Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok részéről miért nem...

A magyarok részéről miért nem intelligensebb a hozzáállás a környező népekhez, országokhoz, amikor majdnem mind onnan származunk?

Figyelt kérdés

Vegyük pl. Szlovákiát, Felvidéket. A legtöbb magyar szerint az ma is Magyarország része kellene, hogy legyen, ha nem jön ugye az igazságtalan Trianon.

Az már sok magyarnak nem tetszik, ha etnikai térképet nézünk a századfordulón, mert meglepődik, hogy mennyire sok is a szlovák azon a részen.

Nagyon nehezen ismerik el továbbá más nem magyar népek jogát az önállósodásra, erről gyakorlatilag hallani sem akartak soha. Kb. úgy, mint ahogy ma teszik a szlovákok vagy a románok.

Én pl. világéletemben azt hittem magyar vagyok származásilag, aztán csináltam egy családfakutatást 300 évre vissza, és kiderült 50%-ban szlovák származású, azaz sok száz családnév szlovák eredetű volt, csak elmagyarosították őket. Pont úgy, ahogy Petőfit, aki szintén szlovák családból származott, a szülei szlovákul tudtak csak és mégis 25 évesen magyarként halt meg.

De ma egy magyar megtépné a másikat, ha Petőfit, alias Petrovics Alexandert leszlovákozná valaki, mert az sértő.

Holott a török után Magyarország nagyrészén kiírtották a magyarságot és szláv és germán népekkel töltötték fel az üresen álló pusztákat, falvakat. Nekem az őseim 80%-a ekkor települt be az országba. De már a nagyszüleim is teljesen magyarnak vallották magukat és gyakorlatilag semmit nem tudtak eredeti származásukról, mert elmagyarosították őket.

Ez nyilván csak a mindenkori magyar politikai érdekeit szolgálta és sajnos a mai napig. Mikor beszélhetünk erről a témáról őszintén és TÉNYSZERŰEN a mai világban? Soha nem jön el ez a kor? Mert a legtöbb feszültséget pont az generálja szerintem, hogy hazugságban élünk...nem is azok vagyunk aminek mondjuk magunkat vagy hisszük magunkat.

Hogy utáljuk a környező népeket amiknek testvérei vagyunk vér szerint is...

mit gondoltok erről?

2015. jan. 20. 14:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

A magyarok döntő többsége nem ellenzi Szlovákia létezését vagy Horvátország függetlenségét és egyáltalán nem gondolja, hogy vissza kellene állítani Nagy-Magyarországot.

Viszont a magyarok többségét zavarja, hogy míg például a magyarországi szlovákokat, románokat, szerbeket, ruszinokat megillette a teljes önrendelkezési jog, ezt a nagyhatalmak is támogatták, ugyanakkor ezt az elszakított magyarságtól már megtagadják. Még korlátozott önrendelkezést, autonómiát sem kaphatnak (mint például a katalánok). Ez a kettős mérce sajnos nagyon gyakori a politikában.

Ezt olykor magyarellenességként értékelik.

2015. jan. 20. 16:49
 12/12 anonim ***** válasza:

"onnan származunk?"

Az nem tűnt fel hogy mikor mi elfoglaltuk a kárpátmedencét akkor még egy szomszédos nép sem létezett még nevében sem?

(max a horvátok)

2015. jan. 20. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!