Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ugye a rendszerváltás előtt...

Ugye a rendszerváltás előtt itt állomásozott egy halom szovjet katona, mint emberek milyenek voltak ők?

Figyelt kérdés

elég fura kérdés de érdekel, a mi városunk mellett is volt laktanya az épületek most is állnak...

gondolom ők se mindig csak a laktanyán belül lehettek, néha gondolom kiengedték őket mászkálni a varosba, akkor ők hogy viselkedtek a Magyarokkal? Barátságosak voltak vagy ellenszenvesek? Nem néztek le minket? Megkövetelték hogy előre köszönjenek nekik? Vagy közvetlenek voltak?

Szóval ilyenekre lennék kíváncsi, akinek van személyes tapasztalata megoszthatná velünk.

köszönöm a válaszokat

2010. febr. 15. 01:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
06:32-nek annyiban igaza van, hogy Maszadov tényleg itt állomásozott.
2010. febr. 15. 10:59
 12/18 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat olvastam nagyon szép történeteket is

akinek van még hasonló "sztorija" ossza meg velem/velünk

én még nem születtem meg akkor mikor itt voltak a szovjetek ezért nagyon érdekel milyen is volt akkor

ezt viszont furának tartom hogy egyszer sem kaptak el távot a laktanyákból, igaz nyilván nem üdülni voltak itt...

2010. febr. 15. 13:07
 13/18 anonim ***** válasza:
66%
Jól emlékszem,pedig gyerek voltam.A nyolcvanas évek elejéből.Hosszú konvojokban mentek a fő úton(Zil,Ural,Uaz,Gaz,Pszh,Rpg)(ha nem jó javítsátok ki)meg a jó Isten tudja mikkel.Mindig integettünk nekik, kiabáltunk szevasztok ruszkik!Ők meg integettek vissza és ki tudja mire gondolhattak(talán a több ezer kilómétere levő szeretteikre)Egyszer egy ilyen vonuláskor kiesett egy teherautó kereke és haladt a konvoj mellet, majd eldőlt az árokba.Kitépték a srácot és szó szerint elverték a tisztek.Egy másik alkalommal pedig elaludt a kiskatona és bement egy ház oldalán teherautóval(a mai napig látszik)majdnem főbe lőtte a tiszt ott mindenki előtt!Repültek a fejünk felett kötelékbe, szinte mindennel(Mig-21,Mi-24)emlékszem a ráfestett vörös csillagokra!Soha, semmi negatívum nem volt velük kapcsolatban!!!Testi fenyítés volt náluk, legálisan, akivel meg baj volt elvitték Szibériába és onnét lehet sosem került elő többé!A faluban azt beszélték, nagyon szerettek itt lenni, mert öt év sorkatonai szolgálatból három itt-kettő akkor még Szovjetunióban volt.Cserélték a benzint cigire, kajára, piára, próbáltak élni!A mai fiatalok összezuhannának ha volna újból sorkatonai szolgálat és kicsit megfegyelmeznék őket!Hiányzik belőlük ami ezekben az emberekben 100%-ig meg volt, az alázat és tisztelet.
2010. febr. 15. 13:21
 14/18 anonim ***** válasza:

"Az első hülyeséget írt,aligha élt abban az időben.A csecsen-mészárlás pedig nem Magyarországon történt.

"

Váóóóóóóó, ne ne mesélj.....

2010. febr. 15. 13:53
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Én még katonaként találkoztam velük 84' környékén. Normális esetben persze nem voltak magyarok és oroszok egy körletben, de mi - na mindegy, szóval a szolgálatból kifolyólag bemehettünk hozzájuk.

Hát, ezek úgy pusztították a vodkát, mint az állat, de ezt gondolom, mindenki tudja. Egy Igor nevű tizedes öltözőszekrényében egyszer semmi mást nem láttam, csak kb. tizenöt üveg kétliteres spéci vodkát. Egy egészségesebb vacsora után lazán bepuszilt egy üveggel.

Emlékszem, mikor először vittük nekik a Márka üdítőt (narancsos, málnás, tonic), nem tudták, mi az, de hamar rájöttek, hogy jól lehet vodkával hígítani, gyakorlatilag maguktól feltalálták azonnal a vodka-narancsot, meg vodka-tonicot :-))) vittünk nekik házi szilvapálinkát, szemrebbenés nélkül lezúgattak egy vizespohárral. Fecske, meg Munkás cigiért cserébe adták a gázolajat, és mikor egyszer az egyik fiatal tisztnek szereztünk egy farmernadrágot (persze hamisat), a másiknak meg egy német szinkronos japán karatefilmet, olyan boldogok voltak, hogy majdnem nekünk adtak cserébe egy ZIL teherautót - nem józanul persze, de a kulcsot háromszor raktam ki a zsebemből, mit mondtam volna a rendőrnek, hova viszek egy vörös csillagos teherautót? Mikor indultak haza 3 év után, az egyiküknek 2 hétig csak a bocicsokit hordtuk éjjel-nappal, mert azt mondta imádja, és gyerekeinek is adni akar belőle, de valószínűleg soha többet nem kap már ilyet. Egyszer az egyikük meg úgy berúgott (ami nem volt ritkaság), hogy összeveszett a tiszti irodában a Lenin képpel, a többiek úgy fogták le, mert rá akart lőni, amiből tuti Szibéria lett volna :-)))

Persze a kiskatonák is jó fejek voltak, kártyázni tanítottuk őket, meg magyar dalokra, olyan akcentussal fújták a Kovács Kati nótákat, hogy öröm volt hallgatni, persze mi is zengtük a Zúg a Volgát, nem túl pazar kiejtéssel gondolom. Egyszer vittünk nekik rántott húst (imádták), meg mellé vöröskáposztát, mert nem tudtuk, hogy a Magyarországon annyira dícsért orosz mezőgazdaság a valóságban gyakorlatilag tetszhalott, és szinte csak uborka meg káposzta termelésből áll... a káposztát némi undorral bevitték valami raktárféle helységbe, ahol legalább háromezer ugyanolyan konzerv állt...

2010. febr. 15. 15:50
 16/18 anonim ***** válasza:
Milyenek lettek volna? Ilyen h'lye kérdést, ha épp nem háboruztak megkostolták a kisüstit, csajokat probáltak befűzzni és kajáért, meleg cucokért üzleteltek.
2010. febr. 16. 22:21
 17/18 anonim ***** válasza:
22:11!Szerintem jó a kérdés.Őt érdekli valami, amit nem látott.
2010. febr. 17. 19:11
 18/18 anonim ***** válasza:

A 7ik hsz vagyok.

A férjem is mesélt 1-2 történetet. Ő is hasionlót mondott, mint itt mindenki. a kiskatonák nagyon normálisak voltak, de a tisztek rettenetesen visszaéltek a hatalmukkal. Nem a magyarokkal szemben, hanem a saját nemzetbélijükkel.

Bizony ő tanuja volt egy olyan esetnek, mikor a tiszt elgázolt részegen egy magyar állampolgárt, aki meghalt. a tiszt ugye fosott a felelősségre vonástól. Simán rákente a kiskatonára. aki gondolom rengeteget ült a katonai börtönben.

2010. febr. 17. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!