A török családmodell bevezetése, szerintetek jó ötlet lenne?
Én jártam már Törökországban és tényleg sok a gyerek.Az életszínvonal sem jobb, mint a magyar.
Úgy vettem észre, hogy, ugyan sok nő dolgozik, de többségük részmunkaidőben, viszont az anya szerep még azért megvan.
A jó demográfiai adatok a gazdaságnak is jót tesznek, hiszen nem nehezedik egyre nagyobb teher a dolgozó, aktív rétegre.
Törökországban is 4 százalék feletti a GDP.
Magyarországon a "nyugatosodás" egyik legnegatívabb következménye volt az alacsony születésszám.
Nálunk, anyai nagyszüleimnél 7-en voltak testvérek, az apainál meg 5-en.
Egy öregedő, hanyatló népességű országgal sok mindent nem lehet kezdeni.
"hiszen nem nehezedik egyre nagyobb teher a dolgozó, aktív rétegre"
Aki nem dolgozik, ne is egyék. Nyugdíjat meg tegyen félre magának mindenki. A cocializmus ideje lejárt.
"Úgy vettem észre, hogy, ugyan sok nő dolgozik, de többségük részmunkaidőben, viszont az anya szerep még azért megvan."
Ha nem dolgozna az anya is, akkor sok család éhen halna. Hála a családbarát kormánynak.
tegnap 20:26
Koma, itt 20-30 év múlva lesz majd 4 millió nyugger, meg 4 millió feketelábú, oszt majd néznek egymásra, hogy ki tartson el kit.
Mert az aktív dolgozó réteg addigra már elhúz a francba innen.
A böszme Feri
Talán ha nem csak beszélnél, hanem használnád a fejed, bár elnézve a hozzászólásaidat az kemény dió lesz, szóval a nyugdíjasok száma elég jól kalkulálható előre 2050-ben várhatóan 2.5 millió nyugdíjas lesz, aki betölti a 65-öt, ráadásul az olyan észlények mint te mindig figyelmen kívül hagyjátok, hogy a világ változik a korral, például a 19. század elején egy francia közgazdász terjedelmes cikket írt arról, hogyha ilyen ütemben nő a lakosság és a lovak száma, akkor száz év múlva annyi zabot kell majd termelni, hogy nem marad hely a gabonának, de mesélhetnék azokról a 60-as években készült tanulmányokról is, miszerint 2000-re a Föld kőolajkészletei kiapadnak, és majd ilyen Mad Max szerű világban fogunk élni, a helyzet ehhez képest az, hogy jelenlegi kitermelési ütem mellett még kb. 100 évig elég (az ismert) kőolajkészlet. Soroljam, hogy hány apokaliptikus jóslat nem jött be eddig?
A nyugdíjasok száma egyáltalán nem nő olyan drasztikus ütemben mint, ahogyan azt sok rettegő gondolni szereti, ráadásul mindenki azt hiszi, hogy 65 évesen mindenki csak úgy kidől a munka világából, és "lopja a napot, amíg meg nem hal", na ez sem igaz! Rengeteg olyan munka van, amit idősek is végezhetnek, főleg most, hogy az ipari termelést és a nehéz fizikai munkát egyre inkább gépesítik, tehát ez a 2050-re 2.5 millió nyugdíjas lesz is talán túlzás! Néhány éve például elég nagy meglepetést okozott a magyar sajtóban, hogy kevesebb nyugdíjat kellett kifizetni, mint előző évben, szimplán annyi történt, hogy többen haltak meg, mint ahányan nyugdíjba mentek.
Tehát az "összeomlik a nyugdíjrendszer" mantrát sem kellene erőltetni, igen valóban komoly megterhelést jelent majd 2020 után, de egyáltalán nem kifizethetetlen.
"Cigányozzunk" is? Mert a hazai cigányság létszáma nem, hogy négymillió nem lesz 2050-re, kb. másfél millió körül lesz a számuk, és ez talán egy túlbecslés mert a jelenlegi születési arányszámaik extrapolálásán alapszik, ami szerintem pontatlan, ugyanis a cigányok körében is terjed a kétgyerekes családmodell és egyre kevesebb a roma nagycsalád, míg korábban a hazai cigányság harmada élt nagycsaládban, mostanra ez a szám 22%, és a trend javulni látszik. Az egy dolog, hogy állandóan csak a putrikban élő cigányokról készül riportfilm, meg "rettegtető" cikk.
Meg csak nagyon halkan teszem hozzá, hogy a hazai romák egy jelentős része is dolgozik, csak ezt valamiért szeretik agyonhallgatni, nálunk például mindig egy cigány festő szokott dolgozni, ő a legolcsóbb és megbízható munkát végez, majd hülye leszek megfogadni a magyar "mestert", aki kétszer annyit kér, és már azért is pénzt követel, ha ránéz a kifestendő szobára.
De ugyanígy mesélhetnék azokról a cigány segédmunkásokról, akik a csatornaépítésen dolgoztak, vagy az egyik cigány nehézgépkezelőről, és ezek csak azok, akiket én ismerek.
Amin javítani kellene az a romák körében a felsőfokú végzettséget szerzők aránya, mert többségük csak szakmunkás végzettséggel rendelkezik, a romaintegrációt nem azért találták ki, mert ez egy jól hangzó szókapcsolat, hanem szimplán arról van szó, hogy a cigányok világlátását a "jó lesz neki a szakmunkásképző is"-t kell megváltoztatni, ha ez megvan, jön vele a többi is.
Egy valamit viszont túlbecsülsz, ez pedig a születések száma, ugyanis 2050-re "tokkal-vonóval" lesz kb. 8.5 milliós lakosságunk.
Na vitatkozzunk még "koma", mert szerintem inkább maradj csendben, a szocializmus véget ért, de a hülyeség még nem.
ma 07:34
Meggyőztél, ezek szerint dübörög a gazdaság, és minden a legnagyobb rendben van. Csak az ilyen böszme ellenzékiek keltik fölöslegesen a feszültséget.
Birkamenetre mikor megyünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!