Az államnak miért nem érdeke, hogy mindenkinek legyen lakhatása aki dolgozik?
Felmerült bennem a kérdés, hogy Magyarországon a lakosok kb 80%-a ha már van olyan buta hogy adózik, mindent bevall maga után, miután jól lehúzzák még a fizetéséből is az irgalmatlan összegeket, miért nem olcsóak a kertes házak(építtetése), panelházak vétele, azok fenntartásai? Egy olyan alapvető dolgot mint a lakhatást, miért kell luxusnak tekinti ma? Ennyire semmibe veszik a felcseperedő, megöregedő generációt?
Nem állítok valótlant, ha kijelentem csak azért dolgozik ma az ember hogy tudjon mit enni, ha van egy kis állata meg tudja neki venni az eleségét, illetve ruhát vegyen, és kávézzon cigizzen.
Őszinte leszek, beosztom magamnak én is, mert ha kell az a fránya farmer dzseki a Devergo-ból 30ezerért, akkor azt meg is veszem, de ettől függetlenül, soha nem lesz normális autóm, mert egy feltűnően szép, vérmes, sportos kocsi 8 milliónál kezdődik, amit más nyugatabbra különösebb gond nélkül kifizet érte, mert spórolt rá pár évet, nem úgy mint itthon egy fél ÉLETET....
Szeretnék egy szép mediterrán jellegű olaszos kis családiházat, de ebből sem lesz semmi szerintem, mert 95-100e nettó bérből nem lehet 20-25milliót összekaparni.
Az a legnagyobb baj, hogy még egy egyetemet végzett embernek is nagy fejtörés ezeket valóra váltani, nem hogy egy alacsonyabb végzettségűnek.
Miért bánt el ezzel az országgal így a sors?
23F
Az oké hogy nem jóléti társadalom van, ahogy Te fogalmazol, viszont akkor ne reklámozzák a 10 milliós autókat, hol ott még mindig többségben van az egyszerű melós, mint a vállalkozó, felsőbb ágazatban tevékenykedők.
Meg akkor minek árulnak Borsodban például 60-80milliós, luxus villákat, amiket köztudottan 5-ből 2 ember ha meg tud fizetni, azok is ritkák
Ez a bosszantó az egészben hogy felhozatal az van, pénz meg sehol, pedig akinek lenne rá igénye, az meg azon töri a fejét, kikkel kezdjen el cigit csempészni, Ukrajnából nagy tételben, mert csak ilyesmi jellegű tevékenységgel élhet ma jól az ember, bár a kockázat is fokozottan jelen van.
hát nem... akkor nem lenne aládpakolva az ahol dolgozhatsz egyáltalán
mehetnél földet túrni ,)
nem válaszoltál rá hogy miért nincs keresett diplomád
mert nehéz? hát az élet nehéz...
úúúristen hogy ide mekkora egy szakadt trógerek járnak :DD
szemembe nem mondaná egyik se :)
Igazából valóban elkeserítő a helyzet. Viszont szerintem nem annyira nehéz kitörni belőle. Csak meg kell tanulni németül és irány Ausztria/Németország.
Én is mérnökként most 120k-val fogok kezdeni, de ha rövid időn belül (1 év) nem emel elfogadható szintre, jelentkezek egy osztrák állásra, ahol euróban átszámítva egy nagyságrenddel többet fogok keresni. Egy két év után pedig felmegy a nettó 2000 euróra, ami azért nem rossz.
A házakat meg nem érdemes itthon nézni. Pont pár hete néztem osztrák házakat és arányaiban hasonló árak vannak ott, mint itthon. Sőt, 50 millióból már 200 négyzetméteres házat tudsz venni, 5000 négyzetméteres telekkel Stájerországban. Aztán ha van párod, simán összejön rá a pénz 15 év alatt. Ha a mediánt nézem, ami 1400 euró felett van és nem számoltam bele a 13. - 14. havi bért.
20:
Mit, bro?
21: folyt. Közben a lényeget ki is hagytam.
Anno a Hitler érában úgy támogatták a párokat/családokat, hogy kedvezményes hiteleket adtak a lakásépítésre/vásárlásra. Aztán amint megszületett a gyerek, annak negyedét el is engedték. Ha négy gyereked született, akkor a ház/lakás ingyen a tiéd lett. Ez mellett nevetséges áron lehetett autóhoz jutni és nyaralni menni.
Na az munka alapú társadalom volt. Ez a mai viszont nem tudom... rabszolga alapú talán? Főleg, hogy sok devizahitel, a kormány meg asszisztált az egészhez... szánalom.
A magyarok démonfajúak.
Ha egy magyar vállalkozónak van évente 700 milliós profitja és 50 alkalmazottja, akkor nem tudna nekik adni még évi plusz 1 milliót fejenként, mert akkor csak 650 milliója maradna év végén szegénykének, amiből már éhen halna az egész családjával együtt.
Így meg persze maradnak a csodás 100 ezres havi bérek, amikből egyre inkább kitörölheted magadnak, ahogy havi szinten nő mindennek az ára...
23: Ez kicsit azért összetettebb ennél... Például miért fizessen 100k-nál többet, ha amúgy is sorban állás van? Te fizetnél? Mert én kruvára nem. Viszont ha csökkenne a munkanélküliség és úgy kéne emberekre vadászni, máris emelkednének a bérek.
Ezért van az, hogy az Audiban egy egyszerű betanított munkás is hazavisz 110k-t havonta + juttatások, míg mondjuk a kis borsodi gyárban csak 70k-t juttatások nélkül. Mások a foglalkoztatási adatok.
Ez nem "démonfajúság", csak egyszerűen ilyenek a vállalkozók. Mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!