Emberek miért sztereotípiák szerint élnek és nem a saját eszük szerint?
Rengeteg példa van, de ha már politika...
Sokan úgy gondolkodnak ahogy egy "tipikus balos" vagy "tipikus jobbos" szavazónak KELL. Jellemzőik:
-Amit a párt politikusa kimond, az másnapra szentírás. Ha egy év múlva az ellenkezőjét mondja akkor a szentírás is megváltozik.
-Illetve ami "gumicsontot" bedobnak a politikusok figyelemelterelésként, arra rá is harapnak (lásd rezsicsökkentés, internetadó,...).
-Akármilyen helyzetben előszeretettel felhozzák "kedvenc témájukat"...
-Vitatkozni viszont nem lehet velük, mert 99%-ban csupán érzelmi alapú (nekem jár, neki nem jár, ez rasszista dolog, az kommunista dolog, mocskos bankok/multik/szegények/gazdagok/keresztyének/zsidók/muszlimok, stb...).
Hogy milyen a "tipikus jobbos" és "tipikus balos" szavazó azt talán nem kell bemutatnom...
Na most ezek után ha beszélek egy tipikus jobbos szavazóval...
Odáig egyetértünk hogy keresztyén vagyok, patrióta vagyok, és utálom a kommunistákat. DE nem értik hogy ezzel hogy fér össze hogy épp mivel utálom a kommunistákat, ezért nem vagyok multi- meg bankellenes, és nem szeretem ha az állam beleszól a gazdasági témákba. Náluk a kommunista mást jelent valahogy mint a világ többi részének...
Amikor tipikus baloldali szavazóval beszélek, akkor meg a fejemet vennék hogy keresztyén és patrióta létemre miért utálom a cigányokat/zsidókat/homoszexuálisokat. Persze ez nem igaz, de szerintük az előbbiből az utóbbi következik.
"Emberek miért sztereotípiák szerint élnek és nem a saját eszük szerint?"
Ez egy sztereotípia :)
"Emberek miért sztereotípiák szerint élnek és nem a saját eszük szerint?"
Mert ahhoz gondolkodni kell az meg megerőltető. Akárcsak az olvasás, ezért sem néztem meg azt a rengeteg betűt a leírásban :D
Kedves kérdező!
Welcome to Kádárland.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!