Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez komoly? Vona Gábor tényleg...

Ez komoly? Vona Gábor tényleg ki akarja léptetni Magyarországot a NATO-ból? Vagy ez csak kacsa?

Figyelt kérdés

2015. márc. 4. 18:20
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
73%

"Forrás? Mert a pár balos bérkommentelő, aki teljesen átlátszó trollkodást folytat, magukat jobbikosnak beállítva"

Miből gondolod, h bérkommentelők? :D

Csak mert hülyék? És a Jobbikosok pedig csak okos emberek lehetnek, igaz?

Tényleg nem reprezentatív, de találkoztam már élőben jobbikosokkal és sokan közülük elhiszi ezeket a mondatokat.

2015. márc. 4. 19:52
 32/53 anonim ***** válasza:
83%

Most idézhetnék mind az összes korból újságokat, akik ugyanezt állították. :-)

Apropó görög-török konfliktus esetén mit is csinált a NATO? Semmit.

Pedig akkor Görögországot Őfelsége II. Konstantin katonai juntája vezette, mégsem nyivákoltak az európai közösségek az emberi jogok miatt (ahogy az egyébként akkor amcsi-szövetséges Park Chung-Hee dél-koreai, Chiang Kai-shek tajvani, és egyéb vele szövetkező közel-keleti diktátorok/abszolút uralkodók ellen sem.)

És miért nem csináltak semmit? Mert jobb ma egy jobber diktatúra, mint holnap egy bolsi.

2015. márc. 4. 19:56
 33/53 anonim ***** válasza:
32%

"Miből gondolod, h bérkommentelők? :D

Csak mert hülyék?"

Nem amiatt. Szerintem a fideszeseknek is van dögivel, a jobbikosoknak még nem (de később lehet). Azt viszont tudom, hogy amit a baloldal csinál, az profi.

Itt elsősorban a 444-re gondolok, ahol külön Facebook csoportok vannak, hogy bizonyos kommenteket azonnal upvoteolják (egyik pillanatról a másikra húszan). Ill. óriási a fake-profilozás.

Meg hát ne feledjük, ha én agytröszt-tag volnék, és hihetetlen pénzt kapnék érte, én is ezt csinálnám.

"És a Jobbikosok pedig csak okos emberek lehetnek, igaz? "

Nem, van egy konzervatív középrétege (ilyen pl. a valóságban Vona, mert az, amit 2013-ig előadott, egy hazugság volt), egy alsó-közép radikális mag (Budaházy, Zagyva stb.), és egy beteges proli alsóréteg.

De minden pártnál ez van kb. (talán a neoliberális pártoknál nincs, mert az tipikusan a budapesti értelmiségieké).

"Tényleg nem reprezentatív, de találkoztam már élőben jobbikosokkal és sokan közülük elhiszi ezeket a mondatokat."

Igen, sajnos. A buszon láttam három Mónika-showt néző figurát, akik nem csak a Mónika-showról, hanem az összes létező külpolitikai/gazdasági kérdésről meg van a véleményük. Huhh..

2015. márc. 4. 20:04
 34/53 anonim ***** válasza:
69%
A Jobbik szavazóinak egy köre neonáci, tudatlan, mindent elhisznek, ez tény. De nem az összes szavazó, szóval nem kell általánosítani.
2015. márc. 4. 20:10
 35/53 anonim ***** válasza:
83%

Kérdezőkém tudnál valami forrást linkelni arról, hogy Vona tárgyalás és népszavazás nélkül azonnal kiléptetne minket az EU-ból? Továbbá kéne még valami forrás ami azt húzza alá, hogy gazdaságilag és munkahelyek terén, valamint be és kifizetések arányában egyértelműen a csatlakozás nyertesei vagyunk. Egyébként szerinted a következő országok vezetői tök hülyék? Ausztria, Írország, Svájc, Svédország, Finnország...mivel ők nem tagjai a Nato-nak. Továbbá utánanézhettél volna, valami hivatalos oldalon, hogy Vona tényleg tervez-e ilyet.

Olvastam itt pár okoska hozzászólást, ahol egyértelműen debilnek vannak beállítva a jobbikos szavazók. Ha tudok hasonló géniuszokat felmutatni minden párt szavazói közt, akkor gondolom nincs értelme magyar politikáról beszélni. Ezt nem átlátni nagyon nagy iskolázatlanságra vall.

2015. márc. 6. 09:56
 36/53 anonim ***** válasza:
100%

"Tényleg nem reprezentatív, de találkoztam már élőben jobbikosokkal és sokan közülük elhiszi ezeket a mondatokat."

Én is találkoztam már olyan nem jobbikosokkal akiknek éppen csak 8 osztályuk van, amit le is nyomtak úgy 16 éves korukra.

2015. márc. 6. 09:58
 37/53 A kérdező kommentje:

# 35

[link]

"Éppen ezért győzelme esetén a Jobbik kilépne a NATO-ból és az EU-ból, mert így mindhárom állammal kiegyensúlyozott viszonyt tudna fenntartani, a semleges Svájc példájára."

Szó sincs benne népszavazásról. Azt pedig hadd ne kelljen elmagyaráznom, miért butaság Magyarországot Svájchoz hasonlítani. Ha magadtól nem tudod, úgyis hiába ecsetelném.

Uniós pénzekről:

[link]

Nem mai cikk, de egyébként is köztudott, h iszonyúan lehúzzuk az EU-t pénzek terén.

A munkahelyteremtés pedig nem az EU dolga, hanem a miénk: a kormányé és a lakosságé. A kormány ugyanis hiába teremtene munkahelyeket, ha a magyar lakosság olyan alul képzett, mint az állat. A 400 ezer közmunkásunk 80%-a soha nem fog rendes állást kapni, mert vagy 8 általánosa van, vagy sima érettségije, vagy egy szakmája, amhez viszont nem ért.

"Ausztria, Írország, Svájc, Svédország, Finnország"

Ezen országok EU tagok, így külső támadás esetén az Unió nyilván nem maradna tétlen. Svájc pedig EU-s országokkal van körülvéve.

A Balti országokat (amelyek lakosságának legalább a a negyede orosz) csak azért nem támadta meg Oroszország, mert NATO tagok. Szemben Ukrajnával és Grúziával, amelyek elszigetelt országok, nem tagjai katonai szövetségeknek.

2015. márc. 6. 11:28
 38/53 anonim ***** válasza:
100%
Az Uniónak nincs hadserege. :)
2015. márc. 6. 15:12
 39/53 anonim ***** válasza:
76%

Ukrajna NEM Nató tag, mégis az Oroszoktól védi a fél világ őket, holott Oroszországnak csak azok a részek kellenek ahol Orosz etnikai többség van. De hát ez nem úgy megy mint ahogy a demokráciát elképzelték, hogy ha az emberek elakarnak szakadni az országtól akkor népszavazást tartsanak s újra felosszák a földet, ez úgy megy hogy Amerika belepofázik mindenbe.

Oroszország miért szállná meg Magyarországot? Ennyi erővel ugyan ezt mondhatnád a vele szomszédos Finnekre is, ők se Nató tagok, és ők még szomszédosak is, hatalmas angy földjük van, kicsi katonasággal és kevés lakóssággal. Ideális célpont lenne ez Oroszországnak, nem? Mégse támadja meg. Akkor járnánk a legjobban ha egy esetleges háború esetén pártatlanok tudunk lenni, na ház ez a Natóval nem menne.Ha Európát az oroszok megtámadnak akkor az első fő védő vonal nem az Unió határán lenne, hanem ott né, Németország környékén, hidd el minket le se szarnak.

2015. márc. 6. 15:14
 40/53 A kérdező kommentje:

# 39

Először is, tanulj meg helyesen írni.

Másodszor pedig nettó hülyeség amit mondtál.

Ha egy EU tagot külső támadás érne, szerinted azt a többi tagország csak úgy szótlanul nézné?

Ukrajnát nem védi a NATO. Még csak most tervezik, h fegyvereket szállítanak nekik.

A demokrácia pedig nem azt jelenti, h rendszeresen népszavazást tartanak, h melyik terület hova tartozzon. Szerintem te is belátod, h ez kivitelezhetetlen.

2015. márc. 6. 18:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!