Most miért tüntetnek az egyetemisták? Egyes emberek tényleg komolyan gondolják azt, hogy meg lehet élni kulturális antropológiából, politológiából vagy kommunikáció és médiatudomány szak elvégzéséből? Létezik olyan ember, aki lát ezekben értelmet?
"Majd biztos lesz helyette AUDI/autó formatervezői mérnöki, amivel majd rengeteg helyre el tudnak menni a végzettek, és biztos, hogy az egyértelmű pályaválasztás ellenére, majd nem fog majd a cég visszaélni az alkuerejével."
Most ezzel konkretan mit is akartal mondani?
A felsőoktatási koncepcióban az szerepel, hogy meg kell szüntetni a sima képzéseket és a cégre specifikus alapszakokat kell létrehozni.
Ha valaki egy ilyet végez el, de a céggel valami miatt elégedetlen(rossz körülmény alacsony fizetés), akkor sincs esélye kilépni és máshova menni, arról nem is beszélve, ha a cég gazdasági okokból leépítést hajt végre (új szak elvégzése + az első évek szakmai gyakorlatának megszerzése elég húzós és hosszú idő)
Aki azzal kezdi, hogy nem narancsos, az általában az. Csak nem meri bevállani és ez jogos is.
Talán azért tüntetnek, mert ők legalább kimernek állni az igazukért, ellentétben a sok gyáva, meghunyászkodó orsós nyaligátorral. Gondolom az sem zavar, hogy veszélybe kerül pl. az ELTE pszichológia szaka, sőt még a Raoul eü szakközép is. Egyébként te sem azért jársz orvosira, mert olyan empatikus, segítőkész ember vagy. Ez világosan látszik. Csak dr akarsz lenni, hogy elmondhasd nem egy büfé szakra jártál.
". Én nem olyan elhelyezkedésre gondoltam, hogy a Mekibe menjen krumplit sütni vagy egy ruhaboltba eladónak..."
Azert ekkora arcod szerintem ne legyen. Biztos lehetsz benne hogy aki elvegez egy kulturalis antropologiat es megszerzi a diplomat az nem a mekiben fog krumplit sutni.
Ahhoz kepest hogy allitolag orvosira jarsz, elegge korlatolt es buta vagy.
# 13/16
Tenyleg? Adnal erre egy forrast, mert en ezt meg vazlatosan sem olvastam sehol. Szerintem te felreertettel valamit.
"Orvosok nélkül viszont összedőlne a világ. Vagy te kimered jelenteni, hogy nincs ránk szükség, kedves lefideszező?"
Egy olyan világban, ahol nincs szükség kulturális szakemberekre, ott orvosokra sem sok.
De ilyen mentalitással neked is inkább valami más pályát kellett volna választani, bár ami megnyugtat, hogy még bőven kibukhatsz! :-DDDD
Attól hogy kommunikáció vagy politológia szakot végzel még nem kell feltétlenül azzal elhelyezkedni.
Nálunk(környezetvédelmi cég) az irodában dolgozik orosz szakot végzett lány, erdészdiplomás ürge és mérnök is, a diplomájuknak semmi köze nincs ahhoz amit csinálnak.
Manapság a diploma egy beugró szint. Egy jó egyetemen szerzett papír(+ nyelvtudás) kell ahhoz hogy szóba álljanak veled az interjún, a többi már ott dől el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!