Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért alacsony az ország...

Miért alacsony az ország termelékenysége?

Figyelt kérdés

Rengeteg okos mondja ezt, ezért alacsonyak a fizetések. Ez teljesen tiszta. Na de, a magyar emberek többet dogloznak mint a nyugatiak, mégis alacsonyabb a termelékenységünk, nem is kicsivel.

Én ebből ezeket a következtetéseket tudom levonni:

- nem 7% a munkanélküliség, hanem 25%, ha azt nézzük, hogy ki termel gdp-t, akkor meg 40%

- A magyar kkv-k afrikai szinten szervezik meg a munkaelosztást, így ez rossz termelékenységet eredményez, ezáltal sokat dolgozik a magyar, mégsem termel annyit mint egy nyugati

Szerintetek?

2015. ápr. 26. 18:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Mi köze van az adóknak ahhoz, hogy mennyi gdp-t termel az ország? Ha jól tudom, semmi köze egymáshoz a két dolognak. Néhányan félreértelmezték a kérdést, és arra válaszoltak, hogy "miért alacsony a fizetés".

Nem ezt kérdeztem.

Miért alacsony az egy cégre jutó gdp termelés arányaiban, tehát a termelékenység.

Páran értették, a cégek felszereltségében biztos nagy hátrány van.

Szerintetek a szervezésben van hiba?

Szerintem ott van igazán. Pl az átlag kkv úgy osztja el a munkát, hogy a diplomás tervez vagy projekteket vezet/old meg, az összes többi (mind1, hogy technikus érettségis vagy 6 osztályos) meg összeszerel, lapátol.

Tehát a kkv-n nem használják ki a középszintű végzettségűeket. Egy kis betanítás és szerintem elég sok mindent eltudnának végezni. Máshol se minden 2. ember diplomás, mégis komoly termelékenységeket tudnak véghez vinni a cégek.

Szerintetek?

2015. ápr. 26. 19:51
 12/15 anonim ***** válasza:

ma 19:46

Alapvetően a szolgáltatás is lehet GDP termelő, pl a turisztika, ausztria GDP-jének 30% legalább ebből van, a külföldiek hordják oda pénzt.

Az aktív termelőszektorban, ahol valódi termelés folyik, szerintem 40%-nál valóban nem lehet több.

Pl akik a közszférában dolgoznak, pl semmilyen GDP-t nem termelnek... jó példa erre mondjuk a közmunkások. Ők mit termelnek? Még a fizetésüket sem termelik ki..

2015. ápr. 26. 20:04
 13/15 anonim ***** válasza:

'Szerintetek a szervezésben van hiba?

Szerintem ott van igazán. Pl az átlag kkv úgy osztja el a munkát, hogy a diplomás tervez vagy projekteket vezet/old meg, az összes többi (mind1, hogy technikus érettségis vagy 6 osztályos) meg összeszerel, lapátol.

Tehát a kkv-n nem használják ki a középszintű végzettségűeket. Egy kis betanítás és szerintem elég sok mindent eltudnának végezni. Máshol se minden 2. ember diplomás, mégis komoly termelékenységeket tudnak véghez vinni a cégek.

Szerintetek?"

A véleményem az, hogy ez csak csepp a tengerben, ettől nem lendül sem a kkv szektor, sem semmi más. Egyébként mondj egy olyan kis céget akik képesek megfizetni normálisan a diplomás munkaerőt... nem sok. Így nem is alkalmazzák.

Ha arra célzol, hogy túl sok diplomás van, és nekik sokat kell fizetni, nem, nem ettől nem termelékeny a szektor.

2015. ápr. 26. 20:08
 14/15 anonim ***** válasza:

"Mi köze van az adóknak ahhoz, hogy mennyi gdp-t termel az ország? Ha jól tudom, semmi köze egymáshoz a két dolognak. Néhányan félreértelmezték a kérdést, és arra válaszoltak, hogy "miért alacsony a fizetés"."

Szerinted, te értelem, mikor fog jobban pörögni a piac? Ha az emberek átlag 200 ezres bruttójából leadóztatnak 110 ezret és el tudnak költeni 90-et vagy akkor, ha mondjuk leadóztatnak 50 ezret és marad 150 ezer forintjuk, amiből költhetnek?

Mikor fog többet vásárolni 1 millió ember? Amikor átlag 90 ezer forintot költhetnek vagy akkor, ha átlag 150 ezret? Melyik a nagyobb piac, ami felszívja a megtermelt javakat és igénybe veszi a szolgáltatásokat, a 90 milliárdos vagy a 150 milliárdos?

2015. ápr. 26. 20:19
 15/15 anonim ***** válasza:

Azért, mert átlagban kevés a hozzáadott érték.

Egy kecskeméti Mercedes nem azért kerül sokba, mert a magyar olyan sokért dolgozik, hanem azért, mert Stuttgart környékén olyan autót terveztek, amit ennyiért el lehet adni.

Tehát szerintem a nehezebb feladat (jó pénzért) eladható terméket kitalálni, a gyártás részletkérdés.

2015. ápr. 26. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!