Mit szólnátok egy ilyen állami kampánynak a szemetelés ellen?

Utálom ha szemetelnek, én büntetném nagyon; 50 ropi helyszini bírság, azt majd legközelebb meggondolja, hogy eldobja vagy sétál 5 másodpercet a legközelebbi kukához.
Én magam dohányzok, és kb évente 1x dobom el a csikket, akkor nincs kuka a közelben, de pl vidéken előfordult, hogy papirzsepibe csavartam és otthon dobtam ki. Ami legjobban felbassza az agyam, hogy a legtöbb paraszt a kuka mellett áll és úgy dobja az úttestre, vagy egyszerűen kidobja a kocsiablakán...

én azt is büntetném amikor nem viszik el a szemetet, összegyűjtöm otthon SZELEKTÍVEN ahogy azt kell, majd sétálok a 3 csomag szeméttel fél kilómétert és a kuka mellett ezt látom
majd sétálok még fél kilómétert és a következőnél is, majd keresek egy random nem szelektív kukát mert elegem van már és bedobom a retkes palackokat..

"Ne szemetelj, te büdös paraszt."
Beleestél abba a hibába, amikor a tisztességesen dolgozó parasztokat lebüdösözték a rohadt kommunisták! Gondold meg, milyen szavaakt használsz!

Más hangvétellel egyetértenék. Nem mintha bármelyiktől is nagy változást remélnék.
De szerintem egy udvarias felhívásra csak szimplán tojna a címzettek többsége; viszont egy ilyen leminősítő láttán meg csak azért is ott dobnák el a szemetet akár közvetlenül a kuka mellett, mert nehogy már nekik dirigáljanak...
Számomra is igencsak bosszantó a szinte mindenhol levő szemét látványa, és én is láttam már a kuka mellett szemetelő kiskölyköket, de unokájával a buszról leszálló nagymamát is, szóval az igénytelenség nincs korhoz kötve. (Ennél már csak az utcán köpködők és oda vizelők a gusztustalanabbak...)
Hihetetlen, hogy ebben a korban ilyenek az emberek, és mivel sajnos a szép szó általában nem használ, én is büntetném a szemetelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!