Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ellenzik a vasárnapi...

Miért ellenzik a vasárnapi zárva tartást, amikor látványosan jobban megy a kis családi vállalkozásoknak és nyugaton ez elterjedt?

Figyelt kérdés

Mindenki szidja ezt a jogszabályt, ebből is látszik hogy a magyarok még nem nőttek fel nyugat szintjére, ugyanis pl. az EU egyik legnagyobb országában (Németország) is zárva van minden bolt ilyenkor.

A kis családi vállalkozásoknak meg ez nagyon jól jött, több ilyen is vállalkozó ismerősöm van akik sírtak hogy a nagy multik életképtelenné teszik őket, ma meg hosszú sorok álltak a kisboltokban és kifogytak mindenből, látványosan meglendült a kereskedelem az ilyen boltokban, ugyanis ha elfelejtettünk valamit a szombati bevásárlásnál megvenni, akkor úgyis megveszi a magyar az ilyen esetleg drágább kisboltokban.

2015. márc. 22. 20:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"ebből is látszik hogy a magyarok még nem nőttek fel nyugat szintjére"

Mert talán a foglalkoztatottság, a fizetéseink meg az életszínvonal az nyugati színvonalú szerinted nálunk? Majd ha az lesz akkor jogosan kritizálsz. Persze hogy jobban fáj nekünk a boltbezárás mint nekik, munkahelyek, adóbevétel kiesés....

2015. márc. 23. 16:24
 12/12 anonim válasza:

Én, mint csúnya multis dolgozó mélységesen felháborít ez az egész ügy. Mert engem, s többi kollégámat hol kérdeztek meg, hogy akarom-e ezt?

Ezzel a "máshol" meg "X országban" című magyarázattal meg a padlás tele van. Most másoljam be, hogy mennyit keres egy német munkás, meg mennyit egy magyar? És igen is számít nekem az a vasárnapi pótlék!!

Eddig viszonylag tűrhető, alakítható volt a beosztásom. Akkor 12 óráztam, ha túlóra volt. Délelőtt, vagy délután dolgoztam. Hú, de jó, most már vannak 12 órás műszakjaim, meg délelőtt, délután mellé még kaptam két fajta műszakot! Mindezek mellett meg a vasárnapi kötelező pihenő nap miatt gyakorlatilag még a pihenő napjaimat sem tudják összetologatni, hogy itthon legyek akár 3-4 napot is egyben!

2015. márc. 23. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!