Ha kilépünk a NATO-ból nem fognak megtámadni minket egy háborúba?
A kormány eléggé nyugatellenes és most az USA is összeveszett vele,részben mert Kelet felé nyitottunk. A Jobbik is nyíltan elmondta, hogy magyarországnak ki kell lépnie a NATO-ból, részben amiatt mert az IS-be katonának küldeni harcolni nagyon réssz lépés lenne, növelné a terrorfenyegettséget, ártatlan magyarok halnának meg, semmi keresnivalónk ott és egy világháborúban a keleti arab blokk ezt támadásnak érzékelné és így annak idején keményen elbánnának velünk. Mivel eléggé erős a jobboldali szimpátia hosszú évek óta és nem lehet tudni a Jobbik hatalomra kerül-e vagy a Fidesz végül jónak látja-e hogy kilépünk, így valószínűsíthető, hogy kilépünk a NATÓból hamarosan. Kérdés, egy háború kapcsán nem torolja-e meg a NATO hogy otthagytuk őket?
Ugye ha háború lenne, amire egyre nagyobb minden konfliktussal az esély, akkor mivel mi nem NATO országok leszünk, lehetséges, hogy a NATO bedarálna minket is mintha ellenségek lennénk ? Hiszen rossz fényt vetne ránk, hogynem akartunk az IS ellen harcolni és kiléptünk tőlük?
Nyilván nem vagyok fizikus se és mérnök sem ahogy te sem hiszem, hogy túljutottál a 8 általánoson.
Költségek: elsősorban az akadály az urándúsítás megoldása. Első google találat: [link]
Ha pedig azzal jönnél, hogy ezzel nem lehet harci uránt dúsítani, csak olyat ami az erőművek működéséhez szükséges, akkor a Wikipédia idevágó szócikkéből egy idézet: "Az atomerőművi néhány %-os dúsításhoz ugyanazon gépek szükségesek, mint a fegyvertisztaságú (90%-os) dúsításhoz."
Ha meg most azzal jössz, hogy én ezt biztos most írtam bele a Wikipédiába, ezért te nem fogadod el, akkor megyek és megeszem a kalapomat.
A linkelt létesítménye ára: 140 millió USA dollár. Átváltva, 37 milliárd forint. Aprópénz, de ezt már rohadtul megválaszoltam. Összehasonlítási alapul: a négyes metró 452 milliárd volt. További kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!