Jól éreznéd magad olyan rendezvényen, ahol a Horthy-korszakba álmodják vissza magukat?
Baromság.
Az ilyenekre lőni kéne.
A Horthy korszak csak félig volt már feudális.
Én inkább a 19. század végét idéző rendezvényen szívesebben részt vennék.
Ott még tényleg volt grófok, bárók, szép épületek, elegáns beszéd...stb
Én meg a régi lengyel királyi családból származom. Hurr.
Egyébként semmi baj nincs ezzel, mindenki ott vesz részt és abban, amiben csak szeretne. Én az airsoftos katonáskodást jobban szeretem, de az is csak egy szerepjáték, mint az amit leírtál kérdező.
Ugyan nem díszmagyar, de bocskai volt rajtam az esküvőmön - nem olcsó egy jobb darab.
Gondolom most rettentően szégyelljem magam.
Kérdező: a párod haverja jó hülye lehet. Az igazi nemest az különbözteti meg az ál-nemestől, hogy nem rongyrázó. A rongyrázás a dzsentriket jellemzi.
Már a 19. század nemessége is egy jó részt pénzért vett, hamisított nemesség volt.
Nem kell az ariszokratizmus és a nemesi társadalmat elítélni, csak el kell különíteni a valódi nemességet a 18-19. században, pénzért vett, felkapaszkodott ál-nemes dzsentrihadat a valódi ősi, vérrel szerzett nemességtől.
Aki beleszédül ilyesmikbe, meg elkezd rongyot rázni, arról lehet tudni, hogy nem igazi nemes, hanem csak egy rongyrázó senkiházi dzsentri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!