Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Emberek miért sztereotípiák...

Emberek miért sztereotípiák szerint élnek és nem a saját eszük szerint?

Figyelt kérdés

Rengeteg példa van, de ha már politika...

Sokan úgy gondolkodnak ahogy egy "tipikus balos" vagy "tipikus jobbos" szavazónak KELL. Jellemzőik:

-Amit a párt politikusa kimond, az másnapra szentírás. Ha egy év múlva az ellenkezőjét mondja akkor a szentírás is megváltozik.

-Illetve ami "gumicsontot" bedobnak a politikusok figyelemelterelésként, arra rá is harapnak (lásd rezsicsökkentés, internetadó,...).

-Akármilyen helyzetben előszeretettel felhozzák "kedvenc témájukat"...

-Vitatkozni viszont nem lehet velük, mert 99%-ban csupán érzelmi alapú (nekem jár, neki nem jár, ez rasszista dolog, az kommunista dolog, mocskos bankok/multik/szegények/gazdagok/keresztyének/zsidók/muszlimok, stb...).

Hogy milyen a "tipikus jobbos" és "tipikus balos" szavazó azt talán nem kell bemutatnom...

Na most ezek után ha beszélek egy tipikus jobbos szavazóval...

Odáig egyetértünk hogy keresztyén vagyok, patrióta vagyok, és utálom a kommunistákat. DE nem értik hogy ezzel hogy fér össze hogy épp mivel utálom a kommunistákat, ezért nem vagyok multi- meg bankellenes, és nem szeretem ha az állam beleszól a gazdasági témákba. Náluk a kommunista mást jelent valahogy mint a világ többi részének...

Amikor tipikus baloldali szavazóval beszélek, akkor meg a fejemet vennék hogy keresztyén és patrióta létemre miért utálom a cigányokat/zsidókat/homoszexuálisokat. Persze ez nem igaz, de szerintük az előbbiből az utóbbi következik.

2015. ápr. 24. 13:46
 1/10 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Emberek miért sztereotípiák szerint élnek és nem a saját eszük szerint?"

Ez egy sztereotípia :)

2015. ápr. 24. 13:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Az emberek a saját eszük szerint élnek és gondolkodnak. Máséval nem tudnak. De az előfordul, hogy segítségre van szükségük, ilyen kor keresnek. Ki kevesebbet, ki többet, attól függően, az eligazodáshoz mennyire van szüksége. Gond csak akkor keletkezik, ha valaki már azt sem tudja, hol keresse a segítséget.
2015. ápr. 24. 13:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Mert a magyar imádja ha valaki(kik) megmondja mi a jó neki(de ha nem jó akkor nem gondolkodik, megy máshová csontot rágni, önnáló gondolata nincs... mer én nem tom befolyásolni! felkiáltással). Az MSZP szavazóból azért lett Fidesz, a Fideszből meg Jobbikos... most épp a jobbik tetszik mert milyen jó megmondja, mint ahogy megmondta Viktor, meg mint ahogy megmondta Gyurcsány.
2015. ápr. 24. 14:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Azt kihagytad, hogy ha a pártját bírálják, akkor egyből az ellenoldalt kezdi ekézni (na, és mikor a Fidesz/MSZP/SZDSZ meg ezt és ezt csinálta), mintha ez ellenérv lenne.
2015. ápr. 24. 14:05
 5/10 anonim ***** válasza:
A politika már sokkal inkább hit, mintsem meggyőződés és egyéni elvek halmaza. Valaki áll az egyik oldalon, mindegy, hogy hol, melyik párt mellett és ami onnan jön, az a tuti, ami meg máshonnan, az meg ördögtől való. Mindegy, hogy eredetileg jó, vagy rossz az ötlet. A magyar szavazó olyan, hogy választ magának egy pártot és onnantól kezdve az a szent...még akkor is, ha olyan intézkedéseket hoz, vagy javasol, amivel eredetileg nem ért egyet...de hát mégse vallhatja be magának, hogy tévedett...nem igaz?
2015. ápr. 24. 14:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Az embert sajnos születésétől arra kondicionálják, hogy mások mondják meg neki, hogyan gondolkodjon, mire hogyan tekintsen (szülők, óvoda, iskola, média, politikusok, a nagy többséghez való igazodás vágya, stb).
2015. ápr. 24. 14:07
 7/10 anonim ***** válasza:

"Emberek miért sztereotípiák szerint élnek és nem a saját eszük szerint?"

Mert ahhoz gondolkodni kell az meg megerőltető. Akárcsak az olvasás, ezért sem néztem meg azt a rengeteg betűt a leírásban :D

2015. ápr. 24. 14:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Welcome to Kádárland.

2015. ápr. 24. 14:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Én tapasztalatokból élek, bár erre egyesek a képembe vágják, hogy csak beképzelem, ha xy etnikumú polgártárs rátámad nagyanyámra a haverjaival. Aki tapasztalatból él, az egyesek szemében hülye.
2015. ápr. 24. 15:33
 10/10 anonim ***** válasza:
mert magyarok. itt mi elmegyunk szavazni amikor itt az ideje neha beszelunk a valasztasokrol de a maganeletbe egyaltalan nem szivarog be ilyen mertekben a politika mint otthon. es foleg nem ilyen szelsoseges gyulolkodo formaban. itt tarsasagban nem szokas politikarol penzrol (marmint zsebben turkalva) es vallasrol vitazni. otthon is kevesebbet kellene akkor nem fordulna egymas ellen ferj feleseg mert az egyik fideszes a masik meg mszpes.
2015. máj. 14. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!