Örülsz a vasárnapi zárvatartásnak?
Zárvatartás? Én mióta az egészségügyben dolgozom megtanultam, hogy nem a naptár, hanem a munkabeosztás mondja meg melyik a munkaszüneti nap, illetve melyik az éjszaka meg a nappal...
Ha épp vasárnap nem vagyok befogva, akkor volt, hogy mentem vásárolni, szóval velem kitolás, ergo nem örülök neki.
Bárhogy csűrjük, csavarjuk egy lehetőséggel kevesebb. Eddig lehetett vásárolni vasárnap, most már nem lehet, ennyivel is beljebb vagyunk. Sokan egyszerűen nem érnek rá máskor. Én mocskosul utálok vásárolni, de ha kell, akkor kell, a nagy bevásárlást együtt intézi a legtöbb család, nem lehet plafonig rakott bevásárlókocsis beszerzést hétköznap, meló után, gyerekkel az egyik szülőnek egyedül elintézni. Most majd nyomoroghatunk szombaton a tömegben.
Jó persze a régen nem voltak plázák, és akkor mi van? Meg nem volt hétfőn TV adás, meg évekig vártunk a Zsigulira és hasonlók. Ma mások az igények, de le kell mondani egy lehetőségről, ami már megvolt, most nem lesz.
Jó, meg fogjuk oldani, akkor is megoldanánk, ha csak heti három napot lennének nyitva a boltok, de az életünk megint bonyolultabb lesz egy kicsit. Felülről, hatalmi szóval ránk erőszakoltak megint valamit, amit a többség nagy valószínűséggel nem támogatna - ha megkérdezték volna.
"Régen se volt nyitva bolt hétvégén, sőt még pláza sem volt!"
Hétfőn pedig adásszünet volt, a banánért, narancsért sorba kellett állni. Külföldre is csak engedéllyel, évente x alkalommal mehettél ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!