A nagymamám nagyon rasszista. Hogyan tudnám jobb belátásra téríteni?
Külföldön élek, nem látogatok haza minden héten.
De, amikor meglátogatom a nagymamát, akkor állandóan ezekkel a rasszista dolgokkal jön.
Soha életében nem bántották még romák, de állandóan szidja őket, meg rögtönítélő, géppuskával lövöldöző rendőrséget akar.
De, nem csak a romákkal van baja, hanem másokkal is, a feketéket csak "vadembernek" hívja.
Most a menekültekkel kapcsolatban is kiakasztó véleménye volt.
Régebben Fideszes szavazó volt, viszont mindig ilyen szélsőjobbos nézetei voltak amióta ismerem.
A másik, hogy az unokái fejét is ilyen hülyeségekkel tömi.
Amikor hazamegyek, nem ilyenre akarok hazamenni.
Ezért is költöztem el külföldre, emiatt a közeg miatt.
Szerinted egy idős ember mit érezhet, amikor napi szinten látja a hírekben az öregezéseket és hasonlókat? Persze neked nehéz átérezni, hiszen te fiatal is vagy, meg távol is a problémától.
Szerintem gondolkodj el azon, hogy ki az idősebb, ki a tapasztaltabb, és ki a mitugrálsz kölyök a csapatban, és hogy melyik jogosult kioktatni a másikat.
Szép kis kamukérdés.
De az is lehet, hogy tapasztalata az áhított kommunizmusotokat is. :)
"meg rögtönítélő, géppuskával lövöldöző rendőrséget akar"
Na ilyet még egy nagymamától sem hallottam.Ez a kérdés valószínüleg csak kamu.
6#
Nem pont így fejezte ki magát.
De, biztosan erre gondolt.
"Régen a rendőrség jobb volt, erősebb volt...stb"
A szoci rendszerben bizony rögtönítélő,lövöldözős rendőrök voltak.
De ennek a rögtönítélő lövöldözős rendőrségnek volt egy hozadéka, amit úgy hívnak közbiztonság. Nem volt ám öregezés, meg hogy a rendőrt körbeállják és elkergetik. Te egy álomvilágban élsz kérdező.
Mond el, miért kéne szeretnie bárkinek is a feketéket, romákat, bevándorlókat? Mi olyan van bennük, vagy mi olyat tettek ők értünk, amiért méltóak lehetnek erre?
Miért csak a bűnügyi hírekben szerepelnek. Például a svédeknek miért kellene szeretniük a lakosság 4%-át kitevő bevándorlókat, akik mégis a bűncselekmények 80%-át követik el?
Miért kellene nekünk jó véleménnyel lennünk olyanokról, akik egy apát a két gyermeke szeme láttára agyonvernek, vagy akik Marian Cozmát nemes egyszerűséggel szíven szúrták. Vagy akik 2 000 forintért elveszik egy idős ember életét.
Vagy ott voltak például annak a rappernek, dopemannak a szülei, azokat még meg is kínozták.
Szerinted ezek alapján a józan embernek ezeket tolerálnia kellene?
"A szoci rendszerben bizony rögtönítélő,lövöldözős rendőrök voltak."
Hol? Nálunk például ha egy cigányt megláttak sötétedés után az utcán, bevitték az őrszobára és úgy elverték mint a lovat, de utána futni hagyták. Soha egyetlen egyszer sem láttam olyat, hogy egyet is tarkón lőttek volna, és másoktól sem hallottam, hogy láttak volna ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!