Tíz éve még jobb hely volt magyarország?
Egy kicsit talán kevésbé volt pofátlan a közélet.
Életszínvonal akkoriban volt a csúcson, most kezdünk elérni a 2000-es évek elejének szintjére.
Meg ugye én is 10 évvel fiatalabb voltam, még több lehhetőség volt előttem, és kb. 20 kg-gal könnyebb voltam :D
Ja. De már akkor is tudtuk, hogy meg fogjuk fizetni az árát.
(Legalábbis azok, akik tudtak számolni.)
Számomra biztosan jobb hely volt. Akkor végeztem sulival. Új melóm lett ahol a mostani 1,5 szeresét kerestem kevesebb munkával. Voltak terveim, lehetőségeim.
Aztán jött a válság és kipukkant az életem.
Azóta nagyjából helyreállt a helyzet de sokkal kevesebb lehetőségem van; kisebb a mozgásterem és nem olyan jó a melóm sem (de legalább van).
Annyira nem. Csak érdekességképpen bemásolok ide ebből a topikból egy 2009-es kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__167..
Attól mert a mostani kormány rossz, ne higgyük hogy az elődje jobb volt. Lehet, hogy ez kicsit off topic, de sokan beleesnek ebbe a csapdába, hogy biztos előtte jó volt. 2005-ben hitelekből finanszíroztuk a növekedést, de már akkor is burjánzott a korrupció, csak az emberek hajlamosak felejteni. Aztán persze a hiteleket előbb-utóbb vissza kell fizetni. Már 2005-ben is csak illúzió volt a növekedés, és ez 2006-ban a választások után ki is derült, amikor is az akkori kormány megszorításokba kezdett. Lehet, hogy az átlagembernek jobb volt, de még is csak eljött az idő, amikor ez a fajta növekedés nem volt már fenn tartható, aztán megszorítás megszorítás hátán, tömeges elszegényedés... A rendszerváltás utáni kormányok legnagyobb bűne, hogy nem tudták úgy növekedő pályára állítani az országot, hogy a növekedést tényleg valami értékteremtő tevékenységből, és ne hitelből finanszírozzuk. Ennek hosszútávon meg is lett az eredménye sajnos.
,,Igen. Akkor még hülyének nézték azt, aki szerint egy szélsőséges párt képes lenne bejutni a parlamentbe. Most pedig, nem elég, hogy bejutottak, Tapolca az ő kezükön van. :( Mi lesz itt 2018-ban, te jó ég."
Kedves Liberális rettegő!
A helyedben nem attól félnék mi lesz 2018-ig , hanem hogy mi lesz azután. Rettegj csak tőlünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!