Magyarország tudná emelni a minimálbéreket a jelenlegi helyzetben, ha akarná?
Nettó 120-ra mondjuk a gyári munkát, a képesítéshez kötött szakmunkát pedig 140-150-re
Ha én kerülnék az ország élére, meg tudnám oldani hogy ilyen béreket adjak a polgáraimnak?
Mivel ez baromi sok dologtól függ, nem.
Ez nem úgy működik, hogy hoznak egy rendeletet, hogy holnaptól mindenki x összeget kell minimum keressen.
Lehetne, csak amíg a magyar politikusok meg vállalkozók lopnak addig bukó.
(Tudom-tudom, szegény magyar vállakozóknak busszal kell majd bejárni, ha 20 ezer forinttal megemelik a munkavállalók fizetését)
(Tudom-tudom, az a 3 főnek az 20 ezer forint a magyar vállakozóknak havi 3 milliónak van benne, mert a bl bla bla, mert hát ugye arról híresek, hogy mindenkit bejelentenek forintra pontosan)
Milyen kisvállalkozás???
Minden vállalkozó terepjáróval jár...
Ha megemelnék a fizetéseket és levinnék a járulékokat, akkor a vállalkozásoknak nem maradna kevesebb, vagy sokkal kevesebb pénze, viszont az embereknek több lenne, amit el is költenének, vagyis végre elkezdene pörögni a gazdaság. Ezt fent is tudják, csak nem az a cél, hogy jobbá tegyék az országot.
Ha az adórendszer nem arra lenne kihegyezve, hogy minden lehetséges tőkét elvonjon a lakosságtól és a kisvállalkozóktól, már kinevelődhetett volna 25 év alatt egy olyan vállalkozói réteg, amelyik modern technológiával, tőkével a nyugati vállalkozásoknak is konkurenciát jelenthetne, nem pedig az osztrákokat kéne idehívni például autópályát építeni.
Akik eddig hatalmon voltak, inkább hagyták magukat a külföldi tőkésektől megvesztegetni, és az adórendszert is az ő érdekeikhez szabták.
Ráadásul a megfizethetetlenül magas adók erkölcsileg is lezüllesztik az népet, mert 27% áfa helyett inkább legtöbben nem kérnek számlát, vagyis csökken a morál és valójában az adóbevétel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!