Igaz az, hogy határontúli magyarok kamuból vesznek fel nyugdíjat Magyarországról?
Édesanyám közel negyven évet dolgozott Magyarországon, majd tizenöt másikat külföldön.
Megkapja a neki járó magyar nyugdíjat, ki irígyelné tőle? Az élet hozta úgy, hogy nem maradt Magyarországon, most ezért meg kellene tőle vonni azt a (nem nagy) összeget, amit kap?
Soha életében nem csalt, nem lopott. A magyar nyugdíjhatóság szabta ki azt az összeget, amit kap, és amiért - sajnos - egyre kevesebbet lehet vásárolni...
Biztosan olvastad a kérdés kiegészítésében, hogy olyanok, akik NEM DOLGOZTAK csak behazudtak valami munkát.
Senki nem beszélt az édesanyádról. Azokról szólt a kérdés, akik érdemtelenül lopják az anyaország nyugdíjkasszáját.
Én határon túli magyar vagyok, és nem hallottam ilyenről. Hol lehet behazudni munkát? Random beírnak x munkaévet és kapod a nyugdíjat? Ez nem így működik. Olyanról már hallottam, hogy valaki a ledolgozott munkaéveit (teszem azt Romániában) meszüntetheti, úgymond áthozza Magyarországra. És akkor nem Romániában kap, hanem a magyar feltételek teljesítésével Magyarországon.
Nekem édesapám magyar állampolgár is, mivel otthon nagy nulla az egészségügyi ellátás, most itt fizeti a tb-t. Nincs ingyen, az is csak egy rossz indulatú pletyka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!