Mi lett volna, ha Magyarország nem írja alá a Trianoni békét 1920-ban?
"Magyarok egy feladatunk van.Benépesíteni a Kárpát-medencét családonként 8-10 MAGYAR gyerek, és 50 év múlva elindulhatunk visszafoglalni, amit 1920.jún 4. én 16.28.kor elvettek."
Ez csak a dolog egyik oldala.
Erős gazdaság is kell, nagy magyar multik, ebből sok pénz, amiből a hadsereget is lehetne fejleszteni.
Önmagában a 20 milliós népesség nem sokat ér.
ma 00:52!
Azt hiszem félreértetted ezt a dolgot... Nem arra gondolt szerintem a hozzászóló, hogy katonailag kellene lerohanni, hanem arra, hogy alattomos módon beteleplni, és addig sokasodni amíg mondjuk a kölcsönadott területeken a magyarság aránya nem lesz meghatározó... aztán már csak ki kell harcolni egy népszavazást a terület hovatartozásáról... És ugye a népek önrendelkezési joga szabad... Nem annyira hősies, mint megszállni egy területet, de kétségtelenül nem is erőszakos... és nem is lehet megtámadni, hiszen az hol törvénytelen ha egy népcsoport az anyaországához akar tartozni???
Ja, csaka kérdésre felejtettem el válaszolni...
Trianonnál nem igazán volt lehetőségünk választani... A szerződés akkor már elő volt készítve, és alá kellett írni... Ki is küldtek kétvalakit, akit rá lehetett vanni, aláírták, mert más lehetőségük nem volt azt ennyi...
Szerintem amikor már alá kellet írni a Trianoni békét akkor már túl késő volt. Nem tudom a háború után mennyi esélyünk lett volna ha a magyarok nyomatékosan visszautasítják a háborúba lépést Ausztria mellett. Minden estre valamivel több. Úgyis belekényszerítettek volna bennünket de akkor legalább nem önként mentünk volna a bitó alá.
Szerintem a háború után naivság volt leszerelni a hadsereget arra gondolva, hogy az Antant ezt pozitívan ítéli meg. A románokat biztosan vissza lehetett volna tartani és akkor nem élnék itt kisebbségben. Amúgy ehhez az eredményhez hozzájárult a sok karrierpolitikus is, ami sajnos most is folyik. Csak a romániai magyar politikusokról szólok és állíthatom, hogy kártékonyabbak nem is lehetnek. Min kell csodálkozni?
Már csak abban bízok, hogy a magyarországi választások erőd adnak a nemzetünknek. Csak a nemzet felemelkedésével tudunk túllépni ezen a traumán. Nekünk, külföldi magyaroknak ez valószínűleg a sírig tartó trauma lesz.
Aki az írja le, hogy így meg úgy muszály volt az azt sem érdemli meg h magát magyarnak nevezze. Melyik országtól vették el Európában valaha is területének 2/3-át???
mér nem érdemlem meg hogy magyarnak nevezzem magam? mer racionálisan gondolkozok? hosszu távon tarthatatlan lett volna egy ilyen sok nemzetiségü ország.. főleg hogyha rosszul él...
melyik országtól vettek el Europában ekkora területet? Lengyelországot nem egyszer osztották fel az akkori nagyhatalmak -számszerint háromszor-(oroszország,poroszország,ausztria) és az a felosztás nem 90 évig tartott hanem jóval tovább... és nem maradt meg lengyelország, teljesen felosztották... ne ferditsd el a történelmet h csak a magyarokat büntetik ennyire...inkább tanulj törit az ilyen érzelmes "hazafias" fröcsögések helyett....
MOst lehet, hogy kicsit hiányosak az ismereteim, de nemkem úgy rémlik, hogy elég izmos hadsereg lett visszahívva a Kárpátokról, a határokról. Ki volt az aki visszahívta a sereget? Erre már nem emlékszem.
Hát, ma lehet hogy kevesebb gondunk lenne. Lehet, hogy nem. Én minden esetre sajnálom a keresztszüleimet, hogy nap mint nap meg kell küzdeniük a magyarságukért Felvidéken:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!