Támogatnád, hogy a csp csak a 3-ik gyerekig járna utána adókedvezmény?
Én azt is támogatnám, hogy csak az első gyerek után járjon családi pótlék alanyi jogon (Sőt, akár akkor se!), a másodiktól adókedvezmény formájában, és itt is differenciáltan, azaz 3 gyerek és fölött 1,5-szeres szorzóval
Miért? Mert :
1) ezzel ösztönözné a DOLGOZÓ, munkából élő családokat a 2 vagy több gyerek vállalására
2) több maradna a >2 gyerekes DOLGOZÓ családnál, mintha a >2 gyerek után kapna családi pótlékot!
3) az 1-2-ből látszik, hogy ez CSAK a dolgozó ADÓZÓ családoknak lenne jó, az ingyenélőknek nem (aki nem dolgozik ne is egyék és ne is elljék)
4) aki nem tudja eltartani a gyerekét, attól elvenni (ahányat nem tud). Komolyan. Inkább neveljék otthonokban, mint hogy putriban bűnözőnek.
Kedves 12:48-as!
A végtelenségig nem lehet sanyargatni a dolgozókat sem. Hiába születne kétszer annyi gyerek, mint most ha az államkasszába nem folyik be több pénz akkor arányosan mindenkinek kevesebb fog jutni. Ez persze kevés lesz a megélhetéshez a sok gyermekes családoknak, így tovább kell növeljék a bevételt állambácsiék. Viszont egy idő után nem marad dolgozó állampolgára az országnak mert ahogy nőnek a terhek, úgy bújnak ki egyre többen az adózás alól. Azt kellene megértenetek, hogy a nincsből nem lehet adni! De erre persze csak az a válaszotok, hogy de kell. :-(
http://www.youtube.com/watch?v=4bGrd50_XZ8
Ez a te videód.Ebbe Vona elmondja ,hogy aki bika 15 pulyát csinálni az legyen bika dolgozni is!
12:57
Akinek 15 gyereke van és (mint az ismerősöméknél is) rendesen neveli őket, tanulnak, stb, akkor x év múlva ők mind dolgozó, adózó állampolgárok lesznek. Nem csak a jelen pillanatot kell nézni.
Most azért áll sz*rul az ország, mert rengeteg a nyugdíjas és nincs dolgozó. De ha 20-25 évvel ezelőtt mindenki sok gyereket szül, akkor most lenne, aki eltartsa őket, amikor meg még gyerekek (lettek volna), akkor meg a mostani nyugdíjasok voltak még dolgozók, és az ő adóikból jött volna ki a segély. Ez így működőképes szerintem.
Aki meg ezeket az értelmes beszólásokat teszi, inkább tanuljon meg olvasni, írtam, hogy (több állásban) DOLGOZÓ emberekről van szó, akik ülnek otthon/kocsmában és azt várják, hogy más tartsa el a gyerekeiket, azokat én is elítélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!