Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobban élünk, mint az MSZP alatt?

Jobban élünk, mint az MSZP alatt?

Figyelt kérdés

Csak mert én nem igazán érzek ilyesmit.

Megmondaná nekem valaki, hogy jobban élek-e?

2015. márc. 31. 08:43
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Ennek sok vetülete lehet... Reálbér alapján pl. 2005-2006 volt a csúcs, azt a szintet még nem sikerült elérni, de ugye ezzel máshogy is így vannak a világban. Elég erősen függünk a világgazdaságtól, főleg a németektől.

De mondjuk ott a HD-index, ami alapján inkább javult a helyzet:

[link]

A HP-index szerint viszont változó:

[link]

Szóval döntse el mindenki magának.

2015. márc. 31. 10:21
 12/34 A kérdező kommentje:

"Akik rosszabbul élnek, azoktól megkérdezném:

Mit tettetek az elmúlt 5 évben, h ezen változtassatok? (politikától függetlenül)

Nyelvtanulás, önképzés, jobb munkahely...?"

Miért, te mit tettél az MSZP alatt, hogy a szörnyűséges életedet jobbá tedd?

Miért kellett ahhoz Fidesz kormány?

2015. márc. 31. 10:22
 13/34 anonim ***** válasza:
29%

# 12

Tanultam, dolgoztam. Ennek köszönhetően jobban élek, mint a többség. Függetlenül attól, ki van kormányon.

2015. márc. 31. 10:25
 14/34 A kérdező kommentje:

Amúgy meg, most teljesen függetlenül, ha mindenki elmegy és letesz egy mérnök diplomát (erre nem sokan képesek) és elhelyezkedik vele, mert kb. csak azzal lehet jól keresni, akkor ki lesz kőműves, ács, szobafestő, szakács, pincér, mosogató, kukás, fodrász, bolti eladó, árufeltöltő, fuvarozó, stb?

Vagy ők - a társadalom kb. 90%-a - szükségszerűen dögöljenek éhen?

2015. márc. 31. 10:27
 15/34 anonim ***** válasza:
16%

"ki lesz kőműves, ács, szobafestő, szakács, pincér, mosogató, kukás, fodrász, bolti eladó, árufeltöltő, fuvarozó, stb?

Vagy ők - a társadalom kb. 90%-a - szükségszerűen dögöljenek éhen?"

Mindenki a maga sorsáért felel.

Vagy mit kellene velük csinálni szerinted, ha ők maguk sem hajlandóak tenni az életük jobbá tételéért? Tartsa el őket a többi?

2015. márc. 31. 10:30
 16/34 anonim ***** válasza:
Ha nincsennek kapcsolataid diplomával is nyomorogni fogsz.Uncsi ez az egész,semmire nem elég a fizetés.Semmire.
2015. márc. 31. 10:30
 17/34 anonim ***** válasza:
0%

"Ha nincsennek kapcsolataid diplomával is nyomorogni fogsz."

Annyira bírom ezt a dumát. Mert csak kapcsolatokkal lehet sikeresnek lenni, igaz? :D

Bárki lehet sikeres, csak az tanulással jár, lemondással, szorgalommal. Sokan erre nem képesek, ezért könnyebb keresni a kifogást, mint változtatni.

2015. márc. 31. 10:39
 18/34 anonim ***** válasza:
84%

Az ismerőseim zömével egyetemben kb. ugyanazon az anyagi szinten élünk – ez független a politikától. Vagy talán azt kellene mondanom, hogy a politikai akarattal szembemenve sikerült ezt elérni (hiszen mindannyiunk életén, munkafeltételein változtattak az átgondolatlan döntések garmadával).

Mégis azt kell mondjam, hogy rosszabbul élek, mivel a politika jelentősen rontja a közérzetemet. Reménytelenné, kiábrándulttá tettek az elmúlt évek alatt. Elvették a minimális bizalmamat is abban, hogy hozzáértő, bármiben is jó szándékkal tevékenykedő emberek lennének a „fejem fölött”. Benyomult a politika az életembe, hiába nem nézek tévét, saját bőrömön tapasztalatom, és mindenhonnan hallom, olvasom a híreket, és meglehetősen rosszul viselem azt a modort, amellyel pökhendien kommentálják átgondolatlan, önző, ostoba és rosszindulatú lépéseiket, melyek „mindannyiunk örömére fognak szolgálni”.

2015. márc. 31. 11:15
 19/34 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Mert csak kapcsolatokkal lehet sikeresnek lenni, igaz?"

Nem. De piszok sokat segítenek a kapcsolatok. Önerőből is sokat el lehet érni, magasra lehet jutni, de sokkal nehezebb.

"Miért, te mit tettél az MSZP alatt, hogy a szörnyűséges életedet jobbá tedd?

Miért kellett ahhoz Fidesz kormány?"

Én is fel szoktam tenni a kérdést, amire ezt írtad, szóval magamra veszem. És csak azt tudom írni: nem a kormánytól várom a segítséget, hogy majd az megoldja az életemet. Segíthet és ronthat a helyzeten, ez nem kétséges. De lehet szidni akármelyik kormányt (volt jópár mostanában), annyit - eddig! - egyik sem rontott a helyzetemen, hogy ne éljek egyre jobban. És ez nem rajtuk múlik, hanem rajtam és a kollégáimon. Sőt, igazából a kormányon kívüli tényezők sokkal többet rontottak és javítottak az adott helyzetekben.

"Megmondaná nekem valaki, hogy jobban élek-e?"

Te a kérdésed alapján nyilván nem, hiszen annyit sem tudsz, hogy jobban élsz-e, még erre is mástól várod a választ. Ez tipikus magyar mentalitás: mindig mástól várják, hogy az életüket megoldják. Többnyire a kormánytól, aki meg persze nem segít, és akkor meg "na majd akkor a másikra szavazok és kész"... De a másik sem hozza el azt, amit várt, pedig az aztán mindent megígért.

2015. márc. 31. 11:52
 20/34 anonim ***** válasza:
92%

"Akik rosszabbul élnek, azoktól megkérdezném:

Mit tettetek az elmúlt 5 évben, h ezen változtassatok? (politikától függetlenül)

Nyelvtanulás, önképzés, jobb munkahely...?"

Te nem tudsz olvasni? Írtam, hogy elvették az adóvisszatérítést, egykulcsos adó, nőtt az áfa, ilyen-olyan tranzakciós adó, sőt még a prémiumot, cafetiát is elvette a fideszes vezetőség, ott ahol apám dolgozik. Pedig állami cégről van szó. 59 éves emberről van szó, aki 45 évet ledolgozott. Már nyugdíjban lenne a helye. Hiába végzett tanfolyamot is, akkor is nevetséges összeget keres. Az pedig, hogy ugyanazért a munkáért, sőt még túlórával is kevesebb pénzünk marad, orbánék hibája. Ők nyúlkáltak bele mindenbe az oktatáson át a munkahelyig. Magam is tanulok, de ha végzek, akkor sem anyagi, sem pedig társadalmi megbecsülést nem fogok kapni (eü). Ezért tanulok németül is, hogy egy élhetőbb, normálisabb országba költözhessek és magammal vihessem a szüleimet is. Az egyik testvérem már kinn van és esze ágában sincs vissza jönni. Nem mindegy, hogy valaki ugyanazzal a munkával és bizonyítbánnyal 90 ezret vagy 700 ezret keres, miközben az árak ugyanazok, sőt sok minden még olcsóbb is.

Itthon hiába tanulok, akkor sem viszem semmire, mert nem vagyok s*ggnyaló fideszes focista haver. Mérnöknek, informatikusnak pedig nem tanulok, mert egyrészt nem lehet mindenki az, másrészt pedig nincs igazán érzékem a matematikához.

2015. márc. 31. 12:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!