Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A 80-as évek második felében...

A 80-as évek második felében tényleg olyan jó életkörülményei és modern berendezései voltak egy tehetősebb családnak, mint a Csók, Anyu! Című 1986-os filmben?

Figyelt kérdés
Tegnap néztem meg ezt a magyar filmet, Kopaszkutyán és Egészséges Erotikán edződve számítottam arra a típikus "80-as évek" fílingre, már amennyire el tudom képzelni (még nem éltem akkor), de valahogy olyan 2000-körülre tettem volna a film cselekményének idejét. Az időnkénti telefonba elvtársozáson kívül sok nem emlékeztetett arra a korra.

2015. ápr. 23. 19:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
45%
#7 Mérgezték a gyerekkorod? Tudod, a Tibi csoki akkor miből volt? Tej, cukor, kakaómassza. Tudod, a milkacsoki miből van?! .....Persze, hogy "jobb ízű".....
2015. ápr. 23. 21:24
 12/16 anonim ***** válasza:
41%
Pedig a Tibi jobb,mint a Milka !
2015. ápr. 23. 21:27
 13/16 anonim ***** válasza:
71%
Akkor a pöttyös rudi 6 Ft volt a kenyér meg 3.60 Ft. Alapélelmiszerek olcsók voltak és dögivel voltak, viszont snickers meg mars csoki egyáltalán nem volt. Ehetted a Maci csokit.
2015. ápr. 23. 21:30
 14/16 anonim ***** válasza:
49%
Emlékszem, kaptam az NSZK-ból Kinder csokit, és az akkor akkora kincsnek számított, hogy beosztottam, és minden hétvégén egy darab csokit ettem meg belőle. Betettem az íróasztalom fiókjába, és minden nap boldogan nézegettem.
2015. ápr. 23. 21:34
 15/16 anonim ***** válasza:
21%
Amúgy számomra érthetetlen, mit sírnak vissza egyesek a 80-as éveken. Megéltem diákként a lánchídi csatát, ahányszor mentem haza, Celldömölkön felszállt a vonatra a civil ruhás nyomozó, végigigazoltatott mindenkit, aki nem tudta megmagyarázni, miért utazik a nyugati határszél felé, már kapták is le a vonatról. Schönherz Kupán a buliban a műegyetemisták figyelmeztettek, hogy a srác, aki nagyon kedvesen érdeklődik rólunk, ismert besúgó, vigyázzunk, mit mondunk. Ha a gyerekeimnek mesélek erről a korszakról, csak hüledeznek, látszik rajtuk, hogy egyszerűen elképzelni sem tudják azt a miliőt, amiben akkor éltünk. Hofit se értik, az, hogy csúszópénzt kell adni tégláért, cserépért, számukra felfoghatatlan.
2015. ápr. 23. 22:50
 16/16 anonim ***** válasza:

Azért megrázó, hogy egy leírást, még ha kissé egyoldalú is, mennyire leminősítik azok, akiknek fogalmuk sincs az akkori eseményekről.

Kérdező! a film film. Vannak jellemvonások, de abból nem lehet egy korszakot megítélni.

Az is legalább annyira ellentmondásos, mint a mostani. Voltak flancos jól élők és szegények. Csak akkor nem volt ekkora a rés. Olyan szegény és gazdag nem volt akkor, mint ma tömegével. Továbbá 30 év ilyen technikai tudományos robbanás mellett nagyon sokat számít. Akkor még nem ismerték a mobilt, vezetékes telefonja (politikai okokból) a lakosság pár százalékának volt. Éhezés lényegében nem volt, de az akkori nagymenők lehetőségeit a mai államtitkárok meglehetősen csórónak tekintenék. Nem politikai okokból, hanem annak alapján "amije van".

A nyolcvanas évek második felében már érződött, hogy az a világ nem lesz hosszú életű. Ez egészen más életérzést ad - a várakozásét, ami ma egyszerűen nem is létezik.

2015. ápr. 24. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!