Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Számodra mit jelent a liberali...

Számodra mit jelent a liberalizmus?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 30. 11:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
35%

a nemzeti öntudat eltiprása, kultúránk megsemmisítése, a világméretű keresztényellenes összeesküvés támogatása, a történelem átírása, a heteroszexuális keresztyén emberekből szappant akarnak főzni ezek a büdös liberálisok

szarkazmust félretéve nagyjából egyetértek a négyessel

2015. ápr. 30. 12:59
 12/21 anonim ***** válasza:
42%
Ezen eszme nekem nem kell, mert eszement.
2015. ápr. 30. 13:14
 13/21 anonim ***** válasza:
94%

Egészen röviden: Ne árts!

Bővebben: szabadon megtehetem amit akarok, amíg azzal nem ártok másoknak, nem korlátozom mások ezzel azonos jogait.

Profán, gyakorlati példa.

1. jogom van az egészséghez

2. jogom van dohányozni

De Józsinak megvannak ugyanezen jogai.

Tehát dohányozhatók, de ha Józsi orra alá fújom a füstöt, akkor sérül Józsi egészséghez való joga, tehát nem teszem.

2015. ápr. 30. 13:19
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

Ló*aszt.Mi az ,hogy mennek ejurópiába az afrikaiak?

Ahogy a Szijjártó Peti mondta : - "Az a megoldás ,hogy gazdasági stabilitást kell előteremteni az érintett országokban."

2015. ápr. 30. 13:33
 15/21 anonim ***** válasza:
48%
A liberalizmus értékellenes. Semmit jót nem jelent mostani értékeinkre, ha tombolni hagyjuk a liberalizmust. Ennek is gátat kell szabni.
2015. ápr. 30. 14:09
 16/21 anonim ***** válasza:
57%
tevedsz. a liberalizmus nem ertekellenes, hanem erteksemleges.
2015. ápr. 30. 14:50
 17/21 anonim ***** válasza:
68%

Számomra a liberalizmus szép.

De amit az eszme nevében tesznek számomra elítélendő.

Én úgy értelmezem: amíg a cselekedetemmel senkinek nem ártok, nem sértek törvényt, addig senkinek nincs beleszólása a dologba.

Igyekszem úgy bánni másokkal, ahogy szeretném hogy velem banjanak. A cselekedeteik alapján alkotok véleményt az emberekről, nem a szexualitásuk és/vagy bőrszínük és/vagy vallásuk alapján.

A bátyámat egy homoszexuális tűzoltó vágta ki a kocsiból, az életemet egy arab orvos mentette meg.

Sőt, a bibliát is kiolvastam. A Krisztusi tanítások kifejezetten tetszenek.

De nem vagyok tökéletes. Van hogy ítélkezem, van hogy hibázom.

De summa sumarum a liberalizmus szép, de nagy tömegekben megvalósíthatatlan eszme.

2015. ápr. 30. 16:01
 18/21 anonim ***** válasza:
41%

Nekem egyelőre a szadesz ámokfutását, és annak az utóhatásait.

(Persze most lehet jönni azzal, hogy nem ez az igazi liberalizmus, talán valóban nem, de most itt azt kérdezték mit jelent számomra.)

2015. ápr. 30. 21:09
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Liberalizmus.. Ha elvonatkoztatok az újabban történt eseményektől, akkor számomra a szólás és véleménynyilvánítási szabadságot (nem a mostani részlegest, hanem teljeset), a nemek és rasszok közötti egyenlőséget (VALÓDI egyenlőséget), vallásszabadságot és szexuális szabadságot jelent.
2015. ápr. 30. 21:53
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés korábban már volt, és akkor leírtam a véleményem. Visszakereshetném, de bocs nem.
2015. ápr. 30. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!