Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz, hogy egy...

Mit szóltok ahhoz, hogy egy jómódú és egy szegény család között 146 ezer forint különbség van amit a 3 gyerek után kapnak pénzt? (aki jómódú az jóval többet kap a gyerekei után)

Figyelt kérdés

12:00

[link]

2015. febr. 16. 10:03
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:

Tehát az egészben a probléma az igazságtalanság.

Nem kaphat az egyik többet a gyerekei után az államtól azért mert jobban keres. Mindenkinek egységesen járna.

2015. febr. 19. 14:23
 32/51 anonim ***** válasza:

Most akkor van a te véleményed meg a rossz? Nem az államtól kapja, hanem a saját pénzét vissza. Ráadásul %-ban...

"Ha mindenki olyan munkát vállalna amiben csak jól lehet keresni (mint akár a saját szakmám) akkor mégis ki végezné el a többi munkát?? Na igen ez egy jó kérdés. Mindeig könnyű azt mondani, hogy hát ezt meg ezt kell dolgozni. "

Szóval szerinted van a jól kereső szakma, meg a szolidárisan elvégzem szakma?

A jól kereső munkák azért jól keresők, mert nincs minden sarkon egy bolond aki elvégzi szarér hugyér.

Kőműves minimálbért keres igen... Ha életképtelen és csak egy brigádban tud helytállni, de ha nem a főnöke hátán csattan a rossz munka akkor már annyira nem fényes a helyzet. Egy jó szakember nagyon jól keres legyen akármilyen szakmája. Ismerek egy embert aki nem talál a cégéhez normális lakatost és hegesztőt, és a hirdetéseit is úgy kell feladnia, hogy "italmentes" és hasonlók. Pedig jól fizet és korrekt munkakörülményeket kínál.

Feladsz egy hirdetést, hogy na akkor termelési gépeket kéne tervezni minimálbérért, mert valakinek ennyiért is el kell vállalni, akkor hány mérnököt találsz? Vagy ha feladsz egy ilyet, hogy irodai munka jelentkezni itt akkor általában tiszta, hogy ez nem álmaid állása lesz mégis van jelentkező. És nem a Corvinus doktori iskolájából jönnek a közgázosok, hanem érettségisek, hobbi OKJsek és mégis van rá 1000 jelentkező. Remélem érthető, hogy egy állás nem azért jó, mert emberileg mindenki megérdemli a jó fizetést, hanem mert el kell végezni és nincs ember aki ezt kevesebbért megtenné és tudása is van hozzá.

"És ez ebben az egészben a probléma. Hogy aki sokat kap annak az állam még több kedvezményt ad. "

Nemcsak sokat kap fizetés formájában, hanem sokat is ad az államnak és abból kap vissza.

2015. febr. 19. 14:45
 33/51 A kérdező kommentje:

De egy egyszerű példával szemléltettessem (és gondolj is bele a helyzetedbe) és ne feledjük, hogy gyakorlatban az adókedvezmény olyan mintha az államtól megkapnánk azt a pénzt, hisz annyit nem kell befizetni(csak, hogy könnyítve legyen a példa megfogalmazás szerint):

Én egy cégnél dolgozom, ahol a fizetésem meghaladja a félmilliót. Te egy másik cégnél dolgozol, más munkakörben és te kapsz 200 ezret.

Mind a kettőnknek megszületik a 3. gyereke.

Én a 3. gyerekm miatt az államtól 90 ezer forint támogatást(adókedvezményt) kapok. Te szintén a 3. gyereked miatt 30 ezer forint támogatást kapsz. Én miért többet? Mert tehetősebb vagyok, jobb a fizetésem, ez miatt többet is megengedhetek magamnak. És te azért kapsz 60 EZERREL kevesebbet mert nem kapsz olyan fizetést mint én és nem engedheted meg magadnak azt amit én, annak ellenére, hogy ugyanúgy dolgozol. Viszotán hiába van neked is 3. gyereked mint nekem, te jóval kevesebbet kapsz utánunk. Hiába van az, hogy ugyanúgy etetni kell, ugyanúgy ruháztatni, ugyanúgy iskolába járatni te kevesebbet kapsz mint én. És hiába van az, hogy a fizetésem miatt nekem sokkal könnyebben menne mint neked én akkor is többet kapok, mert az állam a fizetést veszi figyelembe. És ez bosszant rengeteg embert, hogy pl a szomszéd miért kap 60 ezerrel többet a 3. gyereke után mint én a saját gyerekem után miközben ugyanúgy dolgozok és közben lehet azon, hogy neki legyen este kenyér az asztalán.

Tehát az állam ne azt vegye figyelembe, hogy ki mennyit keres mikor a gyerekek után adandó támogatást ad.

2015. febr. 19. 14:45
 34/51 A kérdező kommentje:

ma 14:45

Te egy kicsit nem vagy elszállva magadtól?? Te nagyon lenézed azt aki nem fél milliót keres. Egy hónapra próbáld ki, hogy mi lenne ha nem lennének ezek az emberek. Ki szolgálna ki a boltban? Ki készítené egyáltalán el azt amit megveszel? Ki vezetné a tömegközlekedési járműveket? Ki vinné el a szemeted? Ki építené meg egyáltalán a házad?

Az hogy valaki nem keres fényesen nem jelenti azt, hogy egy alkoholista senki.

Te nagyon másképp gondolod az egyenlőséget.

2015. febr. 19. 14:50
 35/51 anonim ***** válasza:

Szerintem a 10-20-30% kedvezmény és az adómentesség teljesen egyenlő. Mindenkire ugyanúgy vonatkozik. Hiába hozod a kifacsart példáidat, ugyanúgy semmi értelme. De én is tudok ilyen ellenpéldát: Minden gyerekért ugyanannyi pénz járna. Mondjuk 10000 Ft. Te vagy a szegény, én a gazdag. Te azt mondod, jaj de jó, ez nekem két heti élelmiszer. Én azt mondom, nekem ez egy kávé. Hol itt az egyenlőség?

Ez ugyanaz, csak a másik irányba van kifacsarva. Remélem segít rávilágítani az ilyen példák értelmetlenségére.

Ha adómentesen kereshetsz, akkor nem a törvény hibája hogy kevesebb adót nem fizetsz mint a jobban keresők, hanem a tiéd.

2015. febr. 19. 15:11
 36/51 anonim ***** válasza:

Ha valaki felmond a boltban hogy hát ő ennyiért nem csinálja, akkor jön helyette 99 másik jelentkező aki igen.

Kereslet kínálat...

NEM KÖTELEZŐ ELVÁLLALNI!

2015. febr. 19. 15:17
 37/51 A kérdező kommentje:
Igen nagyon kifacsart példa... A valóságot írtam le. Tudom az kifacsarásnak számít ha úgy írom le ahogy az embereket érinti.
2015. febr. 19. 15:22
 38/51 A kérdező kommentje:

ma 15:11

De te a problémát nem érted. Az hogy így van olyan gyerek aki "értékesebb". És az államnak az egyenlőséget kell szorgalmaznia, de ezek szerint számodra ez nem fontos. És nem a fizetésnek kell eldöntenie, hogy mennyit is ér a gyerek az állam szemében. Ezt a problémát nem érted. Meg ezek szerint a szociológiától is rohadt messze állsz. Pedig egy ország esetében ez egy fontos tudományterület.

2015. febr. 19. 16:00
 39/51 anonim ***** válasza:
A 20% az mindenkinek 20%. Ha kedvezmény, ha adó. Ez az egyenlőség. Vagy azt is szorgalmaznád hogy mindenki ugyanannyi szja-t fizessen ft-ban? 50000 ft/ember/hó? Ez mennyire lenne igazságos? Mert a te logikád szerint az egyenlőségre kell törekedni. Így könnyrbb felfogni mekkora bullsht amihez kötöd az ebet?
2015. febr. 19. 16:53
 40/51 anonim ***** válasza:

#39 igaz, próbáld már felfogni!

"Ergó kevsebb adót kell fizetni, tehát az nála marad és megkapja amit nem kell befizetni. "

NEM KAP PÉNZT! NEM MARAD NÁLA. Rohadt nagy adót fizet a fizetéséből ezen enyhítenek, ha több gyerek van. Ez egy enyhítés - nem pénzadás.

2015. febr. 19. 16:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!