Mikor lesz már itt változás?
Nem a pénz miatt nem is orbán miatt megyek el, hanem a magyarok általános szűklátókörűsége és búvalb×szottsága miatt. Bemész melózni és azt hallod, hogy a munkatársak végig arról beszélnek, hogy az élet szar, a pénz kevés, szidjuk a főnököt, szidnunk mindenkit.
Vannak országok ahol ha nem úgy mész be, hogy hey everybody akkor azt gondolják most derült ki, hogy végső stádiumú rákbeteg vagy.
"viszont semmi nem drágább kinnt,egyedül talán a pékárúnak az árai magasabbak ott."
Semmi sem dragabb? LOL.
Lakas, alberlet, szolgaltatasok, elelmiszer, energia, es meg ki tudja mi.
# 1
Pont ez nem igaz... valószinűleg még nem voltál kint!
15: Mi nem igaz? Belinkelem még egyszer: [link] Aki azt állítja, hogy "semmi nem drágább kint", az egyszerűen hazudik.
Amúgy nincs egy hónapja, hogy ott síeltem, ezen kívül számtalanszor voltam már Ausztriában, de nyilván te jobban tudod.
A #3 válaszban vázlatosan benne van a lényeg. Ha felszínesen csak a jelenségeket nézzük, vannak nyugaton drágább, nagyjából hasonló árú, és olcsóbb termékek is, és a minőség is meglehetősen eltérő. A fizetések ott 2-10-szeresek. Vannak tevékenységek, amelyekért nem nagyon sokkal fizetnek többet, és vannak,amikért kiugróan többet. Átlagosan azért 3-4-szereset.
De ez nem válasz a kérdésre!
Az eredeti kérdés, hogy mikor lesz változás? Ha időben nézem, nagyon soká. Több tíz év múlva, de lehet, hogy sokkal több. Sok mindentől függ. Ha az okát nézem, akkor, ha a tömegek nem engednek meg bármit.
A külföld és a mi helyzetünk között az az alapvető különbség, hogy ott más az intézményrendszer, mások a szervezési módszerek, ettől más lesz az emberek hozzáállása, nagyobb az öntudatuk, van eszköztáruk az akaratuk érvényesítésére, és főleg vannak gondolataik, hogyan kell csinálni. Ezért egészen más logika mentén gondolkodnak. Ott a nagyobb korrupciót felfújja az újság, az elkövető politikus lemond, mert tudja, úgy kevésbé hurcolják meg. És egy részét önként visszafizeti. Nem azért, mert ő nemesebb anyagból van, azért, mert tudja, ott széttépik, ha nem teszi. Nálunk titkosítanak, és senki nem törődik vele, némi rinyálás után. Ott félnek, itt nem. Ott a tömeg nem fél, itt a tömeg fél. És ebből sok sok áttétel után az lesz, hogy sokkal rosszabb minőségben, sokkal kisebb hatékonysággal dolgozunk a rosszul szervezett munkahelyeken, persze, hogy sokkal kevesebbet kapunk. A hibás gazdaságszerkezettel még így sem bírja kigazdálkodni a folytatást sok vállalkozó. ÉS itt minden a csalásra épül. Vannak, akik kényszerből, vannak, akik brahiból, a legtöbben pedig már azt hiszik, ez a normális. Na ezen a szemléleten kell változtatni, ha több fizetést akarunk.
# 18
Én meg számtalanszor voltam kint Berlinben ismerősönél úgyhogy buktad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!