Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nincs...

Magyarországon miért nincs igény egy normális pártra?

Figyelt kérdés

Vannak a jelenlegiek, amikről normális embernek nem kell mondani, hogy miért vállalhatatlanok.

De ilyen maga a magyar nép, hogy nincs igényük egy jó pártra?

2015. ápr. 19. 23:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%
A jobbik nem normális párt.
2015. ápr. 20. 07:27
 12/14 anonim ***** válasza:
46%

"Amelyik például olyan életet akar teremteni, amiről a rendszerváltás idején álmodoztunk, hogy ha egyszer megbukik a rendszer, akkor minden beindul itt és növekedési pályára áll az ország."

Pont ez az, hogy az egy hihetetlenül naiv ábrándozás volt. Te személy szerint amúgy mit tettél azért, hogy mindez megvalósuljon? Mármint azon kívül, hogy ültél a fotelban és szidtad a politikusokat.

2015. ápr. 20. 08:10
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Épp az a baj, hogy csak igény van egy normális pártra, nem pedig akarat a párt létrehozására. Mindig, mindenki azt várja, hogy "jöjjön" egy jó párt. De honnan jöjjön? Bukkanjon elő a föld alól? Pottyanjon le az égből? Mindegy is: jöjjön. Jöjjön csak, fel se kelljen állni a TV vagy a számítógép elől, lehetőleg még megszavazni se kelljen, csak jöjjön. Az a jó, ha nem kell érte fáradni, mer' melózok én eleget, van nekem elég bajom, nem akarok már a politikával is foglalkozni. Majd jön valami politikus és jó lesz.

Mivel az átlagembert ilyen szinten érdekli az egész, a politikusok nagyszerűen át tudnak verni mindent és mindenkit. A fejekben ugyanis még mindig dúl a "cocilizmus": a politikával nem kell foglalkozni, az a nagyok dolga, a kisember úgysem szólhat bele, majd csak jobb lesz. Ha valaki feláll és elkezd szervezkedni, akkor pedig "mán megin' mi baja van ennek, nem tud a s*ggén ülni, nincs egyéb dolga". Az emberek képtelenek kiállni magukért, akár csak utcaszinten is. Ha valaki minden áldott nap lósz*ros gumicsizmával tüzel a kályhában és száll a pernye az utca fölött, akkor sem képesek tiltakozni ellene. Inkább bezárják az ablakot, bámulják a TV-t, ha pedig valaki körbejárja a szomszédokat, hogy aláírásokat gyűjtsön és az önkormányzatnál tiltakozzon, akkor vagy ki se nyitják az ajtót, vagy elküldik a bánatba a "mocsok MSZP-st" (bármelyik más párt neve behelyettesíthető), vagy előadják a hülyét, hogy ők nem is tudják, ki lehet az meg miről lehet szó, mert hát ők dolgozni járnak, nincsenek is itthon egész nap.

De azért jó lenne, ha valaki megoldaná a problémát. Valami képviselő vagy a polgármester csak úgy jönne és betiltaná. De úgy, hogy ne kelljen érte megmozdulni sem, mert az fárasztó.

Na, valahogy így (nem) működik a politika országos szinten sem.

2015. ápr. 20. 12:35
 14/14 anonim ***** válasza:

utolso nagyon igazat beszelsz!

Tenni én se akarok semmit... semmi radikalisat.

Pontosabban azert tettem már, dolgoztam az orszagert: voltam tobbszor szavazatszamlalo, igy tudom, hogy a valasztas hogy mukodik, hogy mennyire lehetetlen csalni.

Én úgy vagyok vele, hogy jó a jelenlegi is, fidesz-mszp, tök mindegy. Ha teszek a saját boldogulásomért akkor jutok is egyről a kettőre politikatol fuggetlenul.

2015. ápr. 20. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!