Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Körbejártam a lakótelepet...

Körbejártam a lakótelepet vasárnap. Ez lenne a boltzár? Egy kivételével minden nyitva ahogy eddig.

Figyelt kérdés

Újságos: nyitva. Az eladó egy alkalmazott nem tulaj nem családtag.

Zöldséges: nyitva. Az eladó aki eddig. Tulaj ott van, de az eladó nem családtagja.

Kínai bolt: nyitva. Itt a franc se tudja ki családtag ki tulaj.

Kocsma: nyitva. A pultos aki eddig. Ő se tulaj és nem családtag.

Dohánybolt: nyitva. Az eladó aki eddig. Nem tulaj csak alkalmazott.

És a Spar: zárva. Egyedül.

Akkor ez a boltzár? Ennyi?

2015. márc. 22. 10:01
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Az életben nem jártam még CBA-ban.

Ha lenne se mennék. Reál, Coop, CBA ilyen hulladék helyekre be nem mennék.

Kisboltokba se megyek csak most jártam végig kívácsiságból.

Kivétel a zöldséges.

Na meg a kocsma. Hát hol van még ilyen hely ahol félrészegen mogyorót dobálva böfögve lehet anyázni bárkit és bármit?

2015. márc. 22. 10:48
 12/20 anonim ***** válasza:
96%
Ebből sajnos az lesz, hogy 3 év múlva választások előtt eltörlik majd a törvényt és a Fidesz lesz a király, mert megcsinálták :(
2015. márc. 22. 10:54
 13/20 anonim ***** válasza:
66%

Engem leginkább a Fidesz hozzáállása idegesít, hogy semmibevette a nép akaratát és úgy hozta be ezt a hülye törvényt, ami egyértelműen nekünk árt.

Ugyanakkor, nem hiszem, hogy nem tudnák megoldani ezt a problémát azzal, hogy szombaton vagy pénteken bevásárolnak és ne adj isten még főznek is otthon valamit. Tudom ez már sci-fi kategória, hogy valaki még tud főzni, ebben a gyorsétteremfüggő, lélekölő, kapitalista világban. Sok ember szánalmas élő tőkerobot.

2015. márc. 22. 11:15
 14/20 anonim ***** válasza:
93%

Magyarországon mindig mások kárára akarnak egyesek előbbre jutni. Márpedig a magyar boltok előbbre juthatnának tisztességes versenyfeltételekkel is. Vagyis áruljanak többet, jobbat és olcsóbban, szolgálják a vevőket jobban mint a multik. Vagy akár tartsanak nyitva éjjel-nappal. Ne pedig a jól teljesítő multik, az onnét elküldött dolgozók és vásárlók kárára jussanak előbbre a hazai kereskedők.

Aztán csodálkozunk ha Magyarországot befektetés szempontjából bóvlinak minősítik. Miért minek kellene minősíteni egy olyan országot ahol a jól futó versenyzőt bármikor elgáncsolhatják azért hogy néhány béna juthasson tisztességtelenül előbbre? Az ólomporral kevert fűszerpaprika, a kukacos vagy átcímkézett élelmiszer ettől az intézkedéstől sem lesz kelendőbb. Egyék meg a gyártóik és forgalmazóik.

2015. márc. 22. 11:28
 15/20 anonim ***** válasza:
24%

"ha hosszú távon így nem éri meg a multinak akkor akár ki is megy az országból"

Bár már az utolsó takarodna kifelé.

2015. márc. 22. 11:37
 16/20 anonim ***** válasza:
2%

A 80-as években is zárva voltak a boltok vasárnap! Emiatt senki nem halt éhen.

Szórakozóhelyeken lehetett 10-11 óráig kenyeret venni. És 1-2 kisebb bolt volt esetleg 11-ig nyitva, a "tintásoknak"! :) Garázsboltok nem voltak még akkoriban, ahogy manapság. És azokkal a dolgozókkal senki nem foglalkozik, akik szeretnének a családjukkal lenni vasárnap? Az ő életük nem számít itt senkinek...???

Túlzottan elkényelmesedtek bizonyos polgárok...

2015. márc. 22. 11:51
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva, engem háziasszonyként az élelmiszerboltok bezárása zavar a legkevésbé. Eddig is megterveztem már péntek délután, hogy miket főzök hétvégén és ahhoz mi kell, legtöbbször be is vásároltam már legkésőbb szombat reggel, mert utálom a hétvégi tülekedést a boltban. Maximum a friss kenyér hiányzik, de vannak olyanok, amik 2-3 napig is jóízűek és frissen maradnak (kovászosat szoktam venni hétvégére.) Jobban zavar, hogy a műszaki és ruházati boltok zárva vannak, hétvégén, jellemzően vasárnap érnek rá a család férfitagjai pl. a kisebb-nagyobb javításokra, egyéb dolgokra (most éppen karnist kéne feltenni, de nincs megfelelő csavarunk vagy mink.) Cipőt, farmert, pulcsit kellene vennem a gyereknek, mert mindent kinőtt, tudom, el lehetett volna intézni szombaton, de nekünk valahogy úgy alakult, hogy ilyesmit vasárnap délután szeretünk intézni.

Szóval nem akkora tragédia (nekem, nyilván a kereskedőknek és a bolti dolgozóknak ez egész mást jelent), de alkalmazkodni kell, újratervezni a dolgokat, nem túl örömteli a döntés.

2015. márc. 22. 12:20
 18/20 anonim ***** válasza:

"Lehet előre is gondolkodni hogy vasárnap ebéd után jó lenne egy sör."

A sörrel nincs gond, azt tudom, hogy minden nap jól jön pár doboz. De ma reggel felkeltünk, összenéztünk az asszonnyal, mi legyen az ebéd? Babgulyásra szavaztunk, de nem minden volt hozzá itthon. Levittük babakocsizni a gyereket, közben beugrottunk egy Reál közértbe (nagy betűkkel hirdeti: vasárnap is nyitva!), megvettük ami hiányzott - most rotyog a babgulyás. Jó kis családi program volt, a gyerek hintázott a játszótéren egyet, bevásároltunk, még a törzshelyemre is beugrottunk egy

kupica Unicumra.

Tiszta fertő, mi?

2015. márc. 22. 13:24
 19/20 anonim ***** válasza:

# 12:

"Emlékeznek amikor még Gyurcsány és Bajnai bezáratták a boltokat vasárnapra? Ennek most vége, mert a fidesz eltörli ezt az értelmetlen, népnyúzó intézkedést!"

2015. márc. 22. 14:32
 20/20 anonim ***** válasza:

Miért véditek itt a multikat? Mind idegen országból jött, az EU-nak köszönhetően temérdek pénzt tarhálnak le rólunk és azt a pénzt viszik is ki azon nyomban az országunkból, egy fillért sem fektetnek be itt (max a saját bolthálózatukba forgatják vissza, esetleg új bolthálózat, ami a magyar gazdaságnak még rosszabb). És mivel ők milliószámra rendelhetik meg az árukat, milliókkal olcsóbban is szerzik meg azokat és így (összetettben) milliókkal kevesebbért is adhatják őket, kinyírva és ellehetetlenítve ezzel a régen még nyereséges, jól működő MAGYAR kisboltokat, piacokat, kis magánvállalkozásokat, amelyek átvitt értelemben MI lennénk.

Nem igaz, hogy nem látjátok át ezt a magyarellenességet az ország vezetőitől (és a háttérben irányítók részéről, akiket soha nem is fogunk ismerni, mert mi csak a bábokat szidjuk birka módjára: Gyurcsány, Orbán, stb...). Ezeken gondolkozik is valaki néha? Vagy csak szidjuk a magyar termékeket ész nélkül, de az egyenlet többi részét már nem oldjuk meg. Összetett képet kell alkotni.

Elmondom a megoldást: Az összes multi hagyja el az országunkat. Mondom is a következményeket: Rövid távon (pár év) egy gazdasági válságon fog átesni az ország. Hosszú távon önállóságunkat visszaszerezzük, az országnak lesz saját bevétele (nem lesz, aki kivigye innen a pénzét, mint a multik, ahogy leírtam az előbb), ezzel az ország minden szempontból fellendül: gazdaságilag, turisztikailag és emberileg. Igen. Emberileg. Ezt azt jelenti nálam, hogy végre magunkénak érezhetjük az országot és maximálisan önellátóak leszünk (ország szinten) és végre nem vennénk fel több hitelt, hanem elkezdhetnénk visszafizetni és talpraállni. Saját MAGYAR boltjaink, piacaink lennének, nem szorulunk mi valójában a külföldi multikra (ha 1-2 bent marad, azzal még nincs gond, de a mostani állapot, hogy CSAK EZEK URALJÁK A PIACOT, TARTHATATLAN). Persze a háttérben megbúvó irányító emberkéknek és hatalomnak nem ez a célja, ezért ez csak akkor valósulhat meg, ha ezeket az embereket kibasszuk az országból, de legalábbis a hatalmukat elvesszük! És még mindig mondom, hogy ezek nem a TV képernyőjén csillogó-villogó bábok, hanem akik mögöttük vannak, arcukat nem ismerjük! Szóval mielőtt a multikat piócaként imádók megszólalnának, ezt nagyon fontos lenne végiggondolni. Köszönöm, aki elolvasta.

2015. márc. 23. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!