Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy az országos...

Miért van az, hogy az országos fidesz elveszi a döntési jogot a helyi szervezetektől, még akkor is ha azok jobban tudják, hogy mi a közhangulat a városban?

Figyelt kérdés

Tehát választások előtt a helyi fidesz egy teljesen más embert akart polgármesternek jelölni, egy civilt. Ezzel a párt többsége egyetértett, mert az eddigi polgármesterből már nagyon elege volt az embereknek. Erre az országos elnökség ezt nem támogatta és kirakta a pártból azokat a képviselőket kik a másik polgármestert akarta. (kb a párt 2/3-a volt) Persze a mostani polgármester nem lett országgyűlési képviselő és feltételezem kompenzálni akarták.

Ezek után új embereket indított a fidesz a képviselői helyekre.

A kirúgott képviselők és azok akik korábban léptek ki pártot alapítottak és elindultak a választáson az új polgármesterrel. A fidesz által nem támogatott jelölt több mint 50%-al győzött és a korábbi fideszes polgármester a képviselő testületbe csak listáról jutott be, mert a körzetből az új párt jelöltje jutott be. A 14 képviselői helyből 9-10-et a kirúgott emberek kapták meg(meg 1-2 új aki belépett az új pártba)

Ha viszont az országos fidesz nem írja felül a helyiek döntését, bőven többségben lettek volna a pártban és saját polgármesterük lehetett volna.

2015. márc. 21. 10:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Megszavaztad? Akkor most szívjál!
2015. márc. 21. 10:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Most én mit szavaztam meg?
2015. márc. 21. 11:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Mit vártál az államosítások, ésszerűtlen központosítások után, hogy majd pont ilyenben lesznek következetesek? Vízfejűsítenek mindent, ha tetszik, ha nem. Artézi kút helyett használj Orbán Viktor valagához csatlakozó hidroglóbuszt, ez a mottó.
2015. márc. 21. 12:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Mit szavaztál meg? Hogy ezt tehessék. Ha nem így lenne, akkor most nem ők irányítanának, és senkit nem érdekelne, önmagukban mit és hogyan központosítanak.

Amúgy ez a természetes következő fázis. Ha z apparátus elvégezte dolgát, szorosabbra kell fogni a gyeplőt.

2015. márc. 21. 16:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Én pont a fidesz ellen szavaztam. Teljesen elegem van belőlük. még 2010-ben se támogattam őket.
2015. márc. 21. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!