Az államnak miért nem érdeke, hogy mindenkinek legyen lakhatása aki dolgozik?
Felmerült bennem a kérdés, hogy Magyarországon a lakosok kb 80%-a ha már van olyan buta hogy adózik, mindent bevall maga után, miután jól lehúzzák még a fizetéséből is az irgalmatlan összegeket, miért nem olcsóak a kertes házak(építtetése), panelházak vétele, azok fenntartásai? Egy olyan alapvető dolgot mint a lakhatást, miért kell luxusnak tekinti ma? Ennyire semmibe veszik a felcseperedő, megöregedő generációt?
Nem állítok valótlant, ha kijelentem csak azért dolgozik ma az ember hogy tudjon mit enni, ha van egy kis állata meg tudja neki venni az eleségét, illetve ruhát vegyen, és kávézzon cigizzen.
Őszinte leszek, beosztom magamnak én is, mert ha kell az a fránya farmer dzseki a Devergo-ból 30ezerért, akkor azt meg is veszem, de ettől függetlenül, soha nem lesz normális autóm, mert egy feltűnően szép, vérmes, sportos kocsi 8 milliónál kezdődik, amit más nyugatabbra különösebb gond nélkül kifizet érte, mert spórolt rá pár évet, nem úgy mint itthon egy fél ÉLETET....
Szeretnék egy szép mediterrán jellegű olaszos kis családiházat, de ebből sem lesz semmi szerintem, mert 95-100e nettó bérből nem lehet 20-25milliót összekaparni.
Az a legnagyobb baj, hogy még egy egyetemet végzett embernek is nagy fejtörés ezeket valóra váltani, nem hogy egy alacsonyabb végzettségűnek.
Miért bánt el ezzel az országgal így a sors?
23F
Mert nem jóléti társadalomban élünk, hanem munkaalapúban.
Munkaalapú társadalomban pedig munka van, nem jólét.
És ki kényszerít rá, hogy 90-100 nettót keress?
A lakhatás meg a 20 milliós kéró kicsit más kategória szerintem. Amíg egyetemre jártam és nem jutott koli egy olyan albiban laktam amit 5,5 millióért odaadtak volna ha kell.
Az miért nem lakhatás? Mert nem elégíti ki a vágyaidat? Hát ne keress keveset...
A jelszó a gondoskodás. Ha az előtted levő generáció nem támogat téged, akkor a nulláról kezdve nem fogsz idáig eljutni. MAx egy lakásig a nyócba. Viszont te már elkezdheted, és a gyerekedet kicsit megtámogatva indítod neki talán már lesz esélye ezekre. Belé viszont azt kell nevelni hogy mindig többet adjon tovább mint amit kapott.
Tudom, hogy sovány vigasz annak aki a nulláról kezdte, de nem a te hibád.
"Felmerült bennem a kérdés, hogy Magyarországon a lakosok kb 80%-a ha már van olyan buta hogy adózik, mindent bevall maga után"
:D :D :D
Mármint az ország 4 órás minimálbérre bejelentett 80%-áról beszélünk?
Mi az, hogy az "állam érdeke"?
Az államnak nincs érdeke. Érdeke a politikai pártoknak és a hozzájuk kapcsolódó gazdasági köröknek van, mégpedig az, hogy a lehető legmagasabbak legyenek az adók a lakosság fellázadása nélkül, hogy aztán az államkasszából lehessen lenyúlni a pénzeket.
"És ki kényszerít rá, hogy 90-100 nettót keress?"
Téged ki kényszerít rá, hogy ne tudj 6 méter magasra ugrani?
Na rajta, ugorj szépen 6 méter magasra. Meg tudod tenni, te kemény gyerek vagy.
Igen? Akkor miért nem töltötték be még egyetlen alakolmmal sem a mérnöki szakokat a vidéki főiskolákon? Mert annyi már a mérnök, hogy nincs hova menni? Mert kevés a fél milliós kezdő bruttó?
Persze a fidesz nem akarja a felzárkózást.
Én is a 0ról kezdtem, nekem sem fizettek semmit.
"Téged ki kényszerít rá, hogy ne tudj 6 méter magasra ugrani?
Na rajta, ugorj szépen 6 méter magasra. Meg tudod tenni, te kemény gyerek vagy."
Nevetséges kifogás egy nevetséges embertől :).
Csak egy kérdés. Mit tennél ha elvesznél a vadonban és csak magadra számíthatnál. És egy mérnök segítségével?
Na kb ez történne ha végeznétek az "népelnyomókkal".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!