Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobbikos vagyok de feltettek...

Jobbikos vagyok de feltettek nekem egy kérdést amire nem tudtam válaszolni. Mit mondanátok erre?

Figyelt kérdés

Fél éve jöttem ki Svédországba dolgozni, mert otthon már nem tudtam megélni. CNC forgácsoló vagyok egyébként de most ez mindegy.

A múlthéten hazamentem látogatóba és a családdal mindig szoktunk otthon politizálni. Elég heterogén a társaság, van nálunk minden oldalról. Bal, jobb, minden.

Egyik rokon megkérdezte, hogy ha a pártom ennyire szereti Oroszországot, akkor miért van az, hogy az emberek (pölö én is) nyugatra mennek ki dolgozni és nem keletre?

Nem tudtam erre mit mondani, de valahol még igaza is van...

Oda megyünk, ahol több pénzt kapunk. Csak így egy kicsit furcsa a politikánkban a nyugatellenesség.

Szóval erre mit lehetne mondani?

2015. febr. 19. 10:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%
Annyit mondtam volna, hogy attól mert Jobbikos vagyok, még nem jelenti azt, hogy 100%-ban egyetértek a párt minden elképzelésével. Más pártok meg Amerikát vagy az egész nyugatot imádják, az ő szavazóik akkor miért nem költöznek ki oda?
2015. febr. 19. 14:10
 12/18 anonim ***** válasza:
64%

Amíg MSZP volt (sőt talán most is?) jóban voltunk nagyon Izraellel például. Akkor ennyi erővel, aki MSZP-s és kimegy nyugatra dolgozni, miért nem Izraelbe megy inkább?

Körülbelül ennyi értelme van ennek az idióta logikának.

Azért nem árt mindenkivel jóban lenni, mert az több felvásárlópiacot jelent. Jöhettek azzal, hogy az oroszok így meg úgy, de mezőgazdasági termékeket (amiben mi jók vagyunk azért, kár tagadni) nyugatra nem fogunk tudni eladni, mert telített a piac. Keletre ugyanakkor simán és úgy vennék, mint a cukrot. De neem, kell inkább embargózni, szankcionálgatni, hadd rohadjon le még az a maradék kis mezőgazdasági kapacitás is, ami van itthon.

Nem ismerem egyébként annyira a jobbikos gondolkodásmódot (mert nem vagyok jobbikos), de én nekem sem tetszik az az ellenséges hangnem, amit megütnek nagyon sokan az oroszokkal szemben. Aztán hogyan ment a hiszti, amiért lezárták a fél várost. Hát ezért bammeg, mert nem akarta senki, hogy Putyin oroszellenes tüntetőkkel találkozzon minden utcasarkon. Ez nem tett volna jót a két ország kapcsolatának.

2015. febr. 19. 14:27
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

# 12/12 Időpont ma 14:27

Majdnem megtetszett a finom antiszemita hangnemed. Sajnos, a logikád azonban nem tökéletes. Hiszen ma nem mondhatjuk el, hogy jó kapcsolatot ápolnánk a nyugati értékeket képviselő országokkal, de kelet felé dülöngélünk. A módszerváltás után, 2010 előtt viszont hagyományosan jó kapcsolataink voltak a nyugati értékeket képviselő országokkal és így Izraellel is - és ha hiszed, ha nem, számos honfitársad költözött Izraelbe, ahogy az USA-ba, Nagy-Britaniába vagy éppen Németországba is.

A putyini Oroszország elleni tüntetők rossz fényt vetettek volna a két ország kapcsolatára? Az ukrajnai cselekmények tükrében ez nem is lett volna baj. Hasonló, országok közötti érekvédelemre adtad akkor is a fejed, amikor a Jobbik színeiben megválasztott polgármester úr Érpatak főterén ítéletet hozott és felakasztotta a Simon Pereszt és Benjamin Netanjahut jelképező bábúkat?

2015. febr. 19. 14:54
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem meg van egy olyan gyanúm, hogy te nem vagy jobbikos. :D
2015. febr. 19. 17:50
 15/18 anonim ***** válasza:

13: Nyugodtan antiszemitázhatsz, zsidó származású vagyok és ez a része engem hidegen hagy (igen, még nyilas áldozat is van a családban).

A logikám nem tökéletes, mivel ez az érv konkrétan hibás. Szándékosan hibásra készítettem, amivel a kérdezőt ért támadásra reagáltam egy analógiával. Sajnálom, hogy komolyan vetted. Izraelbe egyébként nem zsidóként nagyon nehéz letelepedni, tapasztalatból mondom.

Ez a része a hozzászólásomnak meg úgy érzem, hogy elkerülte a figyelmedet: "mert nem vagyok jobbikos". Szóval semmi közöm egy populista politikushoz, aki valahol vidéken Mucsaröcsögén bábúkat akasztgat fel. Csinálja ha úgy érzi, belefér szerintem a szólásszabadságba (igen, a Putyin elleni tüntetés is, de attól még nem éri meg kibaxni magunkkal).

De ha már itt tartunk. Nem tudlak hova tenni, mert nem világos a politikai hovatartozásod... de érdekelne. Szerinted mi történt Ukrajnában?

2015. febr. 19. 18:02
 16/18 anonim ***** válasza:
74%
A Jobbik célja nem az, hogy Brüsszel helyett Moszkva s*ggét nyalják. A céljuk az, hogy egy finomra hangolt politikát tudjanak folytatni a német-orosz-török nagyhatalmi háromszöggel.
2015. febr. 19. 22:35
 17/18 anonim ***** válasza:
43%

# 16/16 Időpont tegnap 22:35

Á, értem. Mivel állításod szerint zsidó származású vagy, ezért antiszemita megjegyzéseid már nem is lehetnek. Igazad van, én se találkoztam még olyannal, aki magyar származása ellenére magyar gyűlölő megjegyzésekkel tarkította volna mondókáját.

Node, a lényegi mondandó most már egészen filozofikus magasságokba repült. Tehát az analógiád alapján egy általad hibásnak vélt érvre hibás logika alapján kell válaszolni. Annak idején, az egyetemi matekórán volt, hogy a tanár bizonyításába hiba csúszott - volt aki odafigyelt és felhívta erre a hibára a figyelmet, javítottuk és mentünk tovább. Emlékeim szerint az a fiatalember, már aki javította a tanárt nem kelt fel, hogy a táblánál egy hibás bizonyítást kezdjen el levezetni csak azért, hogy “háthatalán” észreveszi a tanár is és a többiek is. Ne nevettess. Sajnos az érv, amit Te hibásnak találsz számomra teljesen reális - az én környezetemben is bőven akadnak 18-30 év közöttiek, még a Jobbikos körhöz tartozó nemzeti érzelműek is, de nem nagyon találkoztam olyannal, aki Oroszországba, vagy éppen Törökországba ment volna dolgozni. Olyan ‘ballibsi’ viszont akadt, aki elment Izraelbe, Egyesült Államokba, satöbbi, még akkor is, ha ezekbe az országokba nehéz bevándorolni. Persze, egy-egy példa mindkét oldalon akadhat, aki erősíti a kivételt, de nem légbőlkapott állítás, miszerint nem Oroszországba vándorolt ki százezernyi honfitársunk egy jobb élet reményében.

Nem kerülte el a figyelmemet a megjegyzésed, miszerint nem vagy Jobbikos. Én csak a közelmúlt eseményeiből kiragadtam egy példát, ami egy másik baráti országhoz fűződő jó kapcsolatainkat tépázta meg és mivel annyira magadénak érezted az orosz-magyar kapcsolatok ápolását, gondoltam ezt is pártfogásodba vetted.

Miért kellene bárhova is tenni a politikai hovatartozásomat? Válaszod után, készséggel válaszolok a kérdésedre.

# 15/16 Időpont tegnap 18:02

Az én meggyőződésem az, hogy a Jobbik finomra hangolt politikája csak az újragondolt retorikájában nyilvánul meg és csak egy dologra alapozhat hazánkban: bennük még nem volt alkalmunk csalódni. Bízom benne, hogy odáig nem fajul a helyzet, ám ha mégis, akkor majd fogunk. Még egy megjegyzés, a dolog margójára: finomra hangolt politikáról beszélünk a Jobbik esetében, ami köztudottan kényesen odafigyelne a fegyveres erők és honvédelem kérdésére. Mégis, mikor elolvastam a “Kimondjuk. Megoldjuk.” választási programot, csak az álszakmaiságot láttam megtestesülni, például a Gripen dupla p-vel való leírásában.

2015. febr. 20. 12:59
 18/18 anonim ***** válasza:

Válaszok felcserélve:

Első: # 15/16 Időpont tegnap 18:02

Második: # 16/16 Időpont tegnap 22:35

2015. febr. 20. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!