Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mindenki tiltakozik a magyar...

Mindenki tiltakozik a magyar kereskedelem, ipar és magyar termékek gyártása ellen?

Figyelt kérdés

Eddig mindenkinek az volt a baja, hogy a magyar gazdaság tönkrement a politikusok miatt, mert beengedték a multikat, betört a sok külföldi termék tönkre téve a magyar ember megélhetését stb.

Amikor meg a multi vonul ki, most meg mindenki ezen sír???

Akkor miért nem engedünk be több kínai terméket??

2015. jan. 21. 20:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Igaza van a 4-es válaszolónak. Nagyon ritka, hogy az anyaországi központ kiadja a kezei közül a fontos projekteket. Csak kisebb fejlesztési feladatokat bíznak az itteniekre.

Én egy német cégnél dolgozom mérnökként, csak a "Research center"-ként emlegetik. Állandó probléma, hogy a fontos dolgokat nem bízzák ránk. Az embereket nyakra-főre veszik fel, mindenki "fontos" feladatot kap. Sokszor előrukkoltunk újdonságokkal de megdicsérnek oszt annyi. Esetleg felhasználják egy nagyobb projektben...de ők és nem mi fejlesztjük tovább.

2015. jan. 22. 20:07
 12/18 anonim ***** válasza:
11-es: valts ceget.
2015. jan. 22. 21:45
 13/18 anonim ***** válasza:
Pontosabban melyiket ajánlod?
2015. jan. 23. 17:00
 14/18 anonim ***** válasza:

Pl. rengeteg autoipari multi van Magyarorszagon aki komoly fejlesztest visz, Continental, BOSCH, Audi, stb.

De sok mas ceg is van. Es akkor arrol nem is beszeltem hogy mondjuk egy logisztikai tervezes egy Audi kaliberu cegnel mennyire vilagszinvonalu szakmai melo. Es azt is magyarok csinaljak.

2015. jan. 23. 18:03
 15/18 anonim ***** válasza:

A BOSCHnál dolgozom, mint fejlesztő mérnök. Minden valamit érő főnök német. Természetesen van itt is fejlesztés de a fontos projekteket nem adják ki a kezeik alól (max ha nem győzik az ottaniak). A döntést ott hozzák, nekünk csak leosztják a feladatot. Döntést mi itt nem hozunk, ha valamit akarunk csinálni Németországon kell keresztül menjen minden óhajunk-sóhajunk. Elég jó mérnökök vannak itt akik le vannak korlátozva. A continentaltól is meg az auditól is jöttek át kollégák ide...habár az audiról még hallottam jó dolgokat, de a conti ahogy az angol mondja, "the same sheet".

Hidd el, hogy ezek inkább a "néger" munkát akarják elvégeztetni apró pénzért. Én szívesebben mennék át kevesebb pénzért egy hazai céghez ahol komoly fejlesztés folyik...de sajnos ilyen nem igazán van, mivel nehéz az ilyen nagy multik mellett érvényesülni...még ha az elsődleges szempont nem is a fizetés.

2015. jan. 23. 23:56
 16/18 anonim ***** válasza:

"A döntést ott hozzák, nekünk csak leosztják a feladatot. Döntést mi itt nem hozunk, ha valamit akarunk csinálni Németországon kell keresztül menjen minden óhajunk-sóhajunk."

Miert, szerinted a nemetorszagi BOSCHnal nem igy van? Mindenhol megvan a hierarchia, egy atlag nemet mernoknek sincs teljes dontesi szabadsaga. Errol tudnek meselni mert en speciel Nemetorszagban vagyok tervezo egy nagy autos cegnel. Elotte viszont az Audinal voltam Gyorben.

"idd el, hogy ezek inkább a "néger" munkát akarják elvégeztetni apró pénzért. "

Jobb lenne ha nem lenne meg ez sem?

"nehéz az ilyen nagy multik mellett érvényesülni..."

Miben akadalyoz meg egy BOSCH egy magyar ceget?

Amugy meg vannak magyar cegek is ahol fejlesztenek is, tobb ilyet is ismerek. Nezz korul.

2015. jan. 24. 09:15
 17/18 anonim ***** válasza:

"Errol tudnek meselni mert en speciel Nemetorszagban vagyok tervezo egy nagy autos cegnel."

Így már nincs értelme a "vitának". Te miért mentél ki? Miért nem maradtál itt? Én itt szeretnék minőségi munkát végezni és nem külföldön.

2015. jan. 24. 11:11
 18/18 anonim ***** válasza:

Mert kaptam egy visszautasithatatlan ajanlatot. Teljesen jo helyem volt Gyorben is.

Nem tudom hany eves vagy, de en meg emlekszem a 90es evek elejere. A rendszervaltaskor a magyar ipar maradeka is osszeomlott magatol, mert eltunt a KGST lelegeztetogepe. Nem volt joforman semmi lehetoseg.

Amikor bejottek a nyugati cegek mindenki orult, mert naluk legalabb ertelmes munkat lehetett vegezni.

Ma meg valamiert sokan azt gondoljak hogy a nyugati cegek valamifel gatjai a magyar fejlodesnek ami egy oriasi baromsag. Nelkuluk nem lenne lofax sem, nemhogy fejlodes.

Ha jobb melot akarsz csinalni mint amit most csinalsz menj a melo utan. En is azt tettem. Es orulj annak hogy egyaltalan van allasod, raadasul viszonylag jol meg vagy fizetve.

2015. jan. 24. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!