Szerintetek miért ilyen a magyar politika?
Számomra olykor unalmassá válnak azok a belpolitikai "gumicsontok" amin vitatkoznak. Persze értem én a terelést, de mindig arról vitatkoznak ami "aránylag" nem annyira fontos.
Nem is tudom utoljára mikor hallottam az adórendszer megreformálásáról, a nyugdíjrendszer problémáinak kiküszöböléséről. Vagy arról hogy csak a GDP 10-20% megy el magára a bürokráciára. (ez egy irdatlan nagy pénzösszeg). Helyette van rezsiharc, meg cigánykérdés, meg zsidózás. Nem állítom hogy ezek nem fontosak, viszont a prioritást nem ezekben a kérdésekben érzem.
A másik a kommunikáció: Néha egy kocsmában normálisabban nyilatkozik "józsi" mint a magyar politikusok 99%. Uszító-Demagóg-mellébeszélés.
Ezen szerintetek hogyan lehetne változtatni?
Népnek erre van igénye. Ha száraz számokkal jön egy politikus, akkor azt nem érti meg a többség.
És ezt észrevették a mostani parlamentben lévő pártok is. Azért vannak benn eleve a parlamentben.
Populizmus a nyerő. Nemzetizés, zsidózás, melegezés, hanyatló nyugat, gonosz multi meg ilyenek.
Majd ha az emberek arra lesznek kíváncsiak, hogy bürökrácia -20% gdp és meg is értik, akkor majd kap olyan párt is szavazatot, amelyik tényleg értelmesen gondolkozik.
"Populizmus a nyerő. Nemzetizés, zsidózás, melegezés, hanyatló nyugat, gonosz multi meg ilyenek."
Meg a nácizás, fasisztázás, magyarozás, vidékizés, parasztozás, keresztényezés meg ilyenek.
Az adó- és nyugdíjrendszert kénytelen lesz átalakítani valamelyik kormány a közlejövőben. (ahogy a segélyezéssel meg is tették) Főleg a születésszámok tükrében. Nem várom, mikor majd több lesz a nyugdíjas, mint a dolgozó. Egy fenntartható rendszerhez kell az utánpótlás, tehát a gyerekvállalással is kell foglalkozni. (bár ennek a programjai is pénzbe kerülnek)
A bürokrácia csökkentéséről akármennyire nem hallottál, van ilyen. Széll Kálmán Terv. 2014 első adatai szerint negyedével csökkent, bár még mindig alig van 10% alatt. Talán nem elég hatékony a terv, de legalább kezdeményezés van.
Ezeket egyébként szerintem külön kell választani a cigány- zsidókérdéstől. Ez gazdasági, az utóbbi pedig társadalmi probléma.
A társadalmi kérdésekben pedig élen járnak a nemzetiségi/kisebbségi kérdések. De ennek is van pénzügyi vonzata, hogy kezelni tudják - én nem igazán tapasztalom a cigánykérdés megoldását a saját bőrömön, állítólag öltek bele pénzt.
A politikába meglehetősen sok az ígérgetés, amikor viszont számon kérik rajtuk, akkor jön a mellébeszélés. Ez elég gyakori sajnos.
A változtatást hagyjuk a szakemberekre. Ne kívánjátok az én szakértelmemet. Én csak a véleményemet írtam le.
"Meg a nácizás, fasisztázás, magyarozás, vidékizés, parasztozás, keresztényezés meg ilyenek."
Meg is érdemlitek.
Szerintem nem.
Én jó ember vagyok és sokkal jobbat érdemlek.
Képzeld én is jó ember vagyok (szerintem)!
Akkor most melyikünknek van igaza? :)
"Képzeld én is jó ember vagyok (szerintem)!"
Aki a nácizmust támogatja, az nem lehet jó ember vagy éppen csak buta és nem érti a világ működését.
"Akkor most melyikünknek van igaza? :)"
Természetesen nekem.
Nincs igazad! :)
2. Az még nem "támogatja a nácizmust" autómatice, csak mert nem kér a liberátor főnökeitekből.
Neked van igazad mi, csak mert állítod? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!