A vasárnapi zárva tartás miatt többet fogtok járni termelői piacra?
Nem.
Külföldre fogok többet járni.
Piac nincs vasárnap.
Általában valamelyik hétköznap szokott lenni.
"Piac nincs vasárnap."
Hát pont ezért.
Nem. Eddig is olyan volt a munkám, hogy sokszor kellett dolgoznom vasárnap, most is olyan. Amit a termelői piacon akartam megvenni, meg tudtam venni és ez után is meg fogom oldani. Ezen nem változtat az, hogy vasárnap mehetek-e a hiper-szupermarketbe. Sőt, mivel van konyhakertem, vannak dolgok, amit magamnak termelek meg.
Egyébként meg mifelénk a "termelői piac" címszó már régóta a kézműves, házi és egyéb divatjelzőkkel illetett, méregdrága, sokszor giccses portékák adásvételét jelenti, ahol a sznob városiak a valós ár ötszöröséért veszik a piacossal teljesen megegyező málnalekvárt és juhsajtot csak azért, mert díszes címke van rajta és népviseletbe öltözött nénike árulja.
Nálunk van piac vasárnap, néha ki szoktam menni. Önmagában az érintett nagy üzletek vasárnapi zárva tartása miatt nem hinném, hogy jelentősen többet fogok piacra járni. Bár zöldséget és gyümölcsöt szoktam a közeli CBA-ban is venni, szóval ha az sem lesz nyitva vasárnap (nem tudom, hány négyzetméter, de szerintem 200 felett, szóval esélyes), és hétköznap pont nem tudom/akarom elintézni a bevásárlást, akkor mégiscsak marad a piac.
(Megjegyzem, a kormány átgondolatlan döntésének ez lesz az egyik következménye sok embert érintve; márpedig a piacokon olyan ritka a blokk/számla, mint a fehér holló... Tehát az államnak ez iszonyatos mértékű ÁFA-kiesés lesz. Mert "azok a büdös multik" legalább kérés nélkül is adják a blokkot...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!