nagy kulturális sokk volt számotokra a Rendszerváltás? Az általam pozitívnak tartott értékek jobban érvényesültek a Kádár-rendszerben, mint most?

2015. máj. 11. 11:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10%
rendszer váltás után születtem, de nekem is furcsa, pont ezért fogok a Jobbikra szavazni, ők majd helyreállítják a dolgokat és eltakarítják a hanyatló nyugat által idecsorgatott meleg, híg f*st
2015. máj. 11. 15:15
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez már megint a Wartburg-szerelő?
2015. máj. 11. 15:30
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell ugyanazt megkérdezni minden hónapban???

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__672..

Az előző kérdésedet KIEMELED, oszt jónapot.

Olvastad már a szabályzatot ezzel kapcsolatban?

2015. máj. 11. 19:50
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
azelőtt meg a ruszkik szabták meg a kultúrát. se keletre, se nyugatra nem szabadna fordulni, hanem saját kultúrát kéne kialakítani. A modernitás már rég nem nyugati dolog hanem globális.
2015. máj. 22. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!