Látja még valaki rajtam kívül a fideszben a diktatúra az elnyomás lehetőségét?
Sokszor a dolgok picit mások mint aminek látszódnak vagy aminek mondják őket.
Jobbikot nácizza le mindenki, az mszp-s kommunistázzák le sokan.
Közben pedig a fidesz az egyetlen aki maximálisan hatalomra akar TÖRNI.
1. ki akarjék szorítani az összes kis pártot azzal a baromságukkal, hogy 2millió kopogtató a cél
2. Orbán kifejtette, hogy 15-20 évre rendezkedne be
3. Azt is kifejtette, hogy egypártrendszert akar, ők akarnak irányítani mindenki mást kiszorítva
4. Folyamatos a fröcsögés tőlük, a gyűlöletkeltés, szerintem ha egy ember egy párt mindíg csak a többi pártot szidja, akkor azzal kelt gyűlöletet.
5. Akkora energiát fektetnek abba, hogy ők jussanak hatalomhoz, hogy nem marad arra semmi erőforrás, hogy érdemlegeset csináljanak-mondjanak.
6. Ebből kifolyólag ha hatalomra kerülnek, akkor minden erőforrásunkat arra fogják fordítani, hogy megerősítsék a hatalmukat és kiírtsák azokat akik nincsenek velük?
utolsó, szerintem mondatértelmezési problémáid vannak, el sem olvastad a kérdésem ugye?
bár az a részük, hogy a gazdagokat támogatják a kisemberektől meg elvesznek majd(ahogy ez volt régebben is) az is egy probléma, de nem éppen erről szólt a kérdés.
fent írtam 6 pontot, azokat cáfold meg, ha annyira védeni akarod a pártodat.
Szerintem te pedig nem olvastad végig a válaszomat. Az utolsó bekezdésben válaszoltam a kérdésedre, bár nem cáfoltam meg a 6 pontodat, csak annyit mondtam, hogy nem létezhet olyan párt, amelyik az MSZP-nél meg az SZDSZ-nél jobban ragaszkodik a hatalomhoz, tehát a fidesztől sem kell félni jobban, mint tőlük.
Egyébként egyetértek azzal, hogy maximálisan hatalomra akarnak törni, hiszen az elmúlt 8 évben máson sem munkálkodtak. De nem ők az egyetlenek!
Attól pedig, hogy eltörlik a demokráciát, nem kell félni, mert egyfelől szerintem nem áll szándékukban ilyesmi, másfelől pedig az nem megy olyan egyszerűen, mint ahogy te azt gondolod. A többpártrendszer Magyarországon szilárd lábakon áll és csak fegyveres erőszakkal lehet megdönteni. Az ilyesmi pedig legfeljebb csak az MSZP-sek képzeletében létezik.
Egyébként lehet, hogy nem a fideszre, hanem a jobbikra fogok szavazni. De ezt még meggondolom.
„”””Nem értem miért kell fikázni a Fideszt. Való igaz, hogy a Fidesz alapvetően a középosztályt támogatta, de a gazdaságnak szüksége egy van erős vállalkozó középosztályra, hiszen ez adja a gazdaság fő erejét. Szükség van rá, hogy támogassuk őket, mert ők adnak munkát a kisembereknek, ők fizetik az adók nagyobb részét, magyarul ők, a kis és középvállalkozók alapozzák meg a nemzetgazdaság erejét. És ebből hosszútávon a kisemberek is hasznot húznak, mert lesz munkájuk, az erősödő gazdaság miatt idővel (4-5 év vagy még több) komolyabban növekedni fog a fizetésük, a növekvő adóbevételek miatt pedig az államnak lesz miből osztogatni a nyugdíjasoknak és egyéb beruházásokat finanszírozni stb.
Ez egyszerűen nem igaz!
1, Lehet hogy a középosztály a fő bázisa egy társadalomnak, de nekik semmi szükségük a támogatásra, hiszen élnek és virulnak.
2, Az új munkahelyek létrejötte, nem az adó csökkentésen múlik, hanem a fogyasztáson.
Az pedig hogy a lakosság felső 10-15% át megtámogatják, akik majd egymás közt forgatják a támogatást abban mi a jó a többségi társadalomnak?
3, A magas jövedelmű közép az importot növeli és nem a belső fogyasztást, az az csak kiviszi a támogatást és nem a belső piacot élénkíti!
4, A Fidesz csak a szavak szintjén akarja védeni a magyar piacot stb, de amint megszólal OV telefonja, még az anyát is letagadja, mert el van kötelezve. Ha meg nem védi a piacainkat, akkor lehet itt bármilyen támogatás, az külföldön köt ki az importban!
5, A Fidesz ezzel bukta el a 2002 es választásokat is, hiszen nem szivárogtak le a támogatások sem a bérből élőkhöz sem a jövedelmek emelkedése útján a nyugdíjasokhoz, mert erre a felső közép támogatása nem alkalmas.
Ezzel szemben a Jobbik.
Nem a ma felső közép támogatásában, hanem az alsó középhez felzárkóztatásban látja a lehetőségeket. Onnan sokkal hamarabb lesugárzódik a jövedelememelkedés, sokkal vastagabb a fogyasztói réteg, és sokkal többet lehet megtakarítani a segélyhelyet munka átalakulásból.
Sokkal intenzívebb rászorultság elvű szoc rendszer , hisz ha az 500 mellé adnak + 40 et akkor csak új autóra megy, ha viszont a 120 + 40e akkor nő a fogyasztás>a piacok mozgása> a termelés> és emelkednek a jövedelmek és a állami bevételek. Öngerjesztő folyamat.
A multiknál is hatásosabb politikát kívánnak folytatni, és 2 csoportra osztani.
1, a termelő és a magyar termékekre nem konkurens, számítások alapján támogatni.
2, ker multik stb, akiknek van magyar konkurenciájuk, velük szemben pozitív protekcionizmus a kkv-nak. Az az, a belföldi termelés ösztönzése, és annak a támogatása.
Egyszerűen, könnyebb az importot kiváltani mint exportra termelni.
A Jobbik nincs elkötelezve, és kész teljesen kifeszíteni a tőkével szemben a lufit, mert nem a pártkasszába kell neki a pénz és a zsebekbe.
Persze ezek csak nagy vonalak, amit viszont kiolvashatsz a Jobbik programjából.
"Kedves Kérdező!"
Egy kicsivel több eszed lenne,már féleszű lennél! Az agymosottak hiszik el ezt a szoci dumát!Semmiiféle diktatúrát nem látok,egyébként ez a jó bevált szoclib taktika: vádold azzal az ellenfeledet ,amit te akarsz csinálni.Llásd 2006 okt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!