Akkor lényegében erre vezethető vissza a magyar nemzeti radikális réteg zsidók iránt érzett ellenszenve?
Trianon, a határon túliak ellehetetlenítése, az erőszakos asszimiláció és a többi magyarellenes bűn nem kapott akkora "visszhangot", mint a Holokauszt.
Légyszi, most hagyjuk ki a rutinszerű "de hát a nemzeti radikálisoknak nincs is semmi baja a zsidókkal, mikor láttál olyat hogy bármelyikük haláltábort építene?" mellébeszélést
Aki nem szereti a zsidókat (fideszes meg szoci emberek is vannak ilyenek) vagy azért amiért a kérdező mondja vagy mert:
-Sok pénzek "hiéna", mint Soros, Rotschild zsidó
-Izrael külpolitikája
A zsidó összetartó nép. Mivel diaszpórában éltek különböző államokban (és általában ott is segítették, támogatták egymást), előbb-utóbb a helyiek a jelenlétüket fenyegetőnek, terjeszkedőnek élték meg. Akár így volt, akár nem.
Nagyon sok államban kialakult így irántuk ellenszenv (és természetesen a többi, hasonlóan összetartó csoport iránt is, de őket lehetetlen egységes "nemzetként" összevonva aposztrofálni), és ez kirekesztésben, ellenük való fellépésben nyilvánult meg.
Kedves 10-es, 9es válaszoló vagyok. Tudnék én mondani olyan etnikumot akik egyáltalán nem a nagy eszükről híresek, Szerintem igenis van különbség a különböző "rasszok" agyi képességeiben, úgy mint a külső jegyekben.
A zsidó romantika hozzászólásodat nem nagyon értem, mert ha arra gondolsz hogy én egy zsidó vagyok és azért írtam, akkor tévedsz. Tudtommal nincsenek zsidó felmenőim.
"Szerintem igenis van különbség a különböző "rasszok" agyi képességeiben, úgy mint a külső jegyekben. "
Jól mondod. Szerinted. Akik értenek is hozzá már nem osztják a véleményed.
a romantika egyébként a valóságtól elrugaszkodott túlzott álomvilágot jelenti
egy költői stílus
bár lehet nem kéne erőltetnem a gyengébb képességű rasszba tartozónak ? :)
Én azt mondanám a radikálisoknak inkább a zsidó vallással van baja, mint a zsidó néppel.
Hogy miért?
"Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát. A Lévi fiai pedig a Mózes beszéde szerint cselekedének, és elhulla azon a napon a népből úgymint háromezer férfiú. És mondá Mózes: Ma szenteljétek kezeiteket az Úrnak, kiki az ő fia és attyafia ellen, hogy áldása szálljon ma reátok." (2 Móz 32,27-29)
"Egy testvérednek (izraelitának) megrablása tilos, de egy nemzsidónak a megrablása meg van engedve." (Talmud, Baba mezia 111b. lap.)
Ugyanitt 112a: "Ha egy izraelita egy nem-zsidóval elődbe jön törvénykezni, ha te a zsidónak a zsidó törvény szerint igazat tudsz adni, akkor adj igazat neki és a nem-zsidónak mondd azt, hogy ez így van a mi törvényünk szerint; ha pedig annak a népnek törvényei szerint adhatsz a zsidónak igazat, mondd a nemzsidónak: ez így van a ti törvényetek szerint; ha pedig így sem lehet, akkor a nem-zsidót csellel kell rászedni."
"Ne nézd el, ha a te atyádfiának ökre vagy juha tévelyeg, és ne fordulj el azoktól, hanem bizony tereld vissza azokat a te atyádfiához." (5 Móz 22,1) Tehát atyádfiának tartozol azt visszavinni, de egy nem-zsidónak nem. (Baba mezia 113b.)
Ilai rabbi mondja a Jebamoth 65b. lapján, hogy az embernek meg van engedve, hogy a béke kedvéért valamit "változtasson" u. szavain. Ismail rabbi szerint még az Isten is "változtatott" a szavain. (A '20-as években a Károly körút egyik zsidó kávéházában egy közismert "tanú tőzsde" volt, ahonnan a megszorult fiskálisok bármely reggel föl tudtak csípni két hitsorsost, akik a bíróság előtt mindent esküvel bizonyítottak.)
"A kényszer útján (bíróilag) kiállított válaszlevél, ha zsidó által készíttetett, érvényes; ha nem-zsidó által készíttetett, érvénytelen; ha azonban egy nemzsidónak kell az ítélet előtt meghajolnia, akkor ütni kell őt és azt mondani, hogy tedd azt, amit az izraelita mond." (Baba bathra 48a)
"A gójok legjobbikát öld meg!" (Aboda Zara 26b.)
"Kérjen azért minden asszony az ő szomszédasszonyától és háza lakó asszonyától ezüst edényeket és arany edényeket és ruhákat; és rakjátok azokat fiaitokra és leányaitokra, s így foszszátok ki Égyiptomot." (2 Móz 3,22)
"Ha a kereszténynek pénzre van szüksége, a zsidó mesterileg tudja őt rászedni, uzsorát uzsorához számít, míg az összeget oly magasra föl nem verte, hogy azt a keresztény birtokainak eladása nélkül többé ki nem fizetheti; vagy, míg az összeg a vagyonhoz képest százra vagy ezerre nem rúg és akkor pörrel áll elő s a hatóságnál odaműködik, hogy a kizavart kereszténynek birtokába helyeztessék". (Jüdischer Deckmantel 171a.)
"Felele Áron: Ne gerjedjen fel uram haragja: ismered e népet, hogy gonosz." (2 Móz 32,22)
Mielőtt bárki sikítozni kezd, nem a Mein Kampfból idéztem, hanem a zsidó vallási iratokból.
Sokkal több problémája van a radikálisoknak a zsidókkal, mint az állandó holokausztozás. De maga az állandó holokausztozás felvet egy kérdést, amin érdemes elgondolkodni:
Hogy lehet, hogy egy ilyen jelentéktelen (<2%) és állítólag ennyire lenézett, kirekesztett, stb. kisebbségnek ekkora érdekérvényesítő képessége van, hogy folyamatosan napirenden tudja tartani önmagát? A ruszinokról mikor hallottunk utoljára a médiában?
#18 a Talmud a nagyon régen élt rabbik gyakorikerdesek.hu-ja... nem vallási kézikönyv csak amolyan diskuráció, hogy egyes rabbik mit gondoltak erről meg arról. Egy nagyon sok kötetes könyv, tele mezőgazdasági meg mindenféle zöldséggel.
De persze ezt nagy zsidó szakértőként biztos tudod...
Nem csak a levegőbe gyűlölködsz úgy hogy semmit nem tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!