Tényleg "összeférhetetlen" két ellentétes politikai irányzat szavazója?
Lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést. Gondolok itt arra, hogy lehet-e barátság egy jobbikos és egy mszp-s között? Vagy szerelem/házasság, vita nélkül/minimális mennyiségű vitával?
Ti ezt hogy látjátok?
Ennyire megfertőzte volna a politika a társadalmat?
Minden további nélkül, mivel a Jobbik táborának elég jelentős hányadát adják a csalódott MSZP-sek. Plusz a közelmúltban volt is egy olyan hír, hogy bármit is mond Orbán, önkormányzati szinten legalábbis remekül együtt tud működni Fideszes és Jobbikos - és még akár MSZP-s is.
Baj leginkább csak azzal van, hogy egyes elvakult... már nem is szimpatizánsok, hanem rajongók, vagy még inkább hívők nem látnak tovább az orruknál és szentírásként ismétlik a választott pártjuk lózungjait, az ellenérvekre pedig értelmes saját érvek helyett ledorongolással válaszolnak. Az ilyenekkel tényleg nem lehet mit kezdeni, és ilyenek sajnos mindenhol akadnak.
A politika tehát csak az egyik oldala a dolognak. A nagyobbik baj az emberi értetlenség, kicsinyesség, korlátoltság és butaság. Elsősorban ezen kellene változtatni, és akkor mindjárt egészen másképp festene a politika is.
ácsi, nem azért nem barátkozom valakivel mert mszp-s fideszes, stb.
nem szabad, hogy a politika álljon az emberek közé, persze a legtöbb sík gyökér hozzá, hogy képes legyen szétválasztani.
Minden további nélkül, mivel a Jobbik táborának elég jelentős hányadát adják a csalódott MSZP-sek.
Értetlenség?
Én és a barátaim 90% a, akik ma Jobbikosok, ezelőtt Fideszesek voltak. Én PLd mióta szabad választások vannak 1990 ót a Fideszre szavaztam a tavalyi EP választásokig.
Persze hogy engem nem tudsz meggyőzni a Fidesz által kitalált demagógiával. De érveket én nem szoktam hallani soha, csak azt hogy a "Jobbik tervei nem valósíthatóak meg" és se indok egy bemásolt program résszel sem semmivel. Nevetséges!
Persze
Barátok, házastársak is vitatkoznak, nem kell ehhez még politika se.
Baloldali szavazó vagyok, de olvasva, hallgatva a Jobbik megnyilatkozásait, retorikáját, jelképeit és történelmi önmeghatározását, Jobbik szavazóval nem tudnék elképzelni sem barátságot, sem partnerkapcsolatot. Ha egy lánnyal randiznék, és jönne a cigányos, zsidózós, hazaárulós, tótos, orkos dumával, kidobnám. Ez egy nőnek duplán rosszul áll, mint egy férfinak, csakúgy, mint a részegség és a dohányzás.
Nem tudom, honnan veszitek egyébként, hogy MSZP szavazók álltak a Jobbik mellé. Az illető lehet, hogy korábban MSZP-re szavazott, de nem volt meggyőződéses baloldali, mint például én. Egy baloldali SOHA nem szavazna apartheid pártra. Az ismeretségi körömben kizárólag idáig Fidesz szimpatizánsok rokonszenveznek a Jobbikkal.
Előzőnek: Mi az hogy a nőknek nem lehet jobbik eszméket vallani, dohányozni, inni? Te hol élsz, a középkorban? Ha igenis rá akarok gyújtani, akkor rá fogok és nem vagyok hajlandó a nemem szerint beskatulyázódni. És ha a jobbik a szimpatikus akkor arra szavazok és mellettük fogok kiállni.
Ilyen korlátolt felfogású fickóval szóba sem állnék, vagy ha mégis akkor hamarabb kidobnálak mint te engem..marha.
Egyébként minden épeszű a jobbikra szavaz. A jobbik sok baloldali eszmét vall. amit az mszpnek kellene és nem pedig a neoliberális baromságokat hirdetni. A jobbik akarja a legjobbat a népnek, tanulhatna tőlük az mszp. De már úgyis késő, mennek a levesbe 11-én az mszp-szdsz-es bűnözők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!