A magyarok miert ilyen rasszistak?
"Nem egyszer hallottam már hogy "rákos parasztok" "halál a magyarokra" stb.. És ezeket a gondolatokat a szülők táplálják a gyerekekben."
Valami pofakönyves ilyen jellegű témáról olvastam valamelyik nap.
Amúgy meg már az ilyen nevetséges bekezdésű kérdésekről látszik, hogy csak provokálás, az sem kizárt, hogy egy burokban élő kis turbóliberótól aki még élőben nem találkozott a kis kedvenceivel.
Mert bőrszínhez kötik, hogy kit szeretnek. Amerikában a fehérek szépen beköltöznek a kertvárosaikba, ahol mutatóba sincs egy fekete se, de ennek különösebb oka nincs, azon kívül, hogy azt nem tudja megfizetni egy átlag fekete, így a feketék maradnak a gettóban. Nyugat Európában odáig mentek, hogy importálni kezdtek bevándorlókat, akik elmosogatják nekik a tányért, mert vannak bizonyos munkák, amit meghagynak az alja népnek.
Azt a különbséget megmagyarázni, hogy a nyugati fehérek hogyan tudják megoldani, hogy nem bőrszínhez, hanem fizetéshez kötik a dolgokat, míg ezt fejletlenebb vidékeken bőrszínhez kötik, nehéz megmagyarázni, de azok a rasszista magyarok, akikkel beszéltem, mert nem mind az, általában egy csecsemő szintjén értik a világot és a meglepő az, hogy ez nem az IQ-juk miatt van, hanem mintha nem jutottak volna információhoz, és így a világképük nagyon darabos és nagyon egyformán látnak mindent, ami a gyakorlatban eredményezi azt, hogy borzasztó rosszul korreláló dolgokat hisznek igazságnak.
Ahhoz, hogy ne fantomokat kergessenek az kellene, hogy több információ érje őket, nagy hangsúllyal a más kultúrákból érkező információkra, és mindezt egy szabad környezetben értelmezhessék, például az interneten, ahol a kommunizmusban felnőtt nagypapa kisebb eséllyel játssza el az igazságosztó szerepét, amivel nem az a baj, hogy biztosan téves dolgokat nevez igazságnak, hanem, hogy egy elszigetelt világlátása van, amelyet például a nyugatiak nem értenek így a velük való együttműködésre is alkalmatlan.
"Aki látott már életében 2-3 cigányt, az automatikusan rasszista lesz, függetlenül a nemzetiségtől."
Hmm, én 2-3-nál több cigányt láttam már életemben, mégsem vagyok rasszista. Nyilván velem van a baj...
"en luxemburgban elek"
Szóval onnét rasszistázol? :D
Mondjuk nem meglepő, sejtettük az ékezet nélküliséggel, és azt sem tudod mik mennek itthon, miért van annyi "rasszista".
"Hmm, én 2-3-nál több cigányt láttam már életemben, mégsem vagyok rasszista. Nyilván velem van a baj..."
Őszintén? Igen, veled van a baj :)
"Őszintén? Igen, veled van a baj :)"
Gondoltam...
A hozzászólók nyilván ismerik a 10 milliós európai cigányság minden tagját, azért általánosítanak. Igen, tudom, hogy a nagy részük valóban igazi hányadék, aki közelebb áll az állathoz, mint az emberhez (bár ilyenből ismerek nem cigányt is). Szóval azért mégse általánosítsunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!