Akik szimpatizálnak a Putyinnal, azok a magyarságukkal hogyan tudják összeegyeztetni, hogy Putyin olyan szovjet emlékművet koszorúzott, amit az 56-os ellenforradalom leverésének szovjet áldozatai emlékére állítottak?
56 mégiscsak egy olyan pont a történelmünkben, aminek megítélésben (vagyis hogy itt magyarok harcoltak és haltak meg a szabadságukért, a kommunista elnyomás és a szovjet megszállás ellen) azért nemzeti konszenzus van.
Ha valaki, mint most a Putyin, ennek a leverését "ünnepli" az mégiscsak sértés a nemzetünkkel szemben, nem?
Akkor ez hogy van? Ez nem olyan, mintha Erdogan a 16-17. századi magyarországi oszmán hódítás áldozatainak emlékét, vagy az osztrák kancellár (meg Putyin) a 1848-49-es ribillió osztrák áldozatainak emlékét koszorúzná?
Akik szerint Putyin egy pozitív alak, azok ezt hogyan rendezik le magukban?
Azért szerintem ez eléggé egy kényes dolog. Vagy ezzel hogy vagytok?
# 6:
Nem tudom miről beszélsz, mert az állítólagos másik emlékművön egy még nagyobb vörös csillag van:
Az pedig mellesleg a hazánkat 45-ben lerohanó, asszonyainkat megerőszakoló, és műkincseinket tonnaszám kiszállító hordáknak állít emléket. Az is kedves gesztus volt Putyin részéről, hogy a legelső mondatában a minket 40 évre gyarmati sorba taszító szovjetekre emlékeztetett. Csak, hogy tudjuk mi vár ránk.
"a szlávok nagyon összetartanak"
Ez igaz, ha az adott szláv népek között van vagy 1000 km távolság. Például csak gondoljunk a szerb-horvát-bosnyák, vagy a lengyel-ukrán-orosz pánszláv testvériségére :D
Szerintem Putyin egy képességekkel rendelkező vezető. Az, hogy Oroszország megkérdőjelezhetetlen vezetője, mégsem egy kis dolog. Ez a fickó megállíthatatlan és legyőzhetetlen (már ha Oswáld fel nem támad).
Szóval minden elismerésem az övé, csak épp azt nem értem miért szeret minket ennyire. Miért vagyunk ennyire fontosak neki, hogy állandóan ide járkál? Mert Hannibal Lektert is nagyon szeretem, de ha átjönne ebédre azért feszengenék.
Nem véletlenül mondta a rabbi:
"Tartsd meg isten a "cárt" minél tovább, és minél távolabb."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!