Az LMP és a Jobbik soha nem kötnek szövetséget és koalíciót a többi párttal?
10:
Jól mondod, nem sok kell sokat várnunk, és a fidesz lesz az, aki 200.000 szavazattal lesz lemaradva a Jobbiktól. Csak győzzük kivárni!
Mondogasd csak magadnak, ha az megnyugtat :D
A Jobbik soha sem fog kormányra kerülni. Ennek számtalan oka van, amiket többször kitárgyaltunk már itt a GYK-n is. Nem írom le még egyszer, neked úgyis felesleges lenne.
12:
ha te ezt így a gyakorikérdéseken megírod, akkor az bitosan úgy is lesz. Mert ez a gyk olyan világszínvonalú elemző szerv és méghozzá jövőbe látó közösség is, hogy az ide írkafirkáló embereknek csak igaza lehet. A te hablatyod is biztosan egy kanonikus szentírás.
Eléggé érdekes a hozzáállásod, kedves kérdező, ha őszinte vagy, és nem valami cseles Jobbikot propagandázó személy. A náci pártos állásfoglalásból eljutni oda egyik pillanatról a másikra, hogy kormányra kívánni... érdekes, de számomra nem életszerű, bár abban egyetértünk talán, hogy a Fidesz mocskos egy párt. Talán ebből jöhet számodra, hogy mindegy, hogy ki csak váltsák le a kormányról.
Ha már szóba hoztad, akkor szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a jobbik akár náci vagy nevezzük csak rasszista pártnak, akár nem, a szimpatizánsaik majd háromnegyede(?) antiszemita, és rasszista, az időközi választásokon mindig nyíltan és köztudottan ilyen szemléletet valló embereket jelöltek, ami szerintem szintén egy árulkodó dolog. Lehet, hogy a Jobbik mint párt, vagy egyes tagjaik a párt nevében vagy saját magukra nézve, stb. kikérik maguknak, de attól még ez a tény nem változik, és ahogy az mondva volt egykoron: "Gyümölcséről ismerszik meg a fa". Megjegyezhetjük azt is, hogy kitudódott, hogy a nagy arculatváltás (önmérséklés) csak egy álarcfelvétel, egy Jobbikos képviselő mondta, hogy semmi nem változott, csak munkamegosztás van, és szíve szerint ő ugyanolyan lenne, mint eddig volt, de nem teheti, mert más feladatot bíztak rá (hogy milyen volt eddig, hadd ne ecseteljem).
Mindenesetre nem egy következetes és hiteles és pláne nem egy szakértői párt a legnagyobb "pénzügyi gurujuknak" még igazi felsőfokú végzettsége sincsen, és az érettségit is csak estin vagy levelezőn végezte, amiről mindenki tudja hogy jóval gyengébb színvonalú szokott lenni, a nappalinál. Eléggé ellentmondásosak is, hogy csak egyet mondjak: halálbüntetés van a programjukban, de kereszténynek is vallják a párt értékrendjét, és hát tudtommal a Tízparancsolat elég konkrétan tiltja a gyilkolást, nincs benne semmiféle kiskapu.
Legújabb ötletük is eléggé sajátos, amiben a melegeket pénzbírsággal, a melegséget hirdetőket (jelentsen ez bármit is)akár 5(?) év szabadságvesztéssel is sújtanák. Ez utóbbi még ha keresztül is menne, így is 140%-os a börtönök kihasználtsága, akkor vajon mennyi lenne? Illúzió az önfenntartó börtön, amiről beszélnek...
Egy szó mint száz, a Jobbik alkalmatlan a kormányzásra, de ez nem jelenti azt, ne legyen soha beleszólása a kormányzásba. Ha a Fidesz kisebbségbe kerülne, de nekik lenne a legtöbb képviselőjük, akkor sem kötnének nyílt koalíciót szerintem, mert tartanának a sok Jobbik-szimpatizáns csalódásától, de az biztos, hogy a háttérben erős együttműködés lenne, ha más nem, olyan, amilyen most volt: a Fidesz csak úgy tudott egy kétharmados törvényt átverni, hogy egy ellenzéki nincs jelen. Mi történik?! Egy jobbikos nincs bent a parlamentben, kap 100000 forintos büntit, amit lehet, hogy nem is kell rendeznie (nem tudom, de lényegtelen is a fizetésükhöz/esetleges megvesztegetési összeghez képest, netán ha akarja a párt valamilyen formában visszaadja, stb.) a lényeg, hogy gyorsan jön a magyarázat, hogy a helyi cigány maffia (ki más) életveszélyesen megfenyegette/megzsarolta(?) a családját, és neki a család az első, és otthon maradt velük. (Kérdés: a család nem tudott volna addig elmenni otthonról, hogy ne legyen támadható, vagy nem lett volna a volt gárdából egy jelentkező sem, aki a telkükön piknikeztek volna, és addig biztonságban lettek volna, így ő is szavazhatott volna, ha a zsarolás mégis hiteles, akkor meg le kellene mondania, mert egy zsarolható ember mindig az marad, és örökké befolyásolhatja a szavazatát. Tudtommal nem történt sem akkor, sem azóta lemondás a részéről, és még csak fel sem vetődött ez a dolog, pedig szerintem eléggé egyértelmű. Továbbá eddig sokkal kisebb dolgokért is trappoltak a gojmotorosok, a hatvanégyvármegyések, és a volt gárdisták, és most semmi nem történt... Valami gyanús nekem.
Az LMP olyan kicsi párt, hogy egyhamar nem fog kormányra kerülni. Arra jók, hogy kicsit a többiek körmére nézzen, de valamiért (sok mozzanatból én azt a következtetést vontam le) az az érzésem, hogy rendesen eladták magukat ők is, a Jobbikhoz hasonlóan.
"ha te ezt így a gyakorikérdéseken megírod, akkor az bitosan úgy is lesz. Mert ez a gyk olyan világszínvonalú elemző szerv és méghozzá jövőbe látó közösség is, hogy az ide írkafirkáló embereknek csak igaza lehet. A te hablatyod is biztosan egy kanonikus szentírás."
Csak tudnám, hogy te mit keresel itt, mi a célod azzal, hogy itt pocsékolod a bizonyára nagyon drága idődet a sok semmirekellő ostobával! ;)
,,szimpatizánsaik majd háromnegyede(?) antiszemita, és rasszista"
Ezt honnan vetted? Az nem érv, hogy ,,hát a szomszéd Jobbikos és ő rasszista, tehát az összes Jobbikos rasszista". Engedtessék meg nekem, hogy igen is kikérjem magamnak. Egyetemista vagyok liberális szemlélettel és számos jobbikkal szimpatizáló ismerősöm van, akik nem antiszemiták, vagy rasszisták.
,,Legújabb ötletük is eléggé sajátos, amiben a melegeket pénzbírsággal, a melegséget hirdetőket (jelentsen ez bármit is)akár 5(?) év szabadságvesztéssel is sújtanák."
Imádom amikor több mint 3 évvel ezelőtti ezerszer átbeszélt és kivesézett híreket ,,legújabb ötlet"-ként állítanak be.
,,Eléggé ellentmondásosak is, hogy csak egyet mondjak: halálbüntetés van a programjukban, de kereszténynek is vallják a párt értékrendjét, és hát tudtommal a Tízparancsolat elég konkrétan tiltja a gyilkolást, nincs benne semmiféle kiskapu. "
Tudtommal a Római Katolikus Egyház is kereszténynek vallja magát, mégis tucatnyi keresztes hadjáratot hirdettek az évszázadok folyamán. Ráadásul a Jobbik népszavazással döntene a halálbüntetésről, ami enyhén szólva is kérdéses, hogy átmenne.
,,Az LMP olyan kicsi párt, hogy egyhamar nem fog kormányra kerülni. Arra jók, hogy kicsit a többiek körmére nézzen, de valamiért (sok mozzanatból én azt a következtetést vontam le) az az érzésem, hogy rendesen eladták magukat ők is, a Jobbikhoz hasonlóan. "
Persze, a Jobbik az oroszoknak adta el magát, sőt, ők alapították, de közben a Fidesszel titkos egyezsége van. Az LMP pedig valójában Obama törpepártja.
,,szimpatizánsaik majd háromnegyede(?) antiszemita, és rasszista"
- „Ezt honnan vetted? Az nem érv, hogy ,,hát a szomszéd Jobbikos és ő rasszista, tehát az összes Jobbikos rasszista". Engedtessék meg nekem, hogy igen is kikérjem magamnak.”
Bocsánatot kérek, valóban véletlenül eltúloztam a számot, ami az antiszemitákat illeti, arról készült egy tanulmány, és onnan veszem az akkor is nagy, 69%-os arányt. Mentségemre legyen mondva, hogy több a rasszista, mint az antiszemita, mert nem minden rasszista antiszemita, de minden antiszemita rasszista.
Természetesen jogod van felháborodni, és kikérni magadnak, ez még viszonylag szabad ország, bár egyre kevésbé az, azért ezen a fórumon szerencsére szerintem viszonylag jól működik a szólásszabadság is, és ennek örülök. Így annak is, hogy te kifejtheted a kételkedésed. Ezek szerint - ha ez valóban így van - te és az ismerőseid (ami azért nem nevezhető reprezentatív közvélemény-kutatásnak) abba a 32%-ba tartoztok (jobban utána néztem a pontos számnak), amelyik nem antiszemita, és ezt értékelem bennetek. A Jobbikban a többség azonban antiszemita, és még többen vannak, akik a cigánysággal szemben van előítéletük. Sajnos. Erről nem csak az alábbi videó és a számos botrányok tesznek tanúbizonyságot, hanem egy sokoldalas reprezentatív közvélemény-kutatáson alapuló tanulmány is. Leírom tehát: a tanulmány szerint a Jobbik szimpatizánsai körében 54% erősen antiszemita, 15% mérsékelten antiszemita, 32% nem antiszemita. (A százalékok összegét ne rajtam verjék le a szőrszálhasogatók, gondolom, kerekítési hibából jön ki.)
Tény az is, amit írtam, hogy a Jobbik minden időközi választáson nyíltan vállaltan szélsőségesen rasszista képviselőjelöltet indított, és amikor a Jobbiknak ezt megjegyezték, akkor nem azzal jött, hogy na hát igen, ilyenek vagyunk, ő a mi képviselőnk, a mi értékrendünket képviseli, ahogy egy normális ember elvárná, csak annyi a válasz, hogy az az egyéni véleménye. Ja hát kérem, akkor az MSZP-s és a fideszes, vagy történetesen a jobbikos képviselők egyéni véleménye az is, hogy lophatnak, és ez rendben van? Annyiban rossz az utóbbi sarkalatos példa, mert a képviselők nagy részéről csak utólag derül ki, hogy majd lopni fog, vagy korábban lopott, de ezeknél a képviselőjelölteknél már előre lehetett tudni, hogy milyen a szemléletük, és a Jobbik valamiért KÖVETKEZETESEN ilyeneket indít (vagy lehet még hivatkozni a nagyszámok törvényére, de az is engem igazol). Ez bizony jelent valamit, és nem véletlen, mert gondolom, nem zsákbamacskával választják ki a jelöltet, de ha így is lenne, akkor is elgondolkoztató, hogy mindegyik nyíltan rasszista.
„Imádom amikor több mint 3 évvel ezelőtti ezerszer átbeszélt és kivesézett híreket ,,legújabb ötlet"-ként állítanak be.”
Hogy mikori az valójában lényegtelen, a lényeg az, hogy igaz-e, vagy sem. Lehet, hogy nem ez a legújabb ötlet, bocsánat, hozzám most jutott el. Azért az eddigiek miatt vannak fenntartásaim a többi ötleteikkel.
„Tudtommal a Római Katolikus Egyház is kereszténynek vallja magát, mégis tucatnyi keresztes hadjáratot hirdettek az évszázadok folyamán. Ráadásul a Jobbik népszavazással döntene a halálbüntetésről, ami enyhén szólva is kérdéses, hogy átmenne.”
Aha. Szóval ha a történelemben valaki már elkövetett valami bűncselekményt, akkor mindenkinek szabad? Érdekes érvelés! Amúgy véleményem szerint (és elnézést kérek mindenkitől akit most hitében megsértek), többek között ezért is a katolikus egyház állt és sok dolog miatt áll ma is a keresztény/keresztyén felekezetek közül legtávolabb Jézus tanításától, de nem szeretnék itt hitbéli vitákba nagyon belemenni hogy miért, mert most a Jobbikról beszélünk.
„Persze, a Jobbik az oroszoknak adta el magát, sőt, ők alapították, de közben a Fidesszel titkos egyezsége van.”
Véleményem szerint kb. fején találtad a szöget! Vagy van titkos egyesség, vagy valakit találnak onnan akit meg lehet vesztegetni, mert a cigány maffia zsarolósdi elég gyenge mese szerintem.
Amúgy a kettő állításod, amit nem én mondtam, logikailag nem is üti egymást: a jelenlegi kormány is egyre az oroszok kegyeit keresi.
"Az LMP pedig valójában Obama törpepártja."
Nem vagyok LMP-s, ezért kb. hidegen hagy, hogy mit gondolsz, mondasz róluk, bár az igazság kedvéért, mert igazságpárti vagyok, ideírom, hogy bár értem az iróniát és cinizmust a mondatból, amin mosolygok is, mert még nem hallottam, de az állítást egyértelműen cáfolnom kell (az igazság kedvéért, és itt hozzá kell tennem, hogy nem állítom, hogy lenyeltem volna a bölcsek kövét, csak a meggyőződésemnek adok hangot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!