Az index felmérése szerint a Jobbik egy mostani választás esetén legyőzhetné a Fideszt?
A cikk szerint a Jobbik 34% ot, míg a Fidesz 33% at kapna ha ma tartanák a választásokat.
Ha valamit elnéztem akkor elnézést.
Az alján lévő táblázat szerint nem.
De elég hülye cikk, tiszta fantazmagória főleg, hogy Budapest 100%-os Mszp-s lenne a cikk szerint.
Az kavart meg hogy ugye vannak egyéni és listás mandátumok, a listásba a Jobbik az első, lehet hogy rosszul értelmeztem amikor utána olvastam, de a listás mandátumok nem a szavazási eredményből, míg az egyéni a választó kerületekből lesznek?
Mert ha igen akkor a választáson a cikk szerint az emberek 34% a Jobbikra voksolna.
Nem győzné le. te mit olvasol???? Nem látod, hogy a táblázatban a fidesz nyerné a választást??? "A Fidesz–KDNP nyerne ugyan, de nemhogy kétharmada, hanem sima parlamenti többsége sem lenne
(és számára az sem jelentene érdemi segítséget, ha az LMP végül nem kerülne a parlamentbe, az ugyanis két plusz listás mandátumot jelentene nekik és a baloldalnak, egyet pedig a Jobbiknak). Vagyis "kisebbségi vagy koalíciós kormányzásnak kellene elkezdődnie – ám a mostani politikai szituációban mindkettőt elég nehéz elképzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!