Mi az oka annak, hogy a legszegényebb 20%-nak több előfizetéses okos telefonja van mint a felső 20%-nak viszont saját okos telefon esetében meg pont fordítva?
Azért mert mondjuk a 20% legszegényebbnek nincsen arra pénze, hogy hopp bemenjen a szolgáltatóhoz és vegyen egy telefont 40-300 ezer forintért, hanem szépen megveszik törlesztőrészletre és fizetnek 24 hónapon keresztül.
Én legalábbis így értelmezem azt, hogy "saját okostelefon", hiszen ami nincs 100% ban kifizetve az nem a tiéd.
Arra tippelek, hogy ha valakinek van pénze, akkor a meglévő előfizetése mellé simán vesz egy teljes áras telefont feltöltőkártyás csomagban, és gyakrabban cserélgeti is.
Míg akinek nincs, az több évente 1x vesz telefont, és előfizetés mellé nagy kedvezményekkel, részletre is kap jobb készüléket, aminek az árát kvázi hónapokig fizeti utána, de ritkábban is cserél telefont.
Én mikor néztem új telefont kb ezek voltak az opciók:
Listaár - baromi drága, semmi extra vagy kedvezmény
Új előfizetés - Nagy árkedvezmény, viszont kell hűségidő, és összességében többet is fizetek az előfizetésre.
Jelenlegi előfizetés megtartásával telefon - kb semmi kedvezmény, de legalább az előfizetés megmarad
Kártyás csomag - kifogható 1-2 kedvező árú készülék, plusz lesz hozzá egy tartalék szám, és az előfizetés is megmarad.
Vagy ott van az is, hogy a felső 20%-nál ott van anyu, apu, aki köt egy drága előfizetést amibe kedvezményesen bevonhatóak plusz számok, így a gyereknek elég a feltöltő kártya is.
Hát igen ez egy elég sz@r kimutatás.
Mostanában nagyon gyűlölöm a 444.hu -t, pontatlanok, felületesek, inkább lájkgyűjtők lettek.
ma 21:02
Ez a KSH felmérése, csak a 444 megcsinálta diagramban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!