Miért vannak sokan a Jobbik mellett, amikor a Fidesz jelenleg éppen az ő programjukat valósítja meg?
Nekem az, amit jelenleg csinál a Fidesz, nagyon nem jön be. Vona megmondta, hogy ez az ő programjuk, amit a Fidesz jelenleg végrehajt.
Miért is olyan jó ez?
Nem valószínű, hogy pont ugyanúgy "hajtaná végre" a programjukat akármennyire is szajkózzátok ezt papagáj módjára.
Egyébként meg azért próbál koppintani róluk, hogy nyerjenek jobbikos szavazókat.
"Nekem ez személyesen De Gaulle, Park Chung-he etatizmusára hasonlít. "
Ezen beszartam :D
Szóval ha a nyiltan rasszista, szegregáló, antiszemita, nyugatellenes, demokráciaellenes ideológia mázat leszedjük, akkor még de gaulle-hoz is hasonlíthatunk egy szélsőjobboldali programot :D
Az etatizmus, mint olyan, nem feltétlenül probléma. Legalábbis, ha CSAK ennyi lenne a Jobbikkal a probléma, akkor lehetne azon lamentálni, hogy az állam jó, vagy rossz gazda e.
de kétségtelen tény, hogy hatásos bedobni egy két politikust, meg szakkifejezést, már majdnem olyan, mintha tudnád mit beszélnél.
Park Chung-he, Bo Yang, Franco, Papadopulosz, (és bármennyire is fetisizálják csupán az antifasizmusa miatt, De Gaulle is) autoriter, nacionalista vezető volt, és az USA elég szépen meg volt velük. ;-)
Ha akkoriban lett volna kormányon a Jobbik, meg se kottyant volna. Halvány gőzöd nincsen az arányokról.
Nem csak nacionalista volt. 1958-ban olyan alkotmányos puccsot hajtott végre a parlamentáris rendszeren, amit Orbán is megirigyelne. :-) III. Napóleon v.02.
Ha Orbán magának olyan hatalmat szavazna meg (hat hónapig még rendkívüli jogosítványokat kapott a válság kezelésére), akkor Mo. már ENSZ protektorátus lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!