Magyarországon a nép miért ilyen beletörődő, tehetetlen?
Vannak tüntetések ez igaz, de pár százezer ember egy 10 milliós országban kb halottnak a csók.
Az ország 43%-a el sem ment szavazni, vagyis az emberek majdnem felét nem is érdekli, mi van az országgal, milyen a politika. És a nép a szó szoros értelemben mindent elnéz a politikusoknak, vezető embereknek.
A nép elnézi:
- az egyre csak sokasodó adókat
- az egyre növekvő államadósságot
- a magánnyugdíjak elvételét
- az irdatlan mennyiségű mutyizást
- százmilliárdok eltűnését az államkasszából
- a politikusok eszméletlen vagyonosodását
- a nép közmunkasorba való taszítását
- folyamatos elbocsátásokat
- növekvő szegénységet
- botrányt botrányokra való halmozását
- azt, hogy nem csak a Fideszeseknek hanem Jobbikosoknak is eszméletlen magánvagyonai vannak
- a fiatalok elüldözését az országból
- a töménytelen sok hazugságot és néphülyítést
- azt a szánalmas és roppant kínos cirkuszt amit most OV és Simicska csinál
- a földosztogatásokat, melyek szinte a földesúri rendszerre emlékeztetnek
- azt, hogy a szomszédos országok mind elhúznak/elhúztak mellettünk.
Mindenki félti a munkahelyét, pedig sokkal jobb lenne, és sokkal előrébb lennénk, ha mindenki kiállna magáért. Mindenki csak szidja az adott vezetést, káromkodik, vagy a másik fejéhez vágja, hogy "akkor te miért nem teszel valamit ez ellen", majd szépen befizetik a 2000. adót, az útdíjat, stb.
Pedig volt 48-as forradalom, 56-os forradalom, ma pedig semmi, mert akinek nem tetszik valami, az összecsomagol, és elköltözik az országból.
Miért lett ilyen a magyar nép? Mi ennek az oka? El nem hiszem, hogy ez a szocializmus hagyatéka, mert a szomszédos Romániában és Szlovákiában sokkal normálisabb politikai elit van, és fejlődnek is ezek az országok. Mi meg, ha most összekapnánk magunkat, 10 év múlva elérnénk a 2005-ös szintünket.
Miért lett minden ilyen? Miért ilyen buták az emberek vagy érdektelenek?
Jelenleg az egész magyar politikai elitet akasztófára lehetne küldeni, és az összes pártot betiltani.
Egyébként szerintem a kommunizmus alakította ki az emberekben ezt a beszari-anyámasszony világképet.
Mert itt az emberek egymást is gyűlölik és egymástól is tartanak.
Akkor pedig hogy tudnának összefogni?
ma 17:22-vel teljesen egyetértek.
Ezért a népért kiállni, és tüntetni szín tiszta időpocsékolás, mert maga a nép sem akarja, hogy segítsenek rajta. Ebben az országban annyi a széthúzás, gyűlölködés, hogy lehetetlen például egy országos tüntetést létrehozni. Megérdemli a nép, amit kap. Ha kimész tüntetni, kiállsz a jogaidért még téged hurrognak le, és titulálnak ellenségnek. Nem csodálom, hogy az értelmesebbje kiköltözik külföldre, ahol nincs ennyi birka, buta ember.
Kedves kérdező!
Mert a magyar társadalom egy paszív gyerektársadalom. AZért nem tesz semmit, mert nem úgy gondokodik, hogy neki bármit is tennie kell, hanem csak várja a hatalomtól. Nem egy saját lábán álló nemzet a magyar, hanem egy gyereknemzet, aki nem magától, hanem a hatalomtól várja a gondoskodást. Mikor kezdődött ez? Szerintem 1526-ban. Nekünk ilyen a társadalmi alkunk.
Róna Péter szokott erről néha értekezni. Ha érdekel, pl. a youtube-on sok ilyen videót találsz Rna Péter előadásairól.
?
Senki nem a gondoskodást várja, hanem egy élhető gazdasági és politikai környezetet. Nem mindenki dédelget szélsőbaloldali vágyálmokat... sőt!
De mindegy is... a fő probléma akkor sem ez. Inkább az, hogy Magyarországon - mindig és kivétel nélkül - az fog elsőnek hátbadöfni, akin segítettél. Voltam 1-2 tüntetésen, de azután beláttam, hogy ezért a népért nem éri meg. Zsigereljék ki, vegyék ki a szájából az utolsó falat kenyeret... akkor sem lesz semmi!
A részemről; én csalódott vagyok és talán már érdektelen is (akár bele is butulhattam :P ). Soha nem értettem meg ezt a féle birkamentalitást (ráadásul; amikor mindez még masszív butasággal is párosul) és 30 felett már a tenni akarás is szelidül; már csak családot szeretnék és el akarok menni innen. A részemről ennyi. Más lehet, hogy másképpen éli meg.
Mert akit ez zavart, és hajlandó is volt tenni a valamit, az már nem él Magyarországon. Akinek volt bátorsága kiállni magáért, és a saját érdekében cselekedni az megtette. Elköltözött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!