Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem sikkes ma Magyarorsz...

Miért nem sikkes ma Magyarországon megvesztegethetetlennek lenni?

Figyelt kérdés

Az oké, hogy mindenki utálja a korruptakat, és eltörnék a könyöküket, meg zebravért csorgatnának a nyelvükkel a bűnösök fülébe, tehát a büntetés oldala az zseniális, szinte Szaúd-Arábiát idézi, de mi a helyzet a becsületesek jutalmazásával?

Mintha nem lenne jutalmazás, mintha nem lenne sikkes megvesztegethetetlennek, elvhűnek lenni.

Nekem néha olyan benyomásom van az országról, mintha nincstelen lenne, tehát semmit nem képes adni, koldus, de ebből a nehéz helyzetből leleményesen úgy jön ki mégis, hogy negatív jutalmazást használ, tehát ha nincs semmije, akkor adni nem tud, de elvenni még tud, büntetni még tud.

2015. ápr. 26. 22:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha valaki elutasít 5 "ajánlatot" és egyet elfogad, de lebukik, akkor senki sem fog az elutasítottakról beszélni.

Ha valaki nem korrupt, arról is feltételezik, hogy csak nem bukott le. Így a megítélése egyenlő azzal aki korrupt,de még nem bukott le.

2015. ápr. 26. 22:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Mer nem sik csórónak lenni
2015. ápr. 26. 23:02
 3/3 anonim ***** válasza:

én semmiben nem szoktam csalni, kivéve egyet, a munka adóm minimálbérre jelent le, és a többi pénzt feketén kapom.

Eleinte úgy indultam neki, hgoy én iylet nem fogok csinálni, viszont elmentem heti 2 állás interjúra, és mindenhol vagy feketén ajánlottak munkát, vagy 110-120 ezer ft-t tudtak volna fizetni (teljes egyetemi képzés, műszaki vonalon és 3 nyelvet beszélek)

Egy idő után azt mondtam, hogy jól van, legyen.. Nem ezért tanultam nagy erőfeszítésekkel 5 évet és nem ezért gyakorlom napi szinten a nyelveket, hogy utána 110 ezer ft-t keressek, ennyit diploma nélküli állásból is megkeresnék, ha felköltöznék bp-re..

Azóta beletörődtem, hogy sajnos ez a helyzet, és nem a munkásnak kéne megvesztegethetetlennek lennie, hanem a munkaadónak kéne tisztességesnek lennie.. Mindig két oldalt kell egyszerre nézni, ha csak az egyik oldal változik, nem lesz változás, mivel az emberek meg akarnak valahogy élni.

2015. ápr. 27. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!