Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak engem lep meg a Magyar...

Csak engem lep meg a Magyar filmipar erőlködése?

Figyelt kérdés
Nem is emlékszem utoljára mikor láttam utoljára jó magyar filmet moziban. (Igen voltak jó Magyar filmek de 20 éves vagyok) Ha ezeket a filmeket nem adópénzekből finanszíroznák akkor persze rendben lenne erőlködjenek csak. Holott nem értem minek, ha jól tudom már alig vagyunk 7-8 millióan egy ilyen apró országban, kizárólag mi beszéljük ezt a nyelvet, meglehetősen eltérő a magyar habitus a legtöbb külföldi országétól. Egyszóval szerintem ha logikusan gondolkozunk soha nem is várhatnánk el hogy magyarok jó filmet forgassanak. De még egyszer mondom az egészben csak az háborít fel hogy erre baromi sok pénzt költenek az adókból.
2015. márc. 16. 23:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

" ha jól tudom már alig vagyunk 7-8

millióan egy ilyen apró országban,"

Szerintem tanulj inkább gyerek mert nem az eszedért szerethetnek!

2015. márc. 17. 08:37
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Csak tipp egyébként, de szerintem levonta a nemzetiségeket a népességből és csak az "etnikai magyarokat" számolta (akármi is az).
2015. márc. 17. 08:45
 13/19 tetro ***** válasza:

Kérdező, én látom a problémát, sőt elég közelről látom, de azért arra kíváncsi lennék, hogy te az utóbbi évben hány és melyik magyar filmet nézted meg.

Szerintem a problémát, amúgy kétfelé kellene választani. Egyszer van a financiális oldal. Ha egy magyar film csúcsra járatja a nézőszám mérőt, akkor hoz a teljes lakosság körében 1.5%-t. Ez mondjuk akárhol máshol 8-10%. De nálunk a külföldi filmek sem hoznak sokkal többet. Hogy miért, azt persze lehetne elemezni, hogy drága-e a mozi (persze hogy az, hiszen Németországban is alig drágább, ahol a keresetek a többszöröse), hogy szeretünk letölteni stb... Ilyen környezetben rentábilisan filmeket készíteni lehetetlen. Egy mozijegy árából a gyártóhoz 300-400 Ft kerül vissza. Legjobb esetben is a film 50milliót tud visszahozni. Ennyiből viszont nem lehet filmet készíteni.

És itt össze is fonódik a művészeti és pénzügyi oldal.

Az állam finanszírozza a filmeket, és bele is szól elég erőteljesen, hogy mi és hogyan foroghat le. Innentől meg ennyi a művészetnek. Meg persze az alkotók sem ártatlanok. Anno mikor a Vadászatot néztem, végig azon járt a fejem, hogy nálunk ilyen film miért nem tud készülni. Mert hatalmas történelmi historikus drámákat vagy scifiket butaság várni 300-400 milliós költségvetésekből. De a Vadászatban pl semmi sincs, ami drága lenne, ami nálunk ne lenne meg. Talán kivéve az alkotókat és az alkotói környezetet.

2015. márc. 17. 10:31
 14/19 anonim ***** válasza:
82%
Halkan szeretném csak megjegyezni hogy világszinten durván 14-15 millióan vagyunk. Szóval még a 10 millió is alá becslés.
2015. márc. 17. 11:43
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

# 14/14 Időpont ma 11:43

A 14-15 millió a túlzás, nem is kicsi. A Magyar Királyság területén lehetett a lakosság ~17-18 millió körül, és nem volt 80-90%-os a magyarság aránya akkor...

2015. márc. 17. 11:51
 16/19 A kérdező kommentje:
Hát örülök, hogy ilyen frankón elveszekednek pont itt az emberek arról, hogy hány magyar él hol meg ilyenek. Direkt odaírtam, hogy "ha jól tudom" mert nemrég egy ismerősöm baszott le amikor 10-et mondtam, hogy dehogyis te hülye már rég nem vagyunk annyian. De lényegtelen, ha jól esik b*sztassatok ezért nekem nem fák ti meg biztos jobban érzitek majd tőle magatokat.
2015. márc. 17. 20:18
 17/19 A kérdező kommentje:
:D ezt is gyönyörűen leírtam. Tehát, "nyugodtan b*sztassatok ezért, nekem nem fáj, nektek meg...."
2015. márc. 17. 20:20
 18/19 anonim ***** válasza:
A Kárpát-medencében úgy 12-13 millió magyar élhet, a pontos számok nem ismertek ráadásul sokan vannak a kettős identitásúak, aki mondjuk magyar apa és szlovák anya gyerek és mindkét nyelvet beszéli és "is-is"-nek vallja magát. Magyarország területén a lakosság jelenleg 9.85 millió fő a 2015. év kezdetén, igaz ebből mintegy három-négyszázezer dolgozik külföldön, de nem mindegyikük tartózkodik is külföldön (például kis túlzással fél Győr-Moson-Sopron megye ingázik Bécsbe és környékére).
2015. márc. 17. 20:30
 19/19 anonim ***** válasza:
A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film sikeres külföldön, no nem azért mert csomó pénzt pumpoltak bele, hanem mert eredeti és friss.
2015. márc. 18. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!